Obrázek podcastu Hluchavky

Audiokniha Hluchavky

Délka:

8 hod 17 min

Čte:

Lucie Horáková

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena

Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Můj životopis a mé vynálezy

Můj životopis a mé vynálezy

Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech …

Obrázek podcastu Jirásek, Fuchs: Staré pověsti české

Jirásek, Fuchs: Staré pověsti české

Částečná dramatizace Starých pověstí českých Aloise Jiráska ve výběru a scénáristické úpravě režiséra Jana Fuchse připomene jistě nejznámější knihu tohoto klasika české literatury, z níž generace čerpaly znalosti o nejstarších dějinách naší vlasti předávané v pověstech.…

Obrázek podcastu Italština pro mírně pokročilé B1 - část 1

Italština pro mírně pokročilé B1 - část 1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky italštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to zn…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014

100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Matějka (ředitel Muzea Karla Zemana)

Obrázek podcastu Maigret se brání

Maigret se brání

Tak tohle Maigret za svou třicetiletou kariéru u policie nezažil! Když ho vyděšená dívka Nicole nenadále požádá o pomoc, zachová se jako gentleman a opilou dceru státního návladního dopraví do bezpečí. Druhý den je však obviněn z pokusu o znásilnění a mladý policejní pr…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Špion, který přišel z chladu

Špion, který přišel z chladu

Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od…

Obrázek podcastu Nitranská brána smrti

Nitranská brána smrti

Při vojenské výpravě do Horních Uher se vojskům krále Přemysla II. Otakara podaří obsadit slovenskou Nitru. Správy města se ujímá prokurátor Oldřich z Chlumu. Jednoho rána se na Dolní bráně najde oběšené tělo kanovníka nitranské kapituly. Nitrou se šíří panika, neboť je…

Obrázek podcastu Malá večeře pana Fyshe

Malá večeře pana Fyshe

Kanadský spisovatel Stephen Leacock patří mezi nejznámější světové humoristy. Žil v Kanadě, ačkoliv se narodil v Anglii, odkud se záhy s rodiči odstěhoval. Několik let se živil jako učitel, pak nastoupil na studia ekonomie na torontské a chicagské univerzitě. Poté praco…

Obrázek podcastu Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků

Archivní nahrávka známého pohádkového příběhu s Hanou Maciuchovou v hlavní roli z r. 1973.Osoby a obsazení: Sněhurka (Hana Maciuchová), zlá královna (Věra Kubánková), chůva (Libuše Havelková), princ (Jiří Plachý), Miloš Hlavica, Josef Velda, Svatopluk Skládal, Josef Blá…

Obrázek podcastu Pohádky strýčka Jedličky

Pohádky strýčka Jedličky

18. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40 let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jako člen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním …

Obrázek podcastu Zdraví a vitalita

Zdraví a vitalita

Tato relaxační technika Vám díky pozitivním sugescím pomůže nastolit rovnováhu ve Vašem těle. Nejprve uvolníte pomocí řízené relaxace celé své tělo a potom budete poslouchat a v duchu opakovat pozitivní sugesce zaměřené na Vaše zdraví a vitalitu. Pokud budete opakovat …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich  06.06.2014

100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Rapprich (vulkanolog, Česká geologická služba)

Obrázek podcastu Královský rubín

Královský rubín

Slavný detektiv Hercule Poirot řeší záhadu zmizelého královského rubínu a vraždu na sněhu ve vánočním čase na anglickém panském domě.

Obrázek podcastu Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina …

Obrázek podcastu Karlštejn

Karlštejn

Historická milostná hra na motivy Vrchlického veselohry Noc na Karlštejně Osoby a obsazení: šašek (Rudolf Pellar), král Karel IV. (Miroslav Doležal), královna Alžběta, jeho manželka (Jiřina Petrovická), Vladimír Leraus, Alena, Ješkova neteř (Viola Zinková), vévoda z Ber…

Obrázek podcastu Baudelaire: Hořké propasti

Baudelaire: Hořké propasti

Původní EP titul 20369 "Charles Baudelaire Hořké propasti" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní tato malá ukázka z výboru sbírky Květy zla s básněmi Exotický parfum, Léthé, Semper eadem, Harmonie večera, Vyzvání na cestu, Podzimní zpěv a Spleen v překladech Karla Čapka, V…

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1101-1150

Toulky českou minulostí 1101-1150

Oblíbený seriál pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého tentokrát na počátku novodobých dějin s T.G. Masarykem.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 55 - Tomáš Töpfer 07.06.2014

100 statečných - Host č. 55 - Tomáš Töpfer 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - T. Töpfer (herec, režisér, ředitel Divadla na Vinohradech)

Obrázek podcastu Jičínské pole mrtvých

Jičínské pole mrtvých

Za městem Jičínem na cestě k Zebínu je ohrazená louka, na níž se od pradávna pohřbívaly oběti morových epidemií, ale také popravení zločinci, sebevrazi a kacíři. Jednoho dne zde najdou mrtvé zohavené tělo velíšského lesmistra označenené satanským znamením. Majitel panst…

Obrázek podcastu Politická filozofie

Politická filozofie

Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Obrázek podcastu Sami v moři konkurence

Sami v moři konkurence

Při nelehké plavbě v moři konkurence se vám mohou hodit znalosti o správném přemýšlení na cestě za úspěchem – ve světě, životě a byznysu, o marketingu, podnikání, o myšlení člověka, který nechce prohrávat, o myšlení firmy, která touží uspět na konkurenčním trhu, o filos…