Audiokniha Hříchy pro posluchače rozhlasu 1-8

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Deník malého poseroutky 4
Počtvrté nakrmte uši malým poseroutkou! Jsou letní prázdniny – počasí je skvělé a všechny děti si užívají venku. Tak kde vězí Greg Heffley? Je zalezlý doma a za zataženými závěsy hraje videohry. A moc si tuhle svoji verzi léta užívá – žádné povinnosti, žádná pravidla. O…

Krápník a Františka
Původní pohádka Krápník a Františka vznikla již v roce 1965 jako první autorská rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka (a první streofonní nahrávka u nás vůbec). Humorně laděný příběh se zčásti odehrává v podzemní jeskyni, jíž vévodí popudlivý krápník Punkvák, který miluje …

Zbouchnul jsem Satanovu dceru
Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Runový meč
Druhý díl série Městské války. Vítejte v příběhu, kde česká a moravská města ožívají. Praha krvácí a slábne. Její věrní umírají. Václav, který ještě nedávno netušil o existenci tajného světa, je možná poslední nadějí velkoměsta. Přestože se zdálo, že je všem jen na obt…

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka
Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok…

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Klaun to zkouší znovu
Knížka Jiřího Suchého Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu. Čí…

100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Kubařová (herečka, Městská divadla pražská)

Srdce nemá vrásky
S hlavní hrdinkou Blankou se setkáváme v září roku 2021. Již pár měsíců si v Kalábrii žije svůj italský sen se vším, co k němu patří. Nechybí křišťálové moře, výhled na Stromboli, báječné jídlo a pohledný Ital – osudový muž, který se nebojí plánovat s Blankou společnou …

Dcera impéria
První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhliny. Domovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara…

Bouře
Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře…

Jóga vědomí slovem 11
Audio nahrávky ze setkání jógy vědomí – Chodsko – září 2018. V těchto nahrávkách najdete tato témata a cvičení: prostorovost vědomí, čidakáša, kvality vědomí, vnitřní božství -Triglav, přetnutí mechanizmu ega, jak vzniká vše zvučením, vnímání rostlin a zvířat, subjektiv…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Hannas Tagebuch
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Endlich Ferien! Keine Schule mehr! Aber die Ferien auf dem Land verbringen? Kommt für Hanna nicht in Frage. Doch dann ändert sie ihre Meinun…

Wager
>> „Výjimečné dílo... námořní dobrodružství, horor i soudní drama v jednom.“ — časopis Rolling Stone

Eben, Fischer: Elce pelce kotrmelce
Petr Eben zhudebnil padesát tři písniček s veselými, jednoduchými texty Václava Fischera. Písničky pak propojil vyprávěním pohádky Marek Eben. Soubor hravé hudby, zpěvu a vyprávění je určen nejen k poslechu. Samy texty písniček jsou již návodné, takže vybízejí děti ke h…

100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - E. Hanáková (šéfredaktorka tabletového týdeníku Dotyk)

Srdce temnoty
Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Vilma a zapomenutý příběh
Vilma Mechová, nejmladší a nejméně mocná sestra z rodiny čarodějek, nedávno zachránila svět. Bohužel si to ale nikdo nepamatuje, což je v jejím případě opravdu politováníhodné. A aby toho nebylo málo, její magické schopnosti asi přestaly fungovat. Místo aby nacházela zt…

Svědectví o životě v KLDR
Všechno, co jste chtěli vědět o životě v KLDR (a totalitě vůbec), ale báli jste se zeptat… Z několika desítek rozhovorů, jež pořídila s uprchlíky ze Severní Koreje, vybrala česká koreanistka sedm, které nejvýmluvněji zachycují různé aspekty každodenního života v nejuza…

Všichni žijem v blázinci
„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Galerie slávy - Jan Saudek
Galerie slávy - Jan Saudek - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor se světoznámým českým fotografem Janem Saudkem. Mimořádně otevřená, exkluzivní, zpověď člověka, která nenechá n…

Jánošíci s těžkou hlavou
Kniha, kterou namluvil Tomáš Hanák a Zdeněk Lahoda, je výsledkem čtyřleté reportérské práce, při které Ľubomír Smatana jako stálý zpravodaj Českého rozhlasu prokázal svou výjimečnou schopnost propojit objektivní fakta a každodenní zprávy s osobními zážitky "člověka z te…

Layla
BYLA TO LÁSKA NA PRVNÍ POHLED. TEĎ VŠAK JEJICH VZTAH ČELÍ ZKOUŠCE. JE POUTO MEZI NIMI DOSTATEČNĚ SILNÉ, ABY JI DOKÁZALO USTÁT? JE LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT? Leeds s Laylou se do sebe zamilují na první pohled a vypadá to, že jejich pouto nemůže nic narušit – aspoň do c…