Obrázek podcastu Hlasy mých otců

Audiokniha Hlasy mých otců

Délka:

19 hod 7 min

Čte:

Martin Čevora

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu O dracích a lidech

O dracích a lidech

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové a…

Obrázek podcastu Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s…

Obrázek podcastu Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

"Jsou lidé, kteří si stav ducha uvědomí a nezanesou ho balastem, a jsou tací, kteří ho vyčtou, dojdou k němu intelektuálním úsilím. Josef Topol patřil k první skupině. Mikuláš Medek o něm řekl: Je to lastura, která se nedá otevřít násilím. Musí se trpělivě čekat, až se …

Obrázek podcastu H2O a tajná vodní mise

H2O a tajná vodní mise

Samá voda? Ne, přihořívá. A všem bude horko až za ušima! Hubert, Hugo a Ofélie ze ZŠ Evelíny Saturejkové v pražské čtvrti Kozibrady jsou v dobách panství internetu ještě natolik akční čtvrťáci, že mají smysl pro realitu a taky pro strach uděláno. Když ve městě začnou řá…

Obrázek podcastu Sex v pěti dílech světa

Sex v pěti dílech světa

Jaká tajemství skrývají svatební či zásnubní rituály některých indiánských či afrických kmenů? Jak a s kým se milovali staří Řekové a Římané? Významný český cestovatel Miloslav Stingl využil svých bohatých cestovatelských zkušeností k vytvoření poutavého vyprávění o mil…

Obrázek podcastu Zánik samoty Berhof

Zánik samoty Berhof

Polosirotek Ulrika, její opilecký otec a jeho milenka se stanou rukojmími německé skupiny pod vedením fanatické jeptišky Salome, hledající na čas úkryt a stravu. Samota Berhof se stává svědkem psychologického boje o přežití. Slavný román Vladimíra Körnera z roku 1973 se…

Obrázek podcastu PAX: Hůl prokletí, Grim přízrak

PAX: Hůl prokletí, Grim přízrak

Až se ozve tep času, vstoupí temnota. Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Zdá se však, že kam vkročí, tam se dějí podivné věci. Jakoby se k životu se probouzely nadpřirozené bytosti. Možná jsou tu oba chlapci…

Obrázek podcastu Cesta pravého muže

Cesta pravého muže

Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Noc v Lisabonu

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Obrázek podcastu Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu

Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu

„Tak mně teda řekněte, co byste dělali na mym místě? Ste čtrnáctiletej příslušník intelektuální menšiny, zapuzenej všema svýma kamarádama, neúnavně naháněnej policejníma sborama tří okresů a chycenej do pasti mezi křováky sto padesát kiláků vod nejbližšího letiště, kter…

Obrázek podcastu Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Vstupte do světa zlaté éry staropražského humoru, kde se historie snoubí s úsměvem. Tato exkluzivní kolekce pěti audioknih Vás provede uličkami staré Prahy, kde se pod leskem císařského majestátu odehrávaly ty nejzábavnější příběhy, plné lidskosti a typicky českého humo…

Obrázek podcastu Ezopovy bajky

Ezopovy bajky

Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Obrázek podcastu Bestie z Buckinghamského paláce

Bestie z Buckinghamského paláce

První FANTASY od nejprodávanějšího autora dětských knih. Nová tlustá Walliamsovka je temná, dobrodružná, tajemná, pitvořivě legrační a odehrává se v Británii v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý kni…

Obrázek podcastu Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Dramatizace klasické české pohádky, jejímž hrdinou je hloupý Honza, doplňuje řada melodických písniček, které titul posouvají do žánru pohádkového muzikálu. K přitažlivosti titulu přispívají skvělé interpretační výkony jednotlivých herců, zejména Václava vydry v titulní…

Obrázek podcastu Doteky zabitých

Doteky zabitých

V České filharmonii se vraždí. Nový případ charismatického majora Holiny, kterého čtenáři znají z televizní série Vraždy v kruhu. Tentokrát se ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu. Když se major Holina, známý ze série Vraždy v kruhu, ujímá případu mrtvé …

Obrázek podcastu Peter a Lucia

Peter a Lucia

Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Obrázek podcastu Roviny bytí

Roviny bytí

Pátý krok k temnotě nese název Roviny bytí a jde o sólo hlavního autora celé série ve třech partech. Howard Phillips Lovecraft, za života díky vlastní neprůbojnosti prakticky nečtený, leč díky přátelům a oddaným fanouškům posléze jeden z nejvlivnějších spisovatelů zabýv…

Obrázek podcastu Pan Posleda, přítel študáků

Pan Posleda, přítel študáků

Komedie ze školního prostředí ve skvostném hereckém obsazení. Poslechněte si příběh z jednoho neobyčejného pražského gymnázia, kde studenti svádí souboj s profesory a ve vzduchu jiskří kouzla. Kdo je vlastně tajemný pan Posleda, který se za studenty postaví? Prozradíme,…

Obrázek podcastu Galerie slávy - Antonín Panenka

Galerie slávy - Antonín Panenka

Galerie slávy - Antonín Panenka - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor se slavným českým fotbalistou a internacionálem Antonínem Panenkou. Kde začala a jak pokračovala životní c…

Obrázek podcastu Noční agent

Noční agent

Telefon, který neměl nikdy zazvonit. Šokující spiknutí, jež nesmí vyjít najevo. Dá se vůbec utéct před temnými stíny rodinné minulosti, zvlášť když se ocitnete uprostřed nejvražednější politické hry na světě? Otec Petera Sutherlanda byl kdysi nekompromisně označen za pr…

Obrázek podcastu Čtvrtek: Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady

Čtvrtek: Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady

Jeden byl spíš hubený a dlouhý, druhý zase jako kulička, oba měli čepičky s babmulkou a bydleli v pařezové chaloupce. Byli tak trochu popletové, ale nakonec si vždy věděli se vším rady. O kom je řeč? No přeci o Křemílkovi a Vochomůrkovi, skřítcích z mechu a kapradí, zná…