Audiokniha Holzmann: Všechny šplechty - bonusové album

Teskné variace
Dramatický triptych z autorových drobných próz, jejichž společným tématem je láska ve svých teskných i směšných podobách. A především prázdnota, která přichází do láskou opuštěných či nenavštívených mezilidských vztahů. Postavy Čechovových skvostných miniatur vytvořili …

Mílový klub
Evan Zanders je postrachem chicagského hokeje i celé NHL. Bitky přitahuje jako magnet, většinu hrací doby tráví na trestné lavici a každý večer odchází domů s novou známostí na jednu noc. Rozhodit ho dokáže snad jen Stevie, nová letuška v soukromém letadle jeho týmu. Ta…

Svatí kacíři - komplet
Audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce poznává čtenář …

Komunikuji, tedy jsem
Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Modré z nebe
Sny jsou křehké. Sny mají vůně. Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Poslechněte si příběh prodchnutý modrou barvou. Příběh básníka Vladimíra, který píše verše. Dnes mu to ale nějak nejde. Otevře okno, obloha j…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Povídky z Oděsy a odjinud 2
Emigrace, odloučení a válka – neobyčejné osudy poutníků 20. století Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází ne…

Muž z ostrova Lewis
Minulost temnější a city hlubší než rašeliniště ukrývající mrtvolu Bývalý policejní detektiv Fin Macleod opustil svůj život v Edinburghu a vrací se na rodný ostrov, kde se snaží obnovit přerušené vztahy a opravit zchátralý dům po rodičích. Místní policie mezitím v rašel…

The Kiltem Massacre and other horror stories
The audiobook The Kìltem Massacre and other horror stories is based on the successful and highly rated book Horror Stories by Jan Opatřil, written by the author under the pseudonym Dan Angus. It contains 10 chilling short stories + the title story Kìltem Massacre. The b…

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Arila: Poslední hvězda
{'cs': 'Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít bouře, která je smete. A ač vždy chtěla být hrdinkou, Arila nyní mus…

Matýsek čaroděj
Z Černého dolu se ozývá písnička, ve které se zpívá, že nedaleko odtud stojí Černý dům a v něm bydlí Černý pán, a právě tam se vypraví ševcovský syn Mates žádat o službu...

Duch znojemských katakomb
Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Nejde o žádnou vážnou rozmíšku a tak král očekává, že bude potvrzen a náležitě oslaven úspěšný výsledek vyjedná…

Ve službách zla
Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n…

Slepý život - Večná lož
Jak přežít ve světě, kde dobro a zlo vedou nikdy nekončící válku? Lidé byli oslepeni clonou, jakýmsi závojem, který drží jejich mysl v blažené představě o pánovi tvorstva. Ale kdesi za ní, za falešnou maskou míru, existují bytosti z mýtů i nočních můr. Bytosti temné a d…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Planina
Román Planina vypráví příběh o vině a nevinnosti, o hranicích lidskosti, o střetu s nelítostnou přírodou i s vlastním nitrem. V knize se prolínají prvky psychologického thrilleru s komentářem současných společenských změn, které na Islandu nastaly v důsledku finanční kr…

Zlatí netopýři a růžoví holubi
Kdyby Durrell dorazil včas, možná by blboun nejapný nevymřel. Vtipná i poučná kniha o velké výpravě za záchranou ohrožených druhů ptáků a plazů na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. Když Portugalci objevili v Indickém oceánu souostroví později nazvané Maskarény, nast…

Případ Aleny Struskové
Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z…

Dekameron: Den pátý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

TEMNÝ PÁN: Školní roky
„Když se vzbudil, zjistil, že je v posteli… Podíval se na sebe. Pořád ještě měl tělo lidského dítěte. Nebyl to tedy sen.“ Průšvih na n-tou! Temný pán prohrál střet s magií Dobra – PCHÁ! – a obří vesmírný škyt ho vyvrhl na parkoviště před obchodním domem v jihoanglickém …

Tajemný cizinec
Co způsobí příchod laskavého Satana v životě obyčejné rakouské vesnice na sklonku 16. století? Nadčasový příběh o otázkách etiky a morálky, o relativitě pojetí dobra a zla i o nesmyslnosti lidského počínání.Účinkují: Jan Hartl a Boris Rösner.Režie: Dimitrij Dudík.

Zpráva z Hádu
Napínavá technologická sci-fi jaderné inženýrky a vynikající spisovatelky Edity Dufkové v sobě spojuje to nejlepší z klasiky žánru i moderních literárních trendů. Fascinující příběh nepostrádá důmyslnou zápletku, poutavé lidské osudy, perfektní technické detaily a pozna…