Audiokniha Hovory o józe a mystice č. 26

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Konec
Konec světa přijde za pár týdnů, jak naložíš se svým časem? K Zemi se řítí obří kometa Foxworth a lidstvo se dozvědělo přesné datum svého konce. Co si počít se zbytkem svého života? S touto otázkou se potýkají hlavní hrdinové úspěšného mrazivého románu Konec švédského s…

Pět jazyků lásky
Pět jazyků lásky je světový bestseller, který pomohl již milionům párů po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Poku…

Uzdravení Rose Gold Wattsové
Vztahy mezi matkami a dcerami bývají složité, ale tohle je tedy pořádné psycho! Patty Wattsová byla pro mnohé hrdinkou, ba téměř světicí – obětavou svobodnou matkou pečující o těžce nemocnou dceru, kterou od dětství sužovaly nejrůznější zdravotní problémy. Jednoho dne s…

Ani párem volů
Zachary nechce být sedlákem. Má plné zuby přehnané kontroly ze strany dědečka z otcovy strany. Chystá se opustit rodný statek. Dřív, než tak učiní, je odvlečen na dvůr císaře Urvala, a současně mnohem méně laskavého dědečka z matčiny strany. V srdci říše Mlžného roje, v…

Kluk jménem Vánoce
Existuje spousta vánočních příběhů, ale tohle je zaručeně ten první… Má mnoho jmen, ale vypadá pokaždé stejně – bělovlasý muž s plnovousem, který na Vánoce nosí hodným dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malým chlapcem? Jmenoval se Nikolas a narodil …

Past na Hurvínka
Původní LP album 1 18 1870 Past na Hurvínka vydal Supraphon v roce 1980, na CD SU 5122-2 pak vyšel titul mírně zkrácen v roce 1997. Na přání našich zákazníků posíláme nyní do digitálních obchodů titul z řady S+H v plné délce a s původním obalem LP alba

Kráľovná
Alžbeta z rodu Windsorovcov bola vždy mimoriadne plachá a snívala o pokojnom živote na vidieku, kde by si založila rodinu a starala sa o psy a kone. Osud to však zariadil inak. Následníčkou trónu sa stala po abdikácii svojho strýka kráľa Eduarda VIII. a po predčasnom sk…

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Herecký portrét Jana Pivce. Výběr scén
JAN PIVEC (*19.5.1907 - †10.5.1980) Z obsáhlého komentáře Jaroslava Švehly k původnímu LP albu 0 18 0210 "Herecký portrét Jana Pivce" vydanému Supraphonem v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Lásku k divadlu zdědil jsem po otci", vypráví JAN PIVEC o svých…

Worldrunner: Štvanci
"Worldrunner #2 Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní …

Varvara
Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm…

Bouřková sezóna
Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stan…

Jefferson
Co zmůže síla přátelství! Strhující a humorná detektivka pro děti. Život mladého ježka Jeffersona se v jedné minutě obrátí vzhůru nohama – je obviněn z vraždy. V napínavé a současně humorné detektivce pátrá s pomocí přátel po pravém viníkovi. Země, kde tento příběh za…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Erilian 3 - Střípky hvězd
Erilian 3 - Střípky hvězd Fínka se umí ohánět smyčcem i dýkami a v žilách jí koluje magie, stejně jako její matce Zie a babičce Kiaře. Přichází doba krátkých vlasů a krátkých sukní, v ulicích města Erilian jezdí tramvaje a čarodějové poslouchají jazz. Na dávné časy a le…

Warren XIII. a šeptající les
„Nikdy nezapomeň, že v hotelu je tolik místa pro přátelství, kolik je v něm pokojů. To znamená, že ať ti život uchystá cokoliv, vždycky se budeš moct spolehnout na přátele.“ Warren je šťastný chlapec. Vždyť řídí jediný potulný hotel na světě. Ten i s jeho zaměstnanci v…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

3x Wallander #1
3× Wallander Osamělost, melancholie a honba za spravedlností. Vítejte ve světě komisaře Wallandera. Zločiny, které vyšetřuje, bere osobně. Pije a přejídá se, trpí zdravotními neduhy. V práci i doma se často vzteká a nejednou rozčarovaně pochybuje, jestli zvolil správn…

Misery
Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Maigret v akci
V mezinárodním rychlíku Hvězda severu je nalezeno tělo muže, který byl k nerozeznání podobný dalšímu cestujícímu téhož vlaku. Mohlo by jít o zločince hledaného v mnoha zemích? Nebo je oním gangsterem tajemný dvojník, který se ubytoval v luxusním hotelu Majestic? Komisař…