Audiokniha Jak rozvíjet inteligenci svého dítěte

Husitská epopej I-VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Paměti Bianky Capellové
Šestidílná četba na pokračování z memoárů známé benátské šlechtičny v podání Jany Preissové a v režii Markéty Jahodové.

Angličtina – frázová slovesa
Výběr nejužívanějších anglických frázových sloves dle četnosti výskytu v živém jazyce. Poslech se soustředí na základní význam každého hesla s použitím v několika příkladových větách. Jde o efektivní formu studia zaměřenou na aktivní práci s každým výrazem, kdy je mezi …

Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově
Nejlepší scénky a výstupy našich předních komiků a hereckých osobností vybrané ze silvestrovských pořadů a estrád nedávných let vás příjemně překvapí a pobaví. Je to humor, který skutečně nestárne!

Krysař
Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Strašidelné pověsti z plzeňského kraje 2
Audiokniha obsahuje další pokračování plzeňských pověstí v podání Démophobie a Ludvíků s hostujícím známým hercem a dabérem Martinem Stránským. Obsahem druhého alba jsou 3 zpívané pověsti z Plzně v podání Démophobie a dále zdramatizované pověsti z Domažlic, Horšovského …

Dívka v pavoučí síti
„Zaměřte se na nejslabší místo. Bojujte.“ – Lisbeth Salanderová Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist kvůli syndromu vyhoření uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výz…

Hrubín: Pohádky tisíce a jedné noci
Tisíc a jedna noc je středověká arabská sbírka pohádek, orámovaná hlavním příběhem o moudré Šahrazád a krutém králi Šahrijárovi. Všechny její pohádky a příběhy vypravuje právě Šahrazád králi Šahriárovi, který byl kdysi oklamán svou manželkou, nechal ji tedy popravit a z…

Šedé včely
Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Kdo jiný než nejslavnější ukrajinský spisovatel by mohl osvětlit a podat vyvážený portrét toho nejnepochopitelnějšího z moderních konfliktů? Malá Starohradivka, vesnice o třech ulicích, leží v šedé zóně, na ukrajinském Do…

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Prach, popel a dým
Kdo zabíjel na Vřesovském mlýně? Příběh z detektivní série Marie Kovandová. První kniha z detektivní série Marie Kovandová. Překladatelka právnických textů narazí v knize z antikvariátu na dopis, který vzbudí její zvědavost. Pouští se proto do pátrání… Marie si koupila…

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře
„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Doktorova žena
Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,…

Karel IV. ‒ Císař a synové
Třetí část Tajného deníku císaře Karla IV., přináší události z poslední dekády jeho života, tedy události let 1368-1378. Po slavné korunovaci císařovny Elišky se císař naplno věnuje získání římského trůnu a dalších držav pro nejstaršího syna Václava. Jako otec měl však …

Tajuplné příběhy
Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova …

Hovory s T. G. M.
Četba z rozsáhlé knihy rozhovorů s T. G. Masarykem zaznamenaných v letech 1928-1936 českým prozaikem, dramatikem a překladatelem Karlem Čapkem.Souborné vydání Čapkových Hovorů s T. G. M. vzniklo z devíti let vyptávání, uvažování, vzpomínání a vypravování. Vypravování od…

Před bouří
Audiokniha Před bouří Zuzany Hartmanové je prvním dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Bohové byli svrženi před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler pustý, zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminov…

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Mistborn II.: Pramen povýšení
Zabít boha byla ta snazší část… Uplynul rok od smrti Pána Vládce, kterému všichni přisuzovali božskou podstatu. Ale tyranův pád jeho poddaným mír ani blahobyt nepřinesl. Ve všech částech někdejší Finální říše zápasí lokální vládci o moc a město Luthadel, kde sídlí nový …

Na tenkém ledě
Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během ste…

Uloupený život
Je předvečer 1. světové války. Dvě sestry, navlas si podobná dvojčata Martina a Sylva, žijí obě zdánlivě šťastný a spokojený život. Obě stejně krásné, nosí stejné šaty, žijí ve stejně krásném domě, nemají si tedy co závidět. A přece... V Martinině srdci začne klíčit nes…

Neumannovy Poděbrady 1982
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - posluchači vysokých divadelních škol - Září …

Vlk
Když policejní vyšetřovatel Marek Wolf před rokem a půl opustil Kanadu a vrátil se na Slovensko, byl přesvědčený, že tuto kapitolu svého života už definitivně uzavřel. Jenže pak mu neznámý vrah pošle fotografii z místa činu se vzkazem: „Chceš znát pravdu o svém otci? Mu…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…