Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hastrmanské pohádky

Audiokniha Hastrmanské pohádky

Délka:

1 hod 2 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zelenskyj

Zelenskyj

Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko

Obrázek podcastu Marek Wollner - Reportér na odstřel

Marek Wollner - Reportér na odstřel

Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli

Obrázek podcastu Liška

Liška

Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz

Obrázek podcastu Hranice

Hranice

"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé

Obrázek podcastu Modlitba za Owena Meanyho

Modlitba za Owena Meanyho

„Za víru, kterou v sobě mám, vděčím Owenu Meanymu, svému kamarádovi z dětství…“ Každodenní vzpomínka na něj je způsob, jak přežít smůle navzdory. Životní poustevník John Wheelwright odříkává barvitou litanii za spolužáka, jenž mu byl v telecích letech rádcem, vzorem neo

Obrázek podcastu Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina

Obrázek podcastu Sophiina volba

Sophiina volba

„Nikdy se nemohla vymanit z dusivého vědomí, že v jejím životě byla doba, kdy hrála roli účastnice na plánovaném zločinu.“ V patře jednoho brooklynského penzionu v létě 1947 zatím nic nenasvědčuje tomu, že už by se civilizace otřepala z tragédie, kterou jí způsobila nej

Obrázek podcastu Inferium II – Invaze

Inferium II – Invaze

Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kter

Obrázek podcastu Ve jménu Otce

Ve jménu Otce

Zmrzačený veterán druhé světové války přichází s nejmladším synem na matčin hrob. Syn si znenadání povšimne, že otci kane po tváři slza, a svět se mu obrátí vzhůru nohama. Náhle si uvědomí, že ani vojáci nejsou ukuti z oceli — že i oni pláčou. Ve jménu Otce (i Syna) je

Obrázek podcastu Adam ze Zbraslavi a případ kralevice Jana

Adam ze Zbraslavi a případ kralevice Jana

Adam ze Zbraslavi doprovází Elišku Přemyslovnu do Špýru, kde se má česká princezna poprvé setkat se svým budoucím manželem Janem Lucemburským. Výprava se podobá spíš útěku, Eliška se na ni musela vydat tajně a v přestrojení, aby unikla nástrahám své vlastní sestry Anny

Obrázek podcastu Zápisky mladého lekára

Zápisky mladého lekára

Cyklus poviedok Michaila Bulgakova Zápisky mladého lekára je retrospektívnym pohľadom začínajúceho spisovateľa na svoje lekárske začiatky. Autor, niekedy sebaironicky, avšak vždy s pocitom veľkej zodpovednosti za ľudský život, rozpráva o svojich prvých, často závažných,

Obrázek podcastu Vladár

Vladár

Machiavelliho Vladár patrí k základnému fondu diel svetovej literatúry. Florentský sekretár, vyslanec a teoretik doň vložil myšlienky, vyvierajúce zo skúseností, ktoré nazbieral za svojej verejnej činnosti. Machiavelli je realista a jediný prostriedok na to, aby vlasť b

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Chytřeji, rychleji, lépe

Chytřeji, rychleji, lépe

Začněte řešit věci jinak. I na maličkostech záleží Doba a životní styl se zrychlují a nároky se zvyšují, očekává se toho od vás pořád víc. Pokroky v komunikaci a technologiích nám mají usnadnit život. Namísto toho to vypadá, že nám do každodenního života přinášejí více

Obrázek podcastu Život víry 2026/07-08

Život víry 2026/07-08

Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal

Obrázek podcastu Príliš vysoká cena

Príliš vysoká cena

Nález mŕtvoly mladého muža pri odľahlej lesnej ceste spustí aktivitu bratislavského oddelenia vrážd.Už samotná obhliadka miesta činu prináša jedno prekvapenie za druhým. Najskôr zistia, že muž je ozbrojený. Hneď nato, podľa dokladov, že ide o policajta. Aby toho nebolo

Obrázek podcastu Plavba snů

Plavba snů

Z touhy po svobodě a rodině se nečekaně zrodila plavba snů… V těžké životní situaci sepsal jeden z nejúspěšnějších českých jachtařů působivý příběh o dobrodružné plavbě přes Atlantik. Na lodi s příznačným názvem #FREEDOM# cestuje dvoučlenná posádka – otec se synem – z j

Obrázek podcastu Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte

1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se

Obrázek podcastu Marie Terezie: Symfonie života velké císařovny

Marie Terezie: Symfonie života velké císařovny

Barvitý portrét jediné ženy na habsburském i českém trůně se zaměřuje nejen na státnické působení Marie Terezie v roli císařovny Svaté říše římské v letech 1740–1768, ale líčí i její soukromé záliby a vrtochy, obavy či frustrace. Zkušený popularizátor sleduje její vztah

Obrázek podcastu Bouřlivé ticho

Bouřlivé ticho

Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se

Obrázek podcastu Šikmý kostel 2

Šikmý kostel 2

Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945. První díl o životech jejich rodičů a prarodičů se setkal s mimořádnou odezvou, román se stal Knihou roku 2020. Ženka,

Obrázek podcastu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé

Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé

{'cs': 'V tomto poslechovém kurzu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání přítomných, minulých i budoucích časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. \n\nKurz je zal

Obrázek podcastu Herecký portrét Jana Pivce. Výběr scén

Herecký portrét Jana Pivce. Výběr scén

JAN PIVEC (*19.5.1907 - †10.5.1980) Z obsáhlého komentáře Jaroslava Švehly k původnímu LP albu 0 18 0210 "Herecký portrét Jana Pivce" vydanému Supraphonem v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Lásku k divadlu zdědil jsem po otci", vypráví JAN PIVEC o svých