Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jak je neznáme aneb známí herci jako zpěváci

Audiokniha Jak je neznáme aneb známí herci jako zpěváci

Délka:

47 min

Čte:

Alena Kreuzmannová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Narozeninový příběh pejska a kočičky

Narozeninový příběh pejska a kočičky

V této knížce se čtenáři dozví, jak to dopadlo, když se pejsek s kočičkou rozhodli oslavit narozeniny nejen své, ale i pana Bobra. Nastaly velké přípravy: připraví dort, vyzdobí domeček, přichystají pohoštění, a to všechno si udělají pěkně po svém. Dozvíte se také, jak

Obrázek podcastu Hvězda Jihu

Hvězda Jihu

Příběh z jihoafrických diamantových polí, v jehož centru děje je "Hvězda jihu", diamant dosud nevídané velikosti a krásy. Francouzský inženýr Cyprián Méré je přesvědčen, že se mu ho podařilo vyrobit umělým způsobem, který vynalezl. Naplnil totiž kovové pouzdro chemickou

Obrázek podcastu Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m

Obrázek podcastu Nebezpečná láska

Nebezpečná láska

Luxus skrývá zločin. V domě plném bohatství se skrývá svět, ze kterého není úniku. Mladá ošetřovatelka Paige z New Yorku získává na doporučení svého předchozího zaměstnavatele práci u zámožné rodiny Bavettových, italských podnikatelů. Jejím úkolem je pečovat o jejich sy

Obrázek podcastu Tajemství Tudorovců

Tajemství Tudorovců

Písař královské komory Jiří Adam z Dobronína odjíždí jako vyslanec na dlouhou cestu ke dvoru anglické královny Marie. Společnost mu dělá krásná a inteligentní šlechtična Kateřina Dolanská, kterou poznal při svém vyšetřování v teplických lázních. Záhy se ukáže, že poslán

Obrázek podcastu Reklama ...vážně!? 5

Reklama ...vážně!? 5

..ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochybn

Obrázek podcastu Suchý hadr na dně mořském

Suchý hadr na dně mořském

Neuměla šplhat. Chtěla být prodavačkou jako teta Bedřiška s velkýma prsama. Nenáviděla kostel, do kterého musela chodit, a nechtěla vodit svého bratra do školky, protože byl tlustý a do punčocháčů jí s ním museli pomáhat ostatní. Měla ráda knížky a nechápala, proč ostat

Obrázek podcastu Vařila myšička kašičku ...a další pohádky. Pásmo veršů, říkadel a her pro nejmenší

Vařila myšička kašičku ...a další pohádky. Pásmo veršů, říkadel a her pro nejmenší

Pásmo veršů, říkadel a her pro nejmenší na šesti albech vydal Supraphon v roce 1969. Nahrávky byly určeny pro děti v mateřských školkách, děti si podle nich mohly zpívat, hrát, tancovat nebo jenom poslouchat. Všech šest alb se nyní vešlo na náš dvojkomplet, který tak mů

Obrázek podcastu Vančura: Kosmas

Vančura: Kosmas

Komentář k pův. LP 0 68 0410 z r. 1975: "Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má být vypravován, abyste poznali kuchaře, ja

Obrázek podcastu Andělský let

Andělský let

Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh

Obrázek podcastu Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války - audiokniha obsahuje fantasy příběh, který napsal Jan Dobiáš. Načetl Jiří Pobuda. Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce – modrý a rudý – se podobá středověké tapiserii. Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své

Obrázek podcastu Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi

„Nenaučíme dítě chovat se lépe tím, že ho donutíme cítit se hůře.“ O dětech žijících v ústavní péči – o dobré i špatné práci s nimi, o jejich reálných příbězích. Upřímná a surová kniha, která nehledá líbivá slova k líčení reálných situací. Jak přistupovat k dětem žij

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Kožené srdce

Kožené srdce

"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Tutanchamon

Tutanchamon

Století záhad a objevů. Tajemství Tutanchamonovy hrobky znovu ožívá... Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie. Egyptský chlapec Hussein Abd el-Rassul, který prac

Obrázek podcastu Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení

CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko

Obrázek podcastu Úsměv psa

Úsměv psa

Původní rozhlasová hra Úsměv psa zachycuje dramatické setkání lékaře a uprchlého recidivisty. Po smrti manželky a milovaného psa prodává čerstvý důchodce Horáček byt v Praze a stěhuje se na penzi na Šumavu. Čerstvý penzista už od svého života nic nečeká, nejméně ze všeh

Obrázek podcastu Mariborská hypnóza

Mariborská hypnóza

Knižní předloha se stala Knihou roku 2025 Magnesia Litera a zároveň zvítězila v kategorii Próza. Dora Kaprálová přijíždí na čtrnáctidenní tvůrčí pobyt do slovinského Mariboru. Fascinující originální optikou zaujatě prozkoumává dané místo, které spisovatel Drago Jančar

Obrázek podcastu Král Lear

Král Lear

Rozhlasová nahrávka z roku 1989 v režii Jiřího Horčičky. Osoby a obsazení: Lear, británský král (Martin Růžek), Goneril (Alena Vránová), Regan (Růžena Merunková), Cordelie (Taťjana Medvecká), Hrabě z Glostru (Jiří Adamíra), Hrabě z Kentu (Eduard Cupák), Edmund, Glostr

Obrázek podcastu Vlčák Kazan (četba)

Vlčák Kazan (četba)

Klasika světové dobrodružné literatury tentokrát v nezaměnitelném podání Viléma Bessera. Jeden ze znovuobjevených, méně známých rozhlasových záznamů.

Obrázek podcastu Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Tento dobrodružný román pro děti je jakousi „českou Narnií“. Hrdinové příběhu (tři sourozenci a bratranec) se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely, a společně putují za Pastýřem.