Obrázek podcastu Hranice stínu

Audiokniha Hranice stínu

Délka:

2 hod 47 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Povídky Karla Poláčka

Povídky Karla Poláčka

Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.

Obrázek podcastu Oheň

Oheň

Něco v ní kdysi zemřelo. Teď všechno spálí na prach... Na první pohled žije Freya pohádkový život, v němž platí pouze její vlastní pravidla. Má všechno, co patří k privilegovanému postavení: dostatek peněz, pověst uznávané chiruržky popáleninového centra, okázalý byt po…

Obrázek podcastu Dědina

Dědina

Hranice jsou tady rozorané mezi poli i mezi lidmi, takže všichni tu na sebe vědí všecko, počítají každou korunu a civějí druhým do talíře i do postele. Život je zde ještě pevně spjatý s půdou a odehrává se natěsno na ploše vlastního dvorku, hospody či krámku… Taková je …

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Doba temna

Doba temna

Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts…

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

Něco se stalo s časem. Zjančil se a žene se do absurdna! Už tři miliony let se hlubinami vesmíru řítí kosmická loď velká jako vrata do galaxie. Nikdo se špetkou rozumu by na ní dobrovolně nezůstal, a přece je na její palubě život…. Přesněji svérázný příslušník rodu Homo…

Obrázek podcastu Krajiny vnitřní a vnější

Krajiny vnitřní a vnější

Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou…

Obrázek podcastu Kocúr v čižmách

Kocúr v čižmách

Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …

Obrázek podcastu Klášterem obchází ďábel

Klášterem obchází ďábel

Po nečekané smrti Rudolfa Habsburského řečeného Kaše se na český trůn vrátil Jindřich Korutanský, manžel nejstarší dcery Václava II. Anny Přemyslovny. Melichar z Roupova i nadále zůstává v jeho službách jako královský soudce, ovšem jeho postavení je velmi nejisté. Nový …

Obrázek podcastu Tajomný závoj

Tajomný závoj

"Niektoré z temných stránok nového demokratického režimu - drogy a prostitúcia - na seba nedali dlho čakať, prejavili sa krátko po revolúcii. Chlapci z oddelenia vrážd sa s nimi stretávali bežne aj predtým, no v menej drastickej podobe. Dnes nemali šťastie, vrah sa čini…

Obrázek podcastu Pelyněk: Díl 1

Pelyněk: Díl 1

Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln…

Obrázek podcastu Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Obrázek podcastu Ryba viděná

Ryba viděná

Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Obrázek podcastu Černobílé pohádky

Černobílé pohádky

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V audioknize najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba tr…

Obrázek podcastu Stanice Bazilišek

Stanice Bazilišek

Kapitán Honor Harringtonová se nevzdává První díl nové řady válečné SF. Kapitána Honor Harringtonovou z válečného loďstva Mantichorského království vmanévrují intriky do situace, kdy se starým vesmírným křižníkem musí odrazit útok nepřátel. První díl nové řady válečné s…

Obrázek podcastu Cesta pro vraha

Cesta pro vraha

Ota Fink pátrá v závějích sněhu. Soustružník Ota Fink je přinucen zúčastnit se podnikového lyžařského zájezdu a po příjezdu zjistí, že cestou zmizela jedna kolegyně. Pátrání po ní ho přivádí do trampské osady. Soustružník Ota Fink, důvtipný a neohrožený chlapík, je přin…

Obrázek podcastu Muž jménem Ove

Muž jménem Ove

Určitě toho starého protivu znáte – všechno ví a umí nejlépe, nesmyslně škudlí, chová se jako samozvaný strážce pořádku v nejbližším okolí a neustále otravuje se zbytečnostmi, protože mu „jde o princip“. Jenže s Ovem život pěkně zametl. Teď je mu 59 let, před několika r…

Obrázek podcastu Hra

Hra

Když se na internetu začne šířit true crime podcast o nepolapitelném sériovém vrahovi Julianu Hirtmannovi, brzy se kolem jeho příběhu vytvoří mrazivý kult. Miliony posluchačů, blogerů a amatérských vyšetřovatelů pátrají po detailech jeho zločinů – a jejich posedlost živ…

Obrázek podcastu Saturnin

Saturnin

Slavný humoristický román o podivuhodných dobrodružstvích skupiny lidí, žijících pod dozorem a v péči osobitého a nevšedního sluhy. Kdo je Saturnin? Vypravěč knihy, mladý, pokojně žijící úředník, si muže tohoto jména najme jako sluhu. Saturnin ale ve skutečnosti událost…

Obrázek podcastu Země

Země

Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Obrázek podcastu Mycelium III: Pád do temnot

Mycelium III: Pád do temnot

V centru pozornosti gerdánské tajné služby je jediný muž: ten, kterého si vybraly Lodě. Intriky a podloudné meziplanetární akce probíhají vskrytu, ale všechno nevyslovené a nepřiznané, co odpradávna bylo mezi Össe a Gerdou, přesto náhle vystoupí na povrch: křivdy, násil…

Obrázek podcastu Holly

Holly

Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policistu ve výslužbě Billa Hodgese stálo dopadení takřečeného mercedesového vraha život, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokra…

Obrázek podcastu Vražda v Opatství

Vražda v Opatství

Co se skrývá za smrtí mladé malířky, která byla otrávena kyanidem? Kdo ji zradil a proč? Smrt Elizabeth Barrettové, krásné a vášnivé malířky, se zpočátku zdá jako důsledek strašlivých legend, které obklopují místní opatství. Vyšetřovatelé však brzy zjistí, že vražda je…

Obrázek podcastu Mrtvé vzpomínky

Mrtvé vzpomínky

Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt mladého narkomana v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zpr…