Audiokniha Historie ze staré Prahy

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka
Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření …

Otrávený pohár
Královského písaře Jiřího Adama z Dobronína pozve rakovnický hejtman Jindřich z Vřesovic na svatbu na hrad Krakovec. Jindřich a Jiří Adam spolu v mládí studovali a i po dlouhých letech se stále považují za důvěrné přátele, což je v nejistých časech panování krále Ferdin…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Jonathan Strange & pan Norrel
Pan Norrell má poslání. Hodlá se zasadit o návrat magie do Británie! Na počátku 19. století se v Anglii vyskytují pouze mágové-teoretici, jejichž příležitostná setkání připomínají spíš diskusní kroužek usedlých gentlemanů. Přesto se jednomu z nich, samotářskému panu Nor…

Ostrov pokrytců
Ostrov pokrytců byl prvním v řadě satirických románů Johna Galsworthyho. Autor v něm podal zevšeobecněný kritický obraz anglické "ctihodné" společnosti, kterou v románě představuje buržoazie. Námět Ostrova pokrytců není složitý. Jeho hrdina Richard Shelton, typický před…

Jako člověk
Co to znamená být člověkem? Odpověď nenajdete v knihovnách ani v intelektuálních diskuzích, ale v dešti, větru, blátě a nepohodlí, kdy každý pór kůže a každá buňka vašeho těla divoce křičí, že žije. - Co udělá s našimi smysly dlouhý pobyt v divočině? - Kdy a jak vznikal…

Když je na co vzpomínat...
Vzpomínka na Karla Zicha - koncert Spirituál kvintetu a jeho přátel v Třeboni věnovaný Karlu Zichovi.

Nauka o osobním úspěchu
Autor bestselleru Myšlením k bohatství vám nabízí prvotřídní pojednání o individuálním úspěchu. Naučte se uplatňovat systém úspěšnosti, jehož pomocí dosáhli mimořádných úspěchů největší američtí podnikatelé, inovátoři a lídři. Napoleon Hill strávil dvacet let zkoumáním …

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Asfaltová pustina
Syrová noirová gangsterka s vůní krve a benzínu. Beauregard alias Bug se jako řádný občan usadil se svou ženou a dětmi v malém americkém městečku, kde vlastní autodílnu a snaží se poctivě protloukat životem. Jenže úklady rasismu a chudoby číhají za každým rohem, ani kš…

Ušlechtilá stezka
Najdou si k sobě otec s dcerou cestu uprostřed kambodžského pekla? Jack Elliot je složitý muž s barvitou minulostí, který se úspěšně živí jako chladnokrevný žoldák. Když v roce 1978 dostane za úkol vysvobodit rodinu bohatého kambodžského uprchlíka ze zajetí obávaných Ru…

Pelyněk: Díl 1
Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln…

Mnišská kápě
Když za rohem číhá travič, ptejme se, komu to prospěje… Středověkem ošlehaný bratr Cadfael – bylinkář, léčitel a hlava otevřená – řeší třetí případ přímo mezi zdmi svého kláštera ve Shrewsbury. V poválečném prosinci 1138 ke klidu místních benediktinů nepřispěla vražda …

Snílek
Jindra Jarošová. Životní příběh zakladatele Mezinárodního červeného kříže Henri Dunanta. Režie Jana Bezdíčková.Účinkují Viktor Preiss, Jana Dítětová, Karel Houska, Soběslav Sejk, Otakar Brousek I., Josef Velda, Miroslav Masopust, Miroslav Moravec, Milan Mach, Petr Svojt…

Dobré kmotřinky
Klasická česká pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu Boženy Němcové o nevinné dívce a jejích třech dobrých kmotřičkách. Jejich osudovou předpověď se snaží zmařit zlá kněžna. Osoby a obsazení: Mařinka (Hana Maciuchová), Jan, chalupník, její otec (Luděk Munzar), j…

Kapka hněvu
Laskavost? Spíš lístek do pekla. Když vám někdo řekne, že by po vás chtěl laskavost, buďte ve střehu. Laskavosti dneska ve světě moc není, je to nedostatkový zboží a je pitomost s ní plýtvat. A když s tím navíc přijde váš kamarád policajt, můžete si bejt jistý, že se l…

Jirka postrach rodiny
Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p…

Život víry 2023/06
Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě…

Severní zámek
Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurov…

Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943
Původní 2 LP album 1218 0561 s vyprávěním účastníků bitvy u Sokolova 8.3. 1943 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Umělec
Nádherný den v Hollywood Hills a svatba pod širým nebem. Radostné přísliby šťastné budoucnosti rozdrtí tragická smrt jednoho z novomanželů. Ačkoli zprvu vše ukazuje na nešťastnou náhodu, agentka Carmen Sanchezová z Úřadu pro vnitřní bezpečnost a její parťák, bezpečnostn…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Penderwickovi
Nostalgický a svérázně vtipný příběh je stejně bezstarostný jako letní den. Jsou letní prázdniny a čtyři sestry Penderwickovy - Rosalinda, Skye, Jane a Batty - se po změně plánů vydávají se svým otcem do pronajaté chaty na panství Arundel. To, co mělo být odpočinkovým…

Klikatá cesta
Kdo vysloví jeho jméno, zaplatí životem Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého pří…