Audiokniha Hovory o józe a mystice č. 1

Tolstoj: Kreutzerova sonáta
Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1890 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Jestliže ji někdo neznal, pak to byl – podle tehdejších zpráv – snad jen negramotný nebo ten, kdo s…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Koruna hadího krále
Malovaná škatulička ukradená ježibabě, královská koruna uzmutá hadímu králi, poklady z podzemí, to všechno má pometlář alias baron z Koštěberku na svědomí, a přece ho má Anička ráda. Jen kvůli němu pátrá po zázraku, který by ho dokázal přesvědčit, že vše čeho se člověk …

Neopouštěj mě
Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Baletky
Autobiografická próza tanečnice Miřenky Čechové je sebeironickým, syrovým obrazem studií na taneční konzervatoři a pražského života v 90. letech. Když baletky zmizí za oponou, obličej se zkřiví do ztrhaného šklebu, protože se dusí. Při tanci totiž nemohou dýchat pusou. …

Hospůdka v Praze
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, …

Marketing menších a středních firem
Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Šternberk - rozhlasová pohádka
Člověk si má stát za svým i přes úklady darebáků, co si chtějí smlsnout na našich prohrách. V roli Šternberka uslyšíte Marka Lamboru a v roli Velenky Elišku Zbrankovou.Chudý rybář a jeho žena dlouho nemohli mít děti. Jejich vroucné přání se ale konečně splní a dostane s…

Kocourkov
Přijměte pozvání do proslulé smyšlené obce, kde všichni všechno dělají neúčelně a neúspěšně. Průvodci vám budou Ilja Prachař, Jan Skopeček a Věra Kubánková. Všudybyl, který prošel celý svět, zamířil i do Kocourkova, kde žijí jen hlupáci a tupci a Všudybyl jim rád (a něk…

Josef Somr
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Josef Somr.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a Huga …

Pevnost v poušti
Napínavý příběh českého mladíka, který vstoupí do francouzské cizinecké legie. Nad Evropou se vznáší nebezpečí druhého válečného konfliktu během 20 let. Hrdina knihy se v šestnácti letech zapojuje do odboje. V momentě, kdy hrozí zatčení, prchá do Francie, kde vstupuje d…

Poslední role
Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko…

Milý mouřeníne - milý Béďo
Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k…

Kniha rodinných tradic válečného umění
Kniha učitele bojových umění šógunovy rodiny a náčelníka tajné služby Jagjú, jehož v bojových uměních vyškolil jeho vlastní otec, se stal roku 1601 učitelem Tokugawy Hidetady. Tehdy mu nebylo ještě ani třicet let. O dva roky později vznikla Stanová vláda Tokugawů a Hide…

Náhrdelník
Bassova povídka - parodie romantických detektivních románů o slavném lupiči Arsenu Lupinovi. V hlavních rolích Růžena Merunková a Eduard Cupák.

Čtyři tisíce týdnů
>> „Čím produktivnější zvládnete být, tím hůř pro vás! Udělejte všechno, co po vás ostatní chtějí, a budou toho po vás chtít o to víc! Život ale naštěstí nemusí vypadat jako nekonečné čekání na vytoužený klid..“ ## O audioknize Na světě pobudeme sotva čtyři tisíce týd…

Petrarca: Sonety a kanzóny Lauře
Francesco Petrarca (*1304 - 1374) – italský básník a prozaik, po celý svůj život psal milostné sonety, ballady, kanzóny a madrigaly věnované jedné konkrétní, idealizované ženě, šlechtičně Lauře. Význam Petrarcovy lyriky je v hloubce a pestrosti vyjádření myšlenek, nálad…

Dračinka
Co je silnějšího než odhodlaná žena? Povídka z oblasti Zeměmoří Irie, kde žije dívka Dračinka, která touží naučit se kouzlům a studovat magii na škole, kam je vstup ženám zapovězen. V době, kdy přišla na svět dívka jménem Dračinka, patřilo irijské panství k nejkrásnější…

Nevracej se pro mě
Co když jediný člověk, na kterého se může spolehnout, je právě ten, koho by měla nenávidět? Nell Gallowsová je poslední přeživší tajné elitní jednotky Riøt, která před dvěma lety čelila devastujícímu útoku. Teď je dosazena do jiné speciální jednotky. Malum je tým, kter…

V prázdnotě
Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společní…

Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček
Vánoční pohádky Zbyňka Malínského voní jehličím, vánočním cukrovím a jsou milým dárkem pod stromeček. Zásluhu na tom mají také tři velcí vypravěči, jejichž hlasy důvěrně znají nejenom děti, alei jejich rodiče.

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět
Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění…