Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jak šel Honza do světa

Audiokniha Jak šel Honza do světa

Délka:

40 min

Čte:

Daša Neblechová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sobota: Holé a trapné dýchání

Sobota: Holé a trapné dýchání

Slavný herec a komik vypráví momentky z mozaiky svého života Populární herec a komik, proslulý svým absurdním humorem, je známý i jako autor zábavných textů. Píše celý život kratší literární útvary, které vyšly knižně a nyní je pod stejným názvem autor načetl (v tomto

Obrázek podcastu Přísně tajné

Přísně tajné

Z komentáře Zdeňka Svěráka k původnímu LP 0 18 0626 vydanému Supraphonem v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ...neděli co neděli přesně ve 14 hodin 50 minut připlouval po středních vlnách "muž, který leccos ví". Jeho znělka s přísně tajným razítkem a vzru

Obrázek podcastu Ostrovskij: Vlci a ovce

Ostrovskij: Vlci a ovce

Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p

Obrázek podcastu Liška

Liška

Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb

Obrázek podcastu Tropické noci

Tropické noci

Psychologický thriller o tajemstvích, která měla zůstat navždy skryta. Eduard je samotář, který žije ve svém chátrajícím domě v malé moravské vesnici. Jeho dny plynou jeden za druhým, zatímco horka jsou stále horší a čas se v nich stává téměř nehybným. Vlnu letních ved

Obrázek podcastu Křížová palba

Křížová palba

Další příběh ze světa brilantní Rychlopalby. První kriminální román Štěpána Kopřivy měl takový úspěch, že se autor rozhodl dál rozvíjet svůj svět „ne úplně správných“ policistů, který v Rychlopalbě stvořil. Oslnivé „tarantinovské“ dialogy, brutální scény, mrazivé reáli

Obrázek podcastu Deník 1938-1945

Deník 1938-1945

Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě

Obrázek podcastu Dar 1: Zápisník zázraků

Dar 1: Zápisník zázraků

Tato kniha je lékem pro dnešní dobu. Ve stovce příběhů – každý z nich se soustředí na jedinečné ponaučení – se s námi Stefanos Xenakis dělí o svůj transformační pohled, díky němuž našel cíl a smysl v každodenních životních situacích. Xenakis dokazuje, že radost lze nalé

Obrázek podcastu Ptáci, zvířata a moji příbuzní

Ptáci, zvířata a moji příbuzní

Magické, poučné a samozřejmě velmi humorné vyprávění. Kniha Ptáci, zvířata a moji příbuzní je volným pokračováním světoznámé knihy O mé rodině a jiné zvířeně. Magické, poučné a samozřejmě velmi humorné vyprávění. Gerald Durrell prožil pět let svého dětství na Korfu. Prá

Obrázek podcastu Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem je mimořádným dílem nejen v kontextu celého pětidílného cyklu, ale i v kontextu celého francouzského písemnictví 13. století. Dokonale zvládnutý mýtus hledání grálu se stává velkolepou metaforou cesty k osobnímu zdokonalení a k nadosobnímu řádu

Obrázek podcastu Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Mistři slova

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Mistři slova

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je psychologická novela, která je inspirována skutečnými událostmi. Arnošt Lustig tuto knihu napsal během 12 dní. Děj se odehrává v roce 1943.Němci zajali na Sicílii skupinu dvaceti židovských obchodníků pod vedením pana Cohena pod zám

Obrázek podcastu To byli pánové Šimek a Grossmann

To byli pánové Šimek a Grossmann

Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště

Obrázek podcastu Moje teta, tvoje teta

Moje teta, tvoje teta

Netrpělivě očekávaný závěrečný díl špionážního thrilleru Kamila Pešťáka právě přichází. Když v roce 2020 vyšla první část zvukové verze chystané tetralogie KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL, vzbudila u posluchačů obrovský ohlas. Tajemný příběh, odehrávající se v Dolomitech a v zápa

Obrázek podcastu Pan Garcia

Pan Garcia

"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Obchodníci s vesmírem

Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit

Obrázek podcastu Vatikánská princezna

Vatikánská princezna

Byla legendami opředená pověstná kráska Lucrezia Borgia, dcera kardinála a pozdějšího papeže Alexandra VI., zákeřnou femme fatale, nebo nevinnou dívkou, kterou příbuzní zneužívali pro své cíle? Vztahy v rodině Borgiů jsou bouřlivé... Dámou, která se skrývá pod označením

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž

Obrázek podcastu Dračí krev

Dračí krev

Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže

Obrázek podcastu Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 61 - Pavel Zvolánek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 61 - Pavel Zvolánek 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Zvolánek (ošetřovatel slonů v ostravské zoo)

Obrázek podcastu Čajovna v Tokiu

Čajovna v Tokiu

Fiona je vášnivá fotografka a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Popadněte cestovní pas a vydejte se do země

Obrázek podcastu Druhá strana řeky

Druhá strana řeky

Román s detektivní zápletkou. Dvě příběhové linie románu spojuje tajemná řeka Černá. U ní se v blíže neurčené minulosti odehrává tragický příběh voraře Jakuba a jeho snoubenky Loty a v současnosti se tu setkáváme s Adamem a jeho přítelkyní Juditou. U řeky Černé se děj

Obrázek podcastu Ženitba

Ženitba

Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky. V rozhlasové adaptaci Ženitby, kterou v roce 1982 natočil režisér Jan Lorman, účinkují kromě Ivy Janžurové v hlavní roli Agáty ještě Jiři

Obrázek podcastu Franta Habán ze Žižkova

Franta Habán ze Žižkova

Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter

Obrázek podcastu Královna Margot

Královna Margot

Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re