Audiokniha Hurvínek má smůlu

Bojovníci železné opony
Leninova teze o tom, že bolševická revoluce musí zvítězit na celém světě, má jeden jediný důvod – z domnělého „ráje“ nesmí být kam utéct. A když přeměna celosvětového řádu nevyšla, musela vzniknout Berlínská zeď i železná opona. Jeden z největších zločinů komunistické t…

Kočky od 311. peruti
Mohly obyčejné kočky zasáhnout do leteckých soubojů druhé světové války? Jasně že mohly! A dokonce zásadně! Hangáry v Honingtonu jsou základnou československých letců bojujících v Anglii proti Německu, ale také domovem dvou koček, Čertiny a Božky. Obě šelmičky si tu vce…

Meteorit z Mušlovky
Všechno jde jak po drátku, když máte v kapse meteorit! Co stojí za tajemnou září nad Petřínem? Své vědí tři kamarádi, kteří našli neobyčejný kámen v Dalejském údolí. Svižně napsaná knížka plná napětí a dobrodružství. Tři spolužáci Tom, Matouš a Bětka se rádi brouzdají v…

Bidýlko
Pražský Žižkov první republiky a pavlačové domy s jejich rázovitými obyvateli ožijí v rozhlasové hře natočené podle románu Emila Vachka Bidýlko. Příběh o dobráckém kapsáři Stavinohovi, kterého náhoda učiní hlavní osobou špionážní aféry a navede ho na cestu ke spořádaném…

Příběhy Dona Quijota
Snad každý zná šlechetného, chrabrého, i když více než podivínského rytíře Dona Quijota a jeho nerozlučného druha Sancha Panzu. Chudého zemana dona Quijana pobláznila četba rytířských románů. Pod jménem Don Quijote de la Mancha se proto vydává na pouť za ideály bludného…

Z pekla štěstí
Když se tři pekelníci vydají do světa lidí, aby splnili svůj poslední školní úkol, začnou se dít nevídané věci.Veselá pohádka Václavy Ledvinkové s Markem Ebenem.Účinkují: Václav Neužil, Jan Gross, Zdeněk Sedláček, Antonín Procházka a další. Režie: Maria Křepelková. Nat…

Dítě v nás - 6. Salón Lyry pragensis
DÍTĚ V NÁS (6. Salón Lyry pragensis) 1) Zamyšlení hostitele a průvodce večerem Petra Ebena na téma "Dítě v nás" 2) Claude Debussy: Dětský koutek: Serenáda panence Ivan Moravec klavír 3) Claude Debussy: Dětský koutek: Sněhové vločky Ivan Moravec klavír 4) Johannes Brahms…

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Ruy Blas
Romantická tragédie Victora Huga Ruy Blas je příběhem velké lásky, podlé intriky a politické manipulace, který zaznívá překvapivě současně, i když od autorova narození uplynulo už více než dvě stě let.Victor Hugo napsal Ruy Blase během několika týdnů. Inspiraci našel v …

Osamělý mořeplavec
Rozhlasová hra Pavla Soukupa Osamělý mořeplavec dramatickým způsobem zpracovává skutečný příběh německého studenta Hanse Zitta, jenž v roce 1929 podnikl na malém říčním plavidle osamělou cestu z Evropy do Indie. Účinkují: Pavel Soukup, Jiří Schwarz, Jiří Bruder, Jiří Ho…

ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk
Jeden svět nestačí. Dokonce ani dva Listerové v něm… Asi tak tři miliony let po vynálezu umělé inteligence je lidstvo na vyhynutí proto, že jediný člověk Dave Lister sedí v lochu bez vyhlídky na sex. Skopičiny časoprostoru ho uvrhly do kárného tábora gužifů na Lotomi 5,…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

Její pastorkyňa (1987)
Studiová "rekonstrukce" inscenace někdejšího Realistického divadla v Praze z roku 1987.Účinkují: stařenka Buryjovka (Věra Kubánková), Laca Klemeň (Zdeněk Žák), Števa Buryja (Jiří Schwarz), kostelnička Buryjovka (Věra Vlčková), Jenůfa, její pastorkyňa (Miluše Šplechtová)…

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii
Jak dostat svou vyvolenou do lodi. Vtipná audiokniha plná příběhů, které se vám při vodáctví nejspíš staly taky. A pokud nestaly, začnete si po vyposlechnutí pravděpodobně plánovat svou první vodáckou dovolenou. Co všechno mladý muž neudělá pro to, aby svou krásnou vyvo…

Společenstvo ztracených rukaviček
Představte si, že se jednou Malá modrá rukavička zahledí do výlohy obchodu s knížkami a ztratí se. Při hledání své Holčičky se setká s podivnými i úplně obyčejnými obyvateli města, kteří nakonec nejsou takoví, jak na první pohled vypadají. Rukavička zažívá zklamání i ži…

Nezbedné pověsti
Soubor pověstí z Prahy a z českých měst je dekameronsky laděná kniha, představující v humorné nadsázce řadu lidských figurek z dob vrchnosti, purkmistrů, rychtářů a poddaných, postaviček, do jejichž osudů zasahují nadpřirozené síly a pohádkové bytosti, aby pokoušely zdr…

Krysař (četba)
Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Cesta vede tmou
Největší tragédii v historii speleologie v českých zemích mají na svědomí podzemní povodně z bouřek. Při zkoumání nových prostor Amatérské jeskyně v Moravském krasu zahynuli 29. srpna 1970 amatérští speleologové Milan Šlechta a Marko Zahradníček. A právě tohle tragické …

Romeo a Julie
Popularita příběhu Shakespearovy milenecké dvojce Romeo a Julie je stejně nesmrtelná jako jejich láska. Další a další generace si k němu hledají svou vlastní cestu. Jedno z nejnovějších zpracování si můžete poslechnout v překladu Jiřího Joska a režii Markéty Jahodové. Ú…

Hlavní přelíčení
Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, postavit vysněný domek s terasou a…

Časohrátky
Tajemství příběhu se skrývá v dávných časech. Sněženka, dívka, které zmizela matka, je obdařena podivuhodnými vlastnostmi, které však zneužije. Za trest je proměněna ve starou ženu a přenesena do jiného času. Podle pověsti se však má narodit chlapec, který dokáže kouzlo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Rada moudrých - O pospolitosti
Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl…