Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Herecký portrét Ladislava Peška

Audiokniha Herecký portrét Ladislava Peška

Délka:

46 min

Čte:

Ladislav Pešek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Odvaha volá

Odvaha volá

Říká se, že strach je špatný rádce, ale co když je to přesně naopak? Možná bychom mu měli bedlivě naslouchat, a pak udělat přesný opak toho, co nám radí. Strach není opakem odvahy, ale jejím hybatelem. Odvaha je pak cílená práce se strachem a triumf nad ním. Okamžik pra

Obrázek podcastu Ďáblův jícen

Ďáblův jícen

V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl

Obrázek podcastu Poslední stanice Hamburk

Poslední stanice Hamburk

Marek se ocitá uprostřed hluboké osobní krize. Žije v ochladlém manželství a práce makléře s bitcoinem ho vnitřně neuspokojuje. K tomu ho od dětství provází pocit viny. Osud jako by mu nepřál: jeho duševně nemocná máma spáchala sebevraždu, když mu bylo třináct, a jako d

Obrázek podcastu Cesta k radosti a vnitřnímu klidu

Cesta k radosti a vnitřnímu klidu

Individualita nade vše - heslo naší společnosti? Kniha zaměřená na budoucnost pro humánní a životodárné soužití ve společnosti a ve vztazích. Zdá se, že právo na individuální uplatnění je dnes pro mnohé důležitější než různé formy společenství: ubývá rozšířených rodin,

Obrázek podcastu Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat

Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na

Obrázek podcastu Nikola Šuhaj loupežník

Nikola Šuhaj loupežník

Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Obrázek podcastu Slepá místa medicíny

Slepá místa medicíny

> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 49 - Osamu Okamura 07.06.2014

100 statečných - Host č. 49 - Osamu Okamura 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. arch. O. Okamura (architekt)

Obrázek podcastu Erben: Kytice II

Erben: Kytice II

Ve slavné básnické sbírce K. J. Erbena je 13 balad. Vy už znáte album Kytice 1, kde bylo sedm básní, Kytice 2 obsahuje dalších šest. Je mezi nimi ta nejslavnější - Vodník. Možná jste viděli film, kde příběh o vodníkovi, inspirovaný Erbenovou baladou, patří k nejpůsobivě

Obrázek podcastu Obhájce

Obhájce

Peněz je málo a kariérních vyhlídek ještě méně, proto novopečený právník Brigham Theodore podnikne zoufalý krok a nastoupí do pochybné právnické firmy v Salt Lake City. Hned svůj první případ, překročení povolené rychlosti, ovšem prohraje a je přesvědčený, že se s karié

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že

Obrázek podcastu Alžběta Pomořanská – Žárlivá císařovna

Alžběta Pomořanská – Žárlivá císařovna

Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť Karel IV., přesto se obává, že si ji manžel vyvolil nikoli z lásky, ale pouze z diplomatických důvodů, aby si naklonil své politické protivníky. Strachuje se, že ji nemiluje tak hluboce jako svou předchozí ženu

Obrázek podcastu Život víry 2025/03

Život víry 2025/03

Život víry 2025/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Transgender v církvi Otázka rodové (genderové) identity a jejího menšinov

Obrázek podcastu Válečný pilot

Válečný pilot

Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti

Obrázek podcastu Strýček Váňa

Strýček Váňa

Děj hry se odehrává na ruském venkově, v prostředí ruské statkářské šlechty. Hlavním tématem je hledání smyslu života a konflikt mezi ideály a skutečným, každodenním životem. Postavy Čechovova dramatu jsou zklamané promarněnými životy a nevyužitými šancemi.

Obrázek podcastu Šeptalka

Šeptalka

Píše se rok 1897 a Peggy Devonová má tajemství, které nehodlá světu jen tak prozradit, protože by to nejspíš všechny vyděsilo. Umí totiž mluvit s duchy. A co kdyby jí mrtví prozradili něco, co má zůstat navždy skryto? Vše se ale změní ve chvíli, kdy je její nejlepší kam

Obrázek podcastu Mašková: Tajemno kolem nás

Mašková: Tajemno kolem nás

Audioknižní průvodce alternativními formami léčby Autorka, zkušená psycholožka a léčitelka PhDr. Miroslava Mašková, společně s herečkou Naďou Konvalinkovou představuje posluchačům rozmanité možnosti a způsoby pro dosažení harmonie těla a duše. Vznikl tak průvodce alter

Obrázek podcastu Líný rodič

Líný rodič

„Nechte je být.“ – H. Lawrence Pryč s organizovanou zábavou i se dny, které jsou přecpané aktivitami. Neveďme děti k soutěživosti ani ke stresující nutnosti dosahovat vytyčených cílů. A zkroťme i vlastní horlivé snahy být dokonalým rodičem. Dejme v nejkrásnějším období

Obrázek podcastu Příběhy, na které svítilo slunce

Příběhy, na které svítilo slunce

Eduard Petiška, Radovan Lukavský a pověsti starého Egypta, Mezopotámie a Izraele. Příběhy, které přibližují nové generaci posluchačů podivuhodný svět východní mytologie.

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Hrdina zapadákova

Hrdina zapadákova

John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku I

Setkání u kulatého stolku I

Setkání u kulatého stolku č. 4 a č. 5 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Přemyslem Rutem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 4: Počasí - o atmosféře, o počasí a o nocích Téma Setkání č. 5: Počasí v lidové písni a