Audiokniha Hory a nekonečno

Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Zkáza Titaniku
Rozhlasová hra. Dobové zpracování známého příběhu na základě tehdejších dokumentů a souvislostí.Osoby a obsazení: Fred Black (Oldřich Vízner), Mary Black (Jorga Kotrbová), Ralph Williams (František Vicena), Georges Gastor (Jiří Adamíra), Anny Gastor (Gabriela Vránová), …

Apokryfy
Výběr pro tento dvouhodinový pořad zahrnuje apokryfy s biblickou tematikou: O desíti spravedlivých, Pseudo-Lot čili o vlastenectví, Svatá noc, Marta a Maria, Lazar, O pěti chlebích, Benchanan, Ukřižování, Pilátův večer a Pilátovo krédo. Na rozdíl od většiny ostatních po…

Fakt hustej nářez
UPÍŘI PROTI MIMOZEMŠŤANŮM V LEGENDÁRNÍM STŘETNUTÍ V první audioknize to mimozemšťanům ještě prošlo, teď se ale zbytky zdecimovaného upírstva vydaly do posledního boje. A že tenhle boj začíná ve čtvrti plné bojechtivých transvestitů, není nakonec na škodu. Jenže žlutí ok…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Vedecké okienko
Horím pre chémiu (občas doslova) a snažím sa svoj plameň preniesť ďalej. V audioknihe ti pomôžem objavovať čaro prírodných javov a krásy prírody zahalené rúškom tajomstva. Budem ti klásť všemožné otázky naprieč celým spektrom prírodných vied. Prečo je tráva zelená? Pijú…

Hacknuté tělo
Objevte revoluční způsob v boji proti stárnutí. Dave Asprey trpěl nesčetnými příznaky stárnutí už jako mladý muž, což vyvolalo jeho celoživotní spalující touhu omládnout s každým rokem. Již více než 20 let se snaží najít inovativní, vědecky podložené metody, jak moderni…

Miler: Krtkova dobrodružství 3 - Krtek a orel
Krteček výtvarníka a režiséra animovaných filmů Zdeňka Milera vítězí ve všech mediích. Po úspěchu animovaných filmů se nyní Krteček zabydlil i na zvukových nosičích, mimo jiné také zásluhou skvěléinterpretace Marka Ebena. Již po třetí si můžeme poslechnout jeho vřelý, l…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Nejkrásnější dárek
DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Lovci
Existuje napínavější hra než hon za poklady? Tim je vášnivý runner a sběrač kešek. Když se mu tedy jednoho dne naskytne příležitost zahrát si zatím největší hru tajemné společnosti GlobalGames, neváhá ani minutu a zúčastní se jí spolu se stovkou nejlepších lovců kešek v…

Fulmaya
Fulmaya je nepálsky kvet lásky. Je to aj meno, ktoré dostala Dorota Nvotová na treku okolo Annapurny, i názov jej cestopisnej knihy. Nie celkom tradičnej cestopisnej knihy. Je to príbeh mladej herečky a speváčky, ktorá sa vydáva na cesty, aby spoznala a zmenila seba a t…

Konec prokrastinace
Petr Ludwig v původní české publikaci opírající se o poslední vědecké výzkumy světových univerzit z oblasti lidského rozhodování, motivace a produktivity přináší odpověď na otázku, kterou si klade každý z nás: Jak z toho ven? Jak být produktivnější bez větší únavy? Jak …

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

Jóga vědomí slovem 8
Jóga vědomí slovem 8 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 28. 9. - 1. 10. 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

50 nejznámějších bajek
Nejznámější bajky v interpretaci oblíbených českých herců Krátké pohádkové příběhy ze zvířecí říše obsahující užitečné ponaučení. Převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova jsou přístupné i nejmladším posluchačům předškolního věku, mohou být zdrojem poučení i pro …

Zvon
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mo…

Žiju bez dětí
Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je …

Svědkyně obžaloby a další povídky
Záměr, náhoda, nehoda? Anebo vyšší moc? Pokus o vraždu nabere nečekaný obrat, neboť najednou se role útočníka a oběti vymění… Ženský šestý smysl a nabitý revolver – to nevěstí nic dobrého… Motorista v nesnázích hledá útočiště v blízkém sídle, avšak je přivítán prazvlášt…

Frankenstein
Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th…

Zločin jak ho pamatuju
České dějiny viděné pod úhlem zločinu. Novinář Josef Klíma pátrá, jak zločin formoval české dějiny od devadesátých let po současnost. V audioknize defilují jména Mrázek, Krejčíř, Roubal, Kajínek a další. Devadesátá léta byla nejen dobou nadějných vyhlídek svobodné spole…

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.

Smrt staré Maši
Mezi řádky vybájených příběhů se ukrývají zrnka pravdy o naší současnosti… Šestice poutavých příběhů se odehrává v odlišných dobách na různých místech, včetně několika velmi exotických, ba i zcela fiktivních koutů světa. Ačkoliv zvolenou formou připomínají pověsti, leg…