Audiokniha Hvězda-01

Stručne a jasne
„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá…

Deník malého poseroutky 4
Počtvrté nakrmte uši malým poseroutkou! Jsou letní prázdniny – počasí je skvělé a všechny děti si užívají venku. Tak kde vězí Greg Heffley? Je zalezlý doma a za zataženými závěsy hraje videohry. A moc si tuhle svoji verzi léta užívá – žádné povinnosti, žádná pravidla. O…

Konečná diagnóza - Mistři slova
Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Dýmka strýce Bonifáce
Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po…

S elegancí ježka
Tohle je možná život: beznaděj, ale také chvíle krásy, ve kterých čas neubíhá stejně. Jemně ironické vyprávění o hlubokých věcech se svůdnou lehkostí, prostý a dojemný příběh o setkávání a míjení, o slepotě a vidění, o pomíjivosti i věčnosti. Renée působí jako typická s…

Historka šumaře Willieho
Neuvěřitelný příběh starého dudáka Steenieho, který věrně sloužil v družině sira Roberta Redgauntleta. Když však rozmařilému a bezbožnému rytíři začaly docházet peníze, domáhal se tvrdě zaplacení dluhu za pronajatý dvorec, kde dudák žil se svou rodinou. Steenie peníze s…

Příběhy tisíce a jedné noci
Dvacet čtyři orientálních příběhů o lásce, zradě, kouzlech a moudrosti v převyprávění Eduarda Petišky patří mezi zlatý fond literatury pro děti a mládež. Král Šahrijár ze vzteku, že ho jeho manželka podváděla, nechal zabít nejen ji a provinivšího se otroka, ale od té ch…

Emil a detektivové
Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Případ Collini
Co dožene k vraždě člověka, který se nikdy ničeho nedopustil? V hotelovém pokoji je zastřelen starý muž. O motivech, které ho vedly k vraždě, pachatel mlčí. Advokátem ex offo je pověřen Caspar Leinen, kterého pátrání po důvodech činu dovede do minulosti. Fabrizio Collin…

Dům ztracených duší
Napínavá detektivka z rudolfínské Prahy. Dcera alchymisty Giovanniho da Ponte Fiorella spolu se svými přáteli tentokrát vyšetřuje v domě U Bezhlavého kohouta v Templové uličce, o kterém se říká, že je prokletý. Kdysi v něm zemřela celá rodina na mor, později v něm jist…

Vraždy jako z pohádky
Seriál Vraždy jako z pohádky se odehrává v současnosti v prostředí vesnice. „Chtěl jsem nějakým způsobem prozkoumat český venkov a jeho duchovní rozměr,“ vysvětluje scénárista a režisér Petr Vodička, který jako obvykle pojal příběh s humorem a nadsázkou. „Na vsi někdy n…

Chytrý osel a jiné povídky
Nechte se vtáhnout do světa, kde se zvířata chovají (skoro) jako lidé, a lidé by se od nich mohli ledasčemu přiučit. Objevte želvu, která obětovala svůj domov za svobodu, straku, jež se bojí výšek, nebo mrzutého kapra, z něhož se stal mistr v přežívání. Knížka Chytrý os…

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Námi to končí
Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě „je všechno lepší“. A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu –…

Tři kapitoly
Pokud se první prozaický text básníka Daniela Hradeckého nazýval Trosky jednoho deníku, jeho nová próza by mohla směle navazovat podtitulem Trosky jednoho románu. Trojici jazykově vybroušených, kratších próz naplňuje svědectví o souboji jedince s existencí na okraji, a …

Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Nezbedníci
Hrdinou každého krátkého vyprávění je malý rošťák, který si buď děsně vymýšlí, nebo šplhá do výšek, neumí se chovat, okusuje tužky, neustále žvýká či provádí jiné nepravosti. Vtipná, nápaditá i trochu strašidelná vyprávění potěší a pobaví malé čtenáře.

Ranhojič
Středověk nelze přežít bez šlechetnosti Robert Jeremy Cole, od devíti let sirotek, si uvědomuje, že dostal do vínku zázračný dar: schopnost vycítit v lidském organismu blížící se smrt. Čelil jí bezpočtukrát jako učeň potulného bradýře, s nímž se protloukal ponurou reali…

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník
Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými…

Černý jezdec, bílý kůň
Příběh, na jehož počátku stojí podivný vztah otce k synovi, je vyprávěním o hledání sebe sama i vztahu i k lidem, kteří by nám měli být nejblíž.Účinkují: Josef Somr, Antonín Hardt, Tomáš Juřička, Věra Hučínová, Pavel Rímský, Ivan Gübel, Věra Kubánková, Karel Pospíšil, S…