Audiokniha Houbové čarování

Neohlížej se
Samantha se snaží oživit svou paměť, aby zjistila, kde je její nezvěstná kamarádka a co se vlastně stalo. Ale co když ji to může stát život? Samantha má na první pohled dokonalý život – je bohatá, oblíbená a má idylický vztah se svým přítelem. Nicméně poté, co se svou …

Pád Gondolinu
Středozemě není nikdy dost. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický. Jeden ze stěžejních příběhů Středozemě. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z…

Einstenův mozek
Příběh o ambiciózním projektu, který se vědkyni poněkud vymkl z rukou. Geniální mozek, výsledek vědeckého pokusu, pochopil mnohem víc, než jeho tvůrci. Vládne nejen mimořádnou inteligencí, ale také vlastním názorem...

Jak nakrmit diktátora
Enver Hodža (Albánie), Pol Pot (Kambodža), Saddám Husajn (Irák), Idi Amin (Uganda) a Fidel Castro (Kuba) očima jejich osobních kuchařů. Pikantní kulinářský cestopis, který obsahuje pasáže jako z Faulknera, ale i epizody komické nebo natolik plné intrik a zrady, že by mo…

Český šlechtic František Schwarzenberg
Po několik let vznikající rozhovor Vladimíra Škutiny představuje Františka Schwarzenberga a jeho 20. století z pohledu člena významného šlechtického rodu. Zajímavé jsou nejen Schwarzenbergovy názory na vznik československého státu v roce 1918 a vzpomínky na prvorepublik…

Brouk
Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik …

Pravidlo žádných pravidel
Nezáleží na tom, jak tvrdě pracujete. Přestaňte kontrolovat podřízené. Vždy říkejte, co si o druhých myslíte. A nikdy, nikdy se nesnažte zalíbit šéfovi. O audioknize Firemní kultura Netflixu se na první pohled zdá příliš radikální na to, aby v reálném světě mohla fung…

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

100_100 – 100 povídek na 100 slov
Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s…

Případ Lída Baarová
V létě v roce 1982 se ve španělském Alicante v letním bytě MUDr. Dohnala setkala herečka Lída Baarová (7. září 1914, Praha - 27. října 2000, Salcburk) se spisovatelem Josefem Škvoreckým. Všichni byli emigranti z Československa a trávili spolu několik dní příjemným a zaj…

Vražda v Mallowan Hall
Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi zvlnenými devonskými kopcami. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach. Aj keď Phyllida je zvyk…

Vražedná naděje
{'cs': 'Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri …

Ukradené fantazie
AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Bubny podzimu
Překonali nepřízeň osudu i propast času. Stane se jejich novým domovem panenská Amerika? Po dramatických událostech v Karibiku se Claire a Jamie ocitají v Americe. Nový svět poloviny 18. století však v žádném ohledu neskýtá idylu, natož bezpečí – život v tehdejší brits…

Vánoční rozjímání
Tichý čas versus čas stresu a nákupů. Nádherná zamyšlení, plná něhy a lásky, která by neměla chybět žádnému adventu. Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech…

ZlatovláSSka
„Ako ťa z tohto vysekali?" spýtal sa šokovane a neprítomne hladkal zjazvenú pokožku. Ach, Gabriel, keby si videl, ako vyzerá moje telo - pomyslela som si zdrvene. Pokrčila som plecami. „Zázrak. A najlepší ríšski lekári. A hlavne... našli ma veľmi skoro. Nenechajú ma zom…

Sedm na rudé řece
Sedm lidí s vymazanou paměti musí riskovat vlastní životy. Ale proč? Dálkově řízené plavidlo a na jeho palubě skupinka cizinců se jmény spisovatelů vytetovanými na rukou. Na nic ze své minulosti se nepamatují, avšak díky svým schopnostem byli zjevně vybráni na nebezpečn…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Letní olympijské hry: Emil Zátopek
Přímé reportáže ze dvou vítězných závodů Emila Zátopka na XV. letních olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952. (komentují Bohuslav Ujček a Vítězslav Mokroš) LOH Helsinky 24. 7. 1952, běh na 5km zpravodajství z průběhu atletických soutěží a běh na 5 km - od času 4:1…

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Mrazivá smrt
Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její život na kusy. Zdá se, že je konečně na cestě k uzdravení. Má vedle sebe milujícího přítele Kiernana a doufá, že ji během společné dovolené požádá o ruku. Spolu s dalšími výletníky míří do hor…

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …