Audiokniha Já, Finis

Odysseus
Před 100 lety publikoval irský spisovatel James Joyce svůj nejznámější román Odysseus, zásadní dílo moderní světové literatury. Ve všedním příběhu jednoho dne jako by ožívaly všechny příběhy světa, včetně antického mýtu o Odysseovi. Možná vás nadchne, možná bude provoko…

Moc a sláva
Děj se odehrává v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz.…

Čurillovci
Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd …

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Muži, kteří mě zkazili
Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili…

Narozeninová kočka
Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec …

Karafiát: Broučci (verze II)
Digitální titul, který nyní dáváme našim posluchačům k dispozici, je téměř shodný s digitálním titulem VT 9130-2, který je již těší od roku 2012. Téměř... Postupnou digitalizací našich archivů leckdy naši spolupracovníci ve svých studiích narazí na raritní snímky, v tom…

Layla
BYLA TO LÁSKA NA PRVNÍ POHLED. TEĎ VŠAK JEJICH VZTAH ČELÍ ZKOUŠCE. JE POUTO MEZI NIMI DOSTATEČNĚ SILNÉ, ABY JI DOKÁZALO USTÁT? JE LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT? Leeds s Laylou se do sebe zamilují na první pohled a vypadá to, že jejich pouto nemůže nic narušit – aspoň do c…

Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek
Werichovy pohádky jsou osobité - autor je ostatně psal spíše pro dospělé než pro děti - a stejně neopakovatelný je Jan Werich jako jejich vypravěč. Současná zvuková technika umožnila téměř půlstoletí starý záznam "vyčistit", takže při poslechu máme dojem, že je u nás na…

Černá sanitka
Černá sanitka - výběr 38 současných pověstí, městských legend a děsivých příběhů, které sebral a komentářem doplnil Petr Janeček. Vyprávění čtou Kamil Halbich a Lukáš Hlavica, zasvěcené komentáře přednášejí Miroslav Táborský a Alfréd Strejček.

Přechytračte svůj mozek
V tomto převratném, komplexním a přístupném průvodci o tom, jak se mozek učí, se dozvíte, jak studovat efektivněji a účinněji, jak se zbavit stresu při zkouškách a především jak si učení užívat. Při studiu máme tendenci soustředit se na úkoly, které můžeme nejsnáze ovlá…

Čert nikdy nespí
Čert Kazimour má velké potíže, neboť již delší dobu žádá nové silnější brýle a ty stále nejsou k dispozici. A právě kvůli tomu, že špatně vidí, se mu stále častěji klíží oči při četbě v pekelném zákoníku, takže nechtěně porušuje heslo: Čert nikdy nespí...

Bourneův mýtus
Nacpali ho do boxu jako koně. A má běžet tam, kde ho chtějí mít. Chtěl na hrůzy zapomenout, jenže osud je proti. Nějaký zabiják podřízl čínského pohlavára v hongkongském baru a na zeď krví připojil podpis: JASON BOURNE. Byť je jasné, že ten to určitě být nemohl, protože…

Tak - a je tu drak!
Nešťastný chasník a ještě nešťastnější princ vymyslí plán, jak obalamutit tatínky svých vyvolených. Roli v tom sehraje drak, kterého se všichni bojí, ale nikdo ho neviděl.Trochu ztřeštěná pohádka o dvojí lásce, o záludnosti královských rádců a o tom, co způsobí jedna po…

Pavlát: Osm světel / Židovské příběhy a pohádky
O počátcích světa, pohádky o králích, prorocích a rabínech ale i bajky o zvířátkách a humorné příběhy z městečka Chelmu Židovská kultura patří k nejstarším na světě. Kromě hebrejské části Bible má i své pohádkově laděné příběhy, legendy a bajky, jež mnohdy dělí tisíce …

Bez hanby o ohanbí
Bez hanby o ohanbí je audiokniha, ktorá vysvetľuje všetko, čo ste chceli vedieť o vagíne, ale neodvážili ste sa opýtať. Autorky, lekárky Ellen Stokken Dahl a Nina Brochman, vás s humorom, vedeckými znalosťami a bez servítky prevedú fascinujúcim svetom ženských pohlavnýc…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Žluté mužátko
Vtip, nadsázka, ironie a bezbřehá fantazie jdou ruku v ruce s příběhem o vysvobození princezny Amáty. Poslechněte si pohádku podle literární předlohy Jana Wericha s Tomášem Töpferem, Ivanem Trojanem, Bárou Hrzánovou a dalšími skvělými herci.Odvážný chlapík z Orientu Had…

Zbabělec
Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy…

Galerie slávy - Václav Upír Krejčí
Galerie slávy - Václav Upír Krejčí - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý, účinkuje Václav Upír Krejčí. Vydavatelství Six Fresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známý…

Ako ježko slnce budil
Nebolo to tak dávno... alebo žeby áno? To je vlastne jedno. Bolo to vtedy, keď celé dni, týždne, dokonca aj mesiace len pršalo. Zvieratká v lese už celkom zabudli, ako vyzerá hrejivé slniečko, veď ho nevideli celý rok. Namiesto neho kraľovali na oblohe hromy-blesky. No …

Tygr pana Boška
První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

Alchymistické pohádky
Touha získat zlato provázela lidi odnepaměti. Lidé zkoušeli vzácný kov hledat, dobývat ze země, vyrábět, vařit nad ohněm, míchat ze všeho možného, rýžovat ve vodě, zkrátka byli ochotni podstoupit ledascos, aby získali valounek zlata. Nejednou se stalo, že za svou touhu …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…