Audiokniha Hodiny

Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově
Nejlepší scénky a výstupy našich předních komiků a hereckých osobností vybrané ze silvestrovských pořadů a estrád nedávných let vás příjemně překvapí a pobaví. Je to humor, který skutečně nestárne!

Jeruzalémský masakr
Svůj svět si musíme zasloužit! Podaří se agentovi JFK opět udržet křehkou rovnováhu světů? Agent John Francis Kovář je v Jeruzalémě, kde je motorovou pilou rozřezán samotný papež Benedikt. Byl to jediný cíl atentátníků? Atentát na papeže je pro válečného veterána a býva…

Magnetová hora
Dvanáctidílná dramatizovaná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele druhé půle 19. století André Laurieho nese poněkud tajemný název Magnetová hora. André Laurie, někdejší spolupracovník Julesa Verna v tomto díle vymyslel něco vskutku originálního: zatímc…

Štvanec
Keď do krčmy U bielej Lujzy vojdú traja chlapi v oblekoch, nik zo zúčastnených netuší, že ten večer nadobro zmení ich životy. Ajrišovou úlohou je dohliadať na poriadok a bezpečie štamgastov, a to aj urobí. Strhne tým lavínu udalostí, ktoré zatrasú ulicami Bratislavy, oš…

Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona
Starozákonní biblické příběhy převyprávěné pro mladé čtenáře Ivanem Olbrachtem patří už léta k nejčastěji reedovaným knihám u nás. Díky mimořádným interpretačním výkonům Taťjany Medvecké a Josefa Somradostaly v režii Lídy Engelové nový dramatický rozměr umocněný působiv…

Čas vos
Dokážou se přenést přes tragickou minulost, kvůli níž se jejich cesty zkřížily? Báře i Mirkovi zvanému Ptáčník toho vrtkavý osud naložil na bedra víc než většině lidí. Ze syna domácího tyrana se stal podivín, který si nechává zděděný dům padat na hlavu a raději tráví vš…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Karel IV. Vzpoura vévodů
Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozen…

Střela mimo cíl
Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí! Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatel…

Jack Reacher: A přece nezemřeš
Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím …

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury
Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Pod sněhem
Přežít ve zdraví rodinnou oslavu? To už je snazší projít minovým polem! Tři sestry, jedno auto a pořádně dusná atmosféra. První si veze dvě dcery, mimino a psa, druhá svého syna, třetí kocovinu. Tak začíná románový příběh v knize Pod sněhem od Petry Soukupové, autorky s…

Svatováclavská mše
Audiokniha Svatováclavská mše obsahuje příběh z Povídek malostranských Jana Nerudy. Mistr slova Jan Kanyza vás za bohaté zvukové skladby doslova provede Katedrálou na Pražském hradě, kde s ním strávíte celou noc. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v r…

V kopřivách
Jana tuší, že muž, se kterým čeká dítě, něco skrývá. Musí odhalit pravdu. Radka zjišťuje, že její syn provedl něco, co nejde vzít zpět. Musí ho ochránit před následky. A v kopřivách leží dívčí tělo. Na maloměstě, kde si lidé vidí až do kuchyně, ale přitom před sebou maj…

Kapitánka Mia a cesta za pokladem
Mia tráví léto u dědy na hausbótu. S novým kamarádem Šimonem a psem Nemem se vydávají na dobrodružnou cestu za pokladem. Je tu však ještě někdo, kdo chce ukořistit jejich poklad. Podarí se Mie se Šimonem objevit všechny tajuplné indicie a rozluštit zapeklité hádanky? Bu…

Zelený vítěz
Klára Jerneková, Růžena Merunková, Jaroslava Adamová a Alfred Strejček v hlavních rolích dramatizace eposu Julia Zeyera. Inscenace vznikla ve spolupráci dvou legend české rozhlasové tvorby Josefa Melče a Rudolfa Matyse v roce 1979, tedy sto let po vzniku Zeyerovy básně.…

Digiděti
Jak pečovat o děti, o něž současně pečují digitální technologie? Všechny děti a rodiče spojuje láska. Láska přeskakuje též mezi člověkem a světem. A také mezi dětskýma očima a Youtubem nebo počítačovou hrou. O takové lásce se v této audioknize mluví jako o lásce k pozná…

Rozhlasová historie
Ještě nikdy na žádném zvukovém nosiči nevyšly historické nahrávky z rozhlasového archivu v takovém rozsahu a v tak rozmanitém výběru! Nyní vám nabízíme záznamy rozvržené do pěti kapitol postihující zásadní epochy naší historie v rozmezí let 1923 až 2013. Upřímně řečeno…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Plný dům
S Lilou Kennedyovou se život nemazlí. Rozpadlé manželství, dvě svéhlavé dcery, chátrající dům a stárnoucí nevlastní otec, který se k ní zřejmě nenápadně nastěhoval. Její kariéra visí na vlásku a s milostným životem je to… ehm, složité. Takže když u dveří náhle zazvoní L…

Mafiánska poprava?
Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozho…

Zmizela v mlze
Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri…

Prázdniny v Česku
Za dobrodružstvím není třeba létat přes půl světa! Stačí procestovat rodný kraj a dobře se dívat. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Těšit se můžete na cestu plnou zajíma…

Modrý anděl
Monolog ženy - udavačky, která svůj osud chápe jako situaci anděla spravedlnosti, držícího v rukou osud světa.Alena Vránová v režii Lídy Engelové

Jarmila
O vášnivé lásce a jejím tragickém konci. Novela "ohně, jiskry nebo krve, slz a křiku" od brněnského rodáka Ernsta WeisseVypravěč ve Weissově příběhu se při své obchodní cestě do Prahy náhodně setkává s mladým hodinářem a pouličním prodavačem mechanických ptáčků Bedřiche…