Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hříšní lidé Království českého I

Audiokniha Hříšní lidé Království českého I

Délka:

47 hod 49 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Továrna na maso

Továrna na maso

Můžeme se chlubit největším závodem na zpracování masa ve středovýchodní Evropě! Jatka v pražských Holešovicích, jinak také továrna na maso. Právě tam pracuje hlavní postava románu, inženýr Leon Hebvábný. S ním poznáme pražskou periferii, kabaret i kriminálku. Inženýr

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 72 - Rudolf Havlík 08.06.2014

100 statečných - Host č. 72 - Rudolf Havlík 08.06.2014

Hostem L. Výborné - R. Havlík (spisovatel, cestovatel, obchodník, bloger a filmový režisér)

Obrázek podcastu Smrt bývá nehezká

Smrt bývá nehezká

VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s

Obrázek podcastu Já, Finis

Já, Finis

Nepřítel, který unáší kluky ze Země, není z téhle planety… Svět má potíže. Mizí z něj všichni aspoň trošku zdraví chlapci, jen co oslaví osmé narozeniny. Dvanáctiletého Petra sice prokletí minulo, protože jako světloplachý jedinec nesundává černé brýle, a přece není sle

Obrázek podcastu Žízeň po životě

Žízeň po životě

„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický

Obrázek podcastu Mám se dobře, ale špatně to snáším

Mám se dobře, ale špatně to snáším

Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec

Obrázek podcastu Život víry 2023/09

Život víry 2023/09

Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán

Obrázek podcastu Bretaňský příliv

Bretaňský příliv

Pátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zrovna v den keltského slunovratu stojí komisař Dupin až po kotníky v rybích odpadcích. V aukční hale v Douarnenezu leží mrtvé tělo mladé ry

Obrázek podcastu Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa

Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli

Obrázek podcastu Otevřený hrob

Otevřený hrob

Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím

Obrázek podcastu Dar nedar

Dar nedar

Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví?

Obrázek podcastu Tak to dělá Virgin

Tak to dělá Virgin

V audioknize Tak to dělá Virgin vám Richard Branson umožní nahlédnout pod pokličku jeho jedinečného stylu vedení lidí. Dozvíte se, jak zábava, rodina, vášeň pro věc či umění naslouchat utvářejí to, co Bransonovi lidé označují jako „styl Virgin“.

Obrázek podcastu Lady Fuckingham

Lady Fuckingham

Všichni to přece dělají. Klasické dílo erotické literatury plné sexuálního napětí, sprostých slov, nadsázky, vzrušení a otevřené erotiky, která pobuřuje i ve 21. století. Slavná erotická novela, jejíž autorství se připisuje spisovateli Oscaru Wildovi, je koncipována j

Obrázek podcastu London: Bílý tesák

London: Bílý tesák

Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul

Obrázek podcastu Zákony zločinu

Zákony zločinu

Muži zákona počas pátrania po páchateľoch narazia na bývalého väzňa, ktorý má pripraviť o život jedného z vyšetrovateľov. Napriek tomu, že spolupracuje, objednávku mohol dostať aj ďalší potenciálny vrah a nikto netuší, kedy a z ktorej strany príde posol smrti. Dôležitú

Obrázek podcastu Nenávist

Nenávist

Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různ

Obrázek podcastu Žalář nejtemnější

Žalář nejtemnější

Sugestivně napsaná psychologická povídková kniha vypráví o pohledném mladém muži, který je pedantský a velice žárlivý. Je žalářem jeho slepota nebo pochyby? Vychutnejte si klasiku z pera Ivana Olbrachta a posuďte sami.

Obrázek podcastu F. L. Věk

F. L. Věk

Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N

Obrázek podcastu Jeď dál

Jeď dál

Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření,

Obrázek podcastu Nepil: Makový mužíček

Nepil: Makový mužíček

Dramatizace, ve které účinkují Eduard Cupák, Libuše Havelková, Ladislav Pešek, Ondřej Kepka a další vypráví příběhy maličkého mužíčka, který se dědečkovi a babičce narodil na Štědrý večer z makového zrníčka..

Obrázek podcastu Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

"Živěji než obyčejně bylo 1. září roku 1887 na západním nádraží na Smíchově; vždyť odjížděl do Písku nově sestavený divadelní ensemble. Mezi cestujícími pohybovaly se nenuceně četné markantní postavy herců, ponejvíce mladých, a pikantní zjevy hereček, ještě mladších. Oh

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami

Obrázek podcastu Stilzel, skřet šumavský

Stilzel, skřet šumavský

Čtení drsné jako sama Šumava Volné pokračování Legend a pověstí staré Šumavy. Pověsti, které si vyprávěli obyvatelé Šumavy o darebném nalezenci jménem Stilzel, který dokázal zkrotit i samotného ďábla. Mrzoutský, znetvořený, lidí se stranící mlynář, jednoho dne sestřelil

Obrázek podcastu Okamžiky s Otou Pavlem

Okamžiky s Otou Pavlem

Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot