Audiokniha Hovory o józe a mystice č. 3

Kaiser-Lábus: Nekonečná deska
Původní LP album 11 0910-1 811 "Oldřich Kaiser Jiří Lábus Nekonečná deska" vydal Supraphon v roce 1989, část nahrávky byla vydána v roce 2007 jako součást CD SU 5837-2 "Kaiser a Lábus Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky". Tentokrát ale vychází půvo…

Smrt na kůru
Seskočili do pekla protektorátu. Kdo selže, prolije krev… Chybou pilota skončil výsadek Out Distance 28. března 1942 až za Telčí, což „balonovým agentům“ zkřížilo plány. Zatímco desátník Ivan Kolařík na nezkušenost záhy doplatil, nadporučík Adolf Opálka se coby velitel…

V Tichošlápkách je pořád veselo
Příběhy kocourka Filípka a jeho přátel vyšly poprvé v roce 1994 a jejich autorka Milena Buřilová v nich dokázala vystihnout radosti i starosti, kterými žije každý školák. Kocour Filípek chodí do školy, kde někdy vyrušuje, propadá z chytání ptáčků. Také se rád vytahuje a…

Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho
Tajné výlety Fany a Beryho - Příběhy dvou psích nezbedů Fany a Beryho, kteří žijí na farmě pana starosty Kloboučka v malé vesničce mezi Telčí a Dačicemi. Jelikož pan starosta má na psy málo času, často utečou a podnikají samostatné dobrodružné výlety do okolí. Při nich …

Kritik
Ve víně může být nejen pravda, ale i smrt. Kdo ji má na jazyku? Během degustačního turné po nepříliš známém vinařském regionu Gaillac zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen ve vinici na jihozápadě Francie, oblečený do karmínového roucha Řá…

Nártoun a Outloň
Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Léto mezi řádky
Osmnáctiletý Denis se svou přítelkyní Vendy odjíždí na celé léto do Španělska, kde má působit jako animátor. Ne že by to byl jeho styl – nejraději by prázdniny strávil doma s nosem zabořeným do knihy. Místo toho však začne prožívat vlastní příběh jako z románu. Členem a…

The Diary of a CEO
Chceli by ste nahliadnuť do mysle jedného z najznámejších podnikateľov súčasnosti a moderátora najpočúvanejšieho európskeho podcastu? Steven Bartlett vo svojom podcaste viedol v uplynulých rokoch obrovské množstvo rozhovorov s najväčšími svetovými lídrami, kreatívcami,…

Angličan
Tajná válka na pouštní hranici Mali a Alžírska. Vražda a únos na předměstských ulicích Londýna. Moskevská policistka vyšetřující vraždu čtyř kolegů ruskou mafií. Sekční šéf MI6 čelící hrozbě, že dlouho plánovaná operace bude zmařena. Všechny případy spojuje Angličan: Da…

Siddhartha
Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s…

Kde spí lufťáci
Protože luftu, přesněji čerstvého vzduchu, je ve městě proklatě málo, zavede vás oblíbená česká autorka na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, horské boudě, na chatě či chalupě, ale i pohodlně v hotelu a penziónu. A protože jsou chv…

Případ doktora Karpety
V dramatizaci Bočkova románu se z prostého detektivního případu nečekaného zmizení doktora Milana Karpety rozvine tajuplný příběh o nesmrtelnosti. Z výpovědí doktorových příbuzných a známých se skládá obraz člověka mimořádných schopností a dovedností, který svým životem…

Mrazivá smrt
Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její život na kusy. Zdá se, že je konečně na cestě k uzdravení. Má vedle sebe milujícího přítele Kiernana a doufá, že ji během společné dovolené požádá o ruku. Spolu s dalšími výletníky míří do hor…

Pohádky s pejsky, psy a hafany
Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Zbavte se zvyku být sami sebou
Nejste odsouzeni k tomu být ovládáni svými geny a pevně zakořeněnými zvyky po zbytek života. Nové vědecké poznatky o mozku opravňují každého člověka k vytvoření reality, kterou si sám zvolí. V knize Zbavte se zvyku být sami sebou renomovaný autor, řečník, výzkumný praco…

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Hříšná dohoda
Svatba má být tím nejšťastnějším dnem v životě, ne dnem, kdy zjistíte, že váš nastávající je nevěrný zmetek. Při zoufalém útěku od oltáře mě zachytí silné ruce. Škoda, že patří úhlavnímu nepříteli mého ex – Oliveru Deubelovi. Je bohatý a mocný, tenhle muž je ztělesněný …

Príbeh detektíva
Jedinečný true crime román, aký na Slovensku ešte nebol. Očami detektíva prežijete vyšetrovanie najznámejšej a najbrutálnejšej série vrážd po roku 1989. Kriminálne podhubie divokých deväťdesiatok nedefinovala len mafia, ale aj krimi scéna, ktorá dovtedy nemala obdobu. R…

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Popelka
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: vypravěč (Luděk Munzar), Popelka (Hana Maciuchová), Malvína (Dana Hlaváčová), Adéla (Taťána Medvecká), macecha (Dana Medřická), princ (Petr Svoboda), rádce (M…

Smrtící tajnosti
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterov…