Audiokniha Italské prázdniny

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert
Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí
Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,…

Pohodová produktivita
V této revoluční knize Ali odhaluje, jak může věda o dobré produktivitě změnit váš život. Představuje tři skryté "energizéry", které jsou základem příjemné produktivity, tři "blokátory", které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři "udržovače", které zab…

Anička a divadlo
Anička měla jedno tajné přání – hrát loutkové divadlo. A to se jí málem splnilo na podzim, jenže nakonec odletěla s rodiči k moři. Ovšem teď se zdá, že už nic nebrání předprázdninovému divadelnímu představení. Ale kde budou divadlo hrát? Jaký mu vymyslí název? A budou ú…

Svatebčané
Začněme být upřímní – zejména sami k sobě! Do luxusního hotelu Cornwall Inn na Rhode Islandu se sjíždějí svatebčané s jediným cílem – oslavit lásku spolu se zamilovaným párem. Jenže je tu osoba, která nepřijela slavit. Phoebe Stoneová stojí uprostřed honosného foyer v e…

Ostrov tučňáků
Anatole France ve své satiře Ostrov Tučňáků reflektoval zejména francouzské společensko-historické reálie se středopólem v antisemické vlně, která svého vrcholu dosáhla v tzv. Dreyfusově aféře. Avšak pro Franceho obrovský intelektuální rozmach, kdy francouzské dějiny al…

Vyšší princip
Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál…

K otevřenému nebi
Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme pouze srdcem. A z výšky. Ti tři se potkali v hangárech společnosti Latécoère v Toulouse, kde železnou rukou vládne pan Daurat. Z řad armádního letectva se sice do civilu odporoučeli z rozličných příčin a povahy mají je…

Marie a Magdalény
Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti…

Vivat Comenius
Koncert pro lidský hlas, kytaru, housle, violoncello a orffovský instrumentář na texty Komenského z Obecné porady o nápravě věcí lidských připravil a texty čte Alfred Strejček. Hudba Štěpán Rak. Hrají Miloslav Klaus (kytara), Jaroslav Svěcený (housle), Miroslav Petráš (…

Dýka s hadem
Úvodní díl edice historických detektivních románů o Oldřichovi z Chlumu a jeho panošovi Otovi. Děj se odehrává v polovině 13. století za vlády českého krále Přemysla II. Otakara. Správce Bezdězu řeší případ vraždy pána hradu Grabštejn a tajemnou vraždu v johanitské kome…

Šrámek: Měsíc nad řekou
Původní 2 LP album 1118 3591 se Šrámkovým Měsícem nad řekou vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně. Divadelní hra Měsíc nad řekou (1922) je hra o mládí a zralosti, zamýšlí se nad ztracenými iluzemi mládí, konfliktem ideálu a žité skutečnosti,…

Hodiny pro nevěstu
Pohádka básníka Karla Šiktance - příběh starého hodináře Matouše a jeho ztracené, zakleté dcery. Účinkují Jana Štěpánková, Jaromír Meduna, Štěpánková, Jaromír Meduna, Dana Černá, Ladislav Županič, David Prachař, Svatopluk Schuller, Jaroslav Vlach, Marek Libert, Lenka Kr…

Kluk jménem Vánoce
Existuje spousta vánočních příběhů, ale tohle je zaručeně ten první… Má mnoho jmen, ale vypadá pokaždé stejně – bělovlasý muž s plnovousem, který na Vánoce nosí hodným dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malým chlapcem? Jmenoval se Nikolas a narodil …

Penderwickovi
Nostalgický a svérázně vtipný příběh je stejně bezstarostný jako letní den. Jsou letní prázdniny a čtyři sestry Penderwickovy - Rosalinda, Skye, Jane a Batty - se po změně plánů vydávají se svým otcem do pronajaté chaty na panství Arundel. To, co mělo být odpočinkovým…

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Město a jeho nejisté zdi
Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Divadlo J.K.Tyla Plzeň
Původní 2LP komplet 2 18 0431 "Divadlo J.K.Tyla Plzeň" vydal Supraphon v roce 1978 u příležitosti 170. výročí narození J.K.Tyla ve spolupráci se Svazem českých dramatických umělců - nyní tento komplet s ukázkami z divadelních her nejen jmenovaného J.K Tyla, ale také aut…

Chovejte se jako kočka
Kočka je váš nejlepší kouč! Svobodná, klidná, zvědavá, pozorující, odolná, elegantní, charismatická, hrdá, nezávislá... Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než p…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Vychováváme děti a rosteme s nimi
Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Coura
Co se přihodí mladé herečce Lucii a její malé dceři, když při práci na roli potká svou bývalou lásku? Muže, kterého nechce potkávat ani na zastávce tramvaje, a teď ho musí pracovně líbat a vyznávat mu lásku? Jak dalece může iluze lásky zahýbat životem hlavní hrdinky? A …

Nic mě nezastaví
Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....
Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl…