Audiokniha Jak je neznáme aneb známí herci jako zpěváci

Mudrc, surfař a byznysmenka
Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která …

Růže a tis
AGATHA CHRISTIE pod pseudonymem Mary Westmacott Romantický příběh s téměř detektivní zápletkou Královna detektivek přichází s psychologickým příběhem o lásce, politických intrikách a překvapivých rozhodnutích. Hugh, kterého nehoda upoutala na invalidní vozík, se zotavu…

Jefferson
Co zmůže síla přátelství! Strhující a humorná detektivka pro děti. Život mladého ježka Jeffersona se v jedné minutě obrátí vzhůru nohama – je obviněn z vraždy. V napínavé a současně humorné detektivce pátrá s pomocí přátel po pravém viníkovi. Země, kde tento příběh za…

Pan Smraďoch
Pan Smraďoch patří do kategorie hodně divných románových hrdinů. Žije na lavičce v parku a svému jménu dělá opravdu čest. Je to ten nejsmradlavější smraďoch pod sluncem. Dvanáctileté Chloe to ale rozhodně nebrání v tom, aby se s ním spřátelila. Jasně, páchne, ale na dru…

Příběhy z nebezpečné říše
Svět, o kterém si potřebujeme číst Čtyři povídky a sbírka básní nás tentokrát nezavádějí do Středozemě, ale do tajemné pohádkové říše Faërie, kterou Tolkien představuje v závěrečné eseji. Nechte se pozvat do světa fantazie J. R. R. Tolkiena. Tentokrát ne do Středozemě, …

Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)
Nový titul edice mluveného slova Supraphonu nabízí unikátní pohled do historie dnes už legendárního Divadla Járy Cimrmana: Svěrákův monolog Cimrman na chmelu, scénka Cimrman kabaretiér a čtyři dialogy s Leopoldem Brašnářem /Petrem Bruknerem/ vznikaly před mnoha roky mim…

Finanční hojnost
Finanční hojnost - audiokniha obsahuje nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Roman Svoboda. Před vámi je velice účinný tvůrčí proces, pomocí kterého je možné dosáhnout finanční hojnosti a bohatství. Tento tvůrčí proces obsahuje techniky řízené relaxace, vizualizace …

Bouře
Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou …

Skrytá za lží
Emilia Wardová žije na poklidném předměstí Londýna. Na první pohled zcela obyčejná manželka a matka dvou dětí je ale slavná spisovatelka. Právě když píše desátý díl své detektivní série, nabere její život nečekané a nebezpečné obrátky: v realitě se totiž odehraje scéna …

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Horníček: Malá noční rozprava
Miroslav Horníček hovoří o svých oblíbených knížkách; jeho kouzelné vyprávění doprovází výňatky z hudby J.S. Bacha, C. Debussyho, I. Stravinského, D. Šostakoviče, L. Janáčka, B. Martinů a jeho dalších oblíbených autorů. Nahrávka vznikala 3. a 4. dubna 1985 ve studiu Luc…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Povídky A. P. Čechova
Tři z nestárnoucích povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Einstenův mozek
Příběh o ambiciózním projektu, který se vědkyni poněkud vymkl z rukou. Geniální mozek, výsledek vědeckého pokusu, pochopil mnohem víc, než jeho tvůrci. Vládne nejen mimořádnou inteligencí, ale také vlastním názorem...

Čuníkův supertajný deník
Dobrodružný příběh bezelstného Čuníka, který se svým nejlepším kamarádem Kačerem vyzraje nad Zlými kuřaty i mlsným panem Sedlákem a paní Sedlákovou. Čuníkovi je právě 465 dnů a rozhodl se začít si psát deník. Ale je supertajný. Nesmí ho nikdo otevírat. Obzvlášť ne ti, k…

Učedník kouzelníka Čáryfuka
Mnoha generacemi oblíbený pohádkový příběh Učedník kouzelníka Čáryfuka spisovatele Antonína Zhoře. Kouzelník Čáryfuk byl skutečným mistrem, a tak se jednou rozhodl, že přijme učedníka. Jak si šikovný Bonifác poradí se zákeřnou bandou lupičů nebo rytířem Frydlínem?Hrají:…

Skandální aféra Josefa Holouška
Rozhlasová dramatizace Čapkovy povídky o štvavé mediální kampani, která obviní nevinného a váženého občana z "nejzvrhlejších zločinů proti mravopočestnosti a proti bezpečnosti života". S humorem i krutou důkladností v ní autor postihuje fenomén falešných zpráv, vůči kte…

Ako išlo vajce na vandrovku
Nie je vajce ako vajce. Neveríte? V rozprávočke o túlavom vajci sa o tom istotne presvedčíte. Kým sa totiž ostatné vajíčka lenivo povaľujú v hniezde, hrdina našej rozprávočky ani chvíľu nezaháľa. Usilovne študuje, číta noviny, aby sa raz - až príde čas - mohol vybrať do…

Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek
Werichovy pohádky jsou osobité - autor je ostatně psal spíše pro dospělé než pro děti - a stejně neopakovatelný je Jan Werich jako jejich vypravěč. Současná zvuková technika umožnila téměř půlstoletí starý záznam "vyčistit", takže při poslechu máme dojem, že je u nás na…

Figurky aneb Idylické úryvky ze zápisek advokátního koncipienta
Málokterému klasikovi české literatury se přihodilo, aby byl trvale zabydlen v čítankách a učebnicích několika generací, a přesto ho to nepřipravilo o čtenářskou oblibu. Jan Neruda mezi takové výjimky patří. Nemůžeme to tvrdit o celém jeho rozsáhlém díle, ale v případě …

Les
{'cs': 'První český slasherový román. V zónách smrti mizí lidé beze stopy\nNejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek přichází se slasherovým románem, v němž se mísí krev, křik a bolest. V zónách smrti mizí lidé beze stopy…\nUž ho viděla, ten obličej... Vyhlíže…

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku
Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí? Dokážeme předejít těžkým nemocem, jako jsou parkinson, alzheimer, m…

Malý stín velkého trpaslíka
Kniha o lásce, talentu, oběti, sexu a šikmé ploše - to je román Malý stín velkého trpaslíka, který Michal Gulyáš vydal v roce 1997, jako první beletristické dílo. Dílo, které nadchlo ženy-čtenářky obsahem ryzího citu, a muže-čtenáře peprným popisem sexuálních scén. V je…

Fata Morgana
Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…