Audiokniha Jak přišla basa do nebe

Neviditeľná
Populárna slovenská spisovateľka Lucia Sasková v najnovšej próze s názvom Neviditeľná nadväzuje na svoje úspešné romány s témou narušenej psychiky a ponúka čitateľom príbeh o živote na hrane. Ten istý cudzí byt. Samota. Zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň…

Noc
Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapiteln…

Jak získávat přátele a působit na lidi 2019
Nadčasový bestseller osobního rozvoje a mezilidské komunikace. Hledáte-li v historii knižního trhu knihu, která zásadním způsobem změnila podobu svého oboru, pak na poli osobního rozvoje a mezilidské komunikace náleží první místo knize Jak získávat přátele a působit na …

Do you speak business?
Do you speak business? Chcete lépe placené zaměstnání nebo vyšší pozici v práci? Potřebujete v práci komunikovat anglicky? Rozšiřte si anglickou slovní zásobu o pořádná pracovní slovíčka poslechem 1650 anglicko-českých obchodních vět. Pokud se chcete v práci domluvit …

Moc faktov
Čo myslíte – porazili by ste vo vedomostnom teste šimpanza? Táto audiokniha vám možno prezradí že – nie. Na základné otázky o našej planéte, napríklad koľko percent populácie žije v extrémnej chudobe, akým tempom rastie počet obyvateľov, aká je úroveň vzdelávania, aký n…

Modrý kříž
Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Deník Bridget Jonesové
Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz…

Děti kapitána Granta
Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

DNA
V Reykjavíku došlo k vraždě mladé ženy, pachatel však netušil, že po celou dobu brutálního činu byla pod postelí schovaná sedmiletá dcerka oběti. Oficiální vyšetřování vede mladý detektiv Huldar, který musí spolupracovat s psycholožkou Freyjou pověřenou výslechem malé s…

Cukrárna v Paříži
Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale…

Houževnatost
Máte sklon nechat se odradit prvními neúspěchy? Selháváte v cílové rovince? Nejste schopni vytrvat v nadšení pro nějakou věc? Pak potřebujete zapracovat na své houževnatosti. Její podstatu i to, jak houževnatost posílit, odhaluje autorka světového bestselleru Angela Duc…

Žena, která odjela na koni
Anglický spisovatel David Herbert Lawrence v povídce vykreslil tragický příběh Američanky, která se rozhodla opustit pohodlný stereotypní život v manželství se dvěma dětmi. A z touhy po nových zážitcích se vydala mezi domorodé indiány. Lawrenceovy názory si vysloužily m…

Zaklínač II Meč osudu
Druhá poviedková kniha Meč osudu je fantastickým rozprávaním o zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ako bojuje proti démonom, príšerám a predsudkom. Zaklínača zaujímajú len odmeny za hlavy príšer, aby mal čo jesť a kde spať. Napriek tomu ho nohy zavedú za čarodejkou Yennefer,…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Honicí psi
Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm…

Předávání ohně
Ponořte se do myšlenek o vizi, disciplíně, vztazích, odvaze, mužnosti a najděte si svou vlastní cestu. - Co znamená „být mužem“? - Co to znamená být mužem v 21. století? - Co je naším úkolem, a máme vůbec na to, abychom jej splnili? PŘEDÁVÁNÍ OHNĚ JE SNAHOU DOSTAT K MUŽ…

Skála
Ostrov Lewis je nejodlehlejší místo ve Skotsku, drsné, ale krásné. Odehrála se zde vražda připomínající podobné zabití v Edinburghu, které vyšetřuje policejní detektiv Fin Macleod. Ten je na ostrov vyslán pomoci s objasněním případu. Je to pro něho zároveň cesta domů a …

Angličan
Tajná válka na pouštní hranici Mali a Alžírska. Vražda a únos na předměstských ulicích Londýna. Moskevská policistka vyšetřující vraždu čtyř kolegů ruskou mafií. Sekční šéf MI6 čelící hrozbě, že dlouho plánovaná operace bude zmařena. Všechny případy spojuje Angličan: Da…

Zlaté údolí
Volné pokračování románu Lovci vlků zavádí opět čtenáře do kanadské přírody, mezi odvážné lovce a hledače zlata. V tomto románu uskuteční mladí hrdinové plánovanou cestu za zlatem, naleznou bohaté rýžoviště zlata i tragického majitele tohoto bohatství, starého šíleného …

Agent JFK – Není krve bez ohně
Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Meditační promluvy 9 - Guru gíta
Guru gíta je staré hinduistické svaté písmo, které je připisováno mudrci Vjasovi. Je součástí Skanda purany. Pojednává o důležitosti Mistra pro duchovní praxi, bez jehož pomoci není možné dosáhnout poznání svého pravého božského Já. V souladu s tím učí hledající správné…

Sherlock Holmes a nesmrtelný muž
Před obrazem Nesmrtelného muže leží desítky mrtvých těl – jaké temné tajemství se za touto tragédií skrývá? Píše se rok 1894 a Sherlock Holmes s doktorem Watsonem stojí před jedním z nejbizarnějších případů své kariéry. Kdo je tajemná postava v černém, pohybující se na…

Případy soudce Ti. Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu
Když krásná konkubína dovozce západních koberců zmizí ze svého příbytku, kde ve vší diskrétnosti přijímala milence, soudci Ti je jasné, že ji stihnul tragický osud. Na seznamu podezřelých figurují tři muži, kteří se navzájem neznají. Soudce Ti doufá, že během cesty lodí…