Obrázek podcastu Haló, Jácíčku

Audiokniha Haló, Jácíčku

Obrázek podcastu Zapomeňte na neděli

Zapomeňte na neděli

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rod…

Obrázek podcastu Byl jsem Petrem Vokem

Byl jsem Petrem Vokem

Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 4: Pozpátku

ČERVENÝ TRPASLÍK 4: Pozpátku

Prý všude dobře, doma nejlíp… Nejlíp? Vážně nejlíp? Vítejte v posledním alternativním světě, který trosečníkům z těžařské lodi Červený trpaslík uchystal jejich odpadlý spoluautor. Po smrti, duplikaci a dalších polízanicích, jimž už srdnatě čelil, čeká Davida Listera v č…

Obrázek podcastu Hodiny pro nevěstu

Hodiny pro nevěstu

Pohádka básníka Karla Šiktance - příběh starého hodináře Matouše a jeho ztracené, zakleté dcery. Účinkují Jana Štěpánková, Jaromír Meduna, Štěpánková, Jaromír Meduna, Dana Černá, Ladislav Županič, David Prachař, Svatopluk Schuller, Jaroslav Vlach, Marek Libert, Lenka Kr…

Obrázek podcastu Hřebec a Kráska

Hřebec a Kráska

Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s novými kriminálními příběhy atraktivní vyšetřovatelky Kláry Radové. V centru dění je oddělení vražd v čele s jeho šéfem Sloupem a další dva případy, pojmenované Hřebec a Kráska. Je možné, že kontroverzního bohatéh…

Obrázek podcastu Aký máte sen?

Aký máte sen?

Zbohom, všednosť. Vitajte, sny! Od detstva nás učia, že existuje len jedna správna cesta: dobre sa učiť, nájsť si „normálnu“ prácu a hlavne nikdy neriskovať. Simon Squib – podnikateľ, investor, zakladateľ HelpBnk a inšpiratívna osobnosť sociálnych sietí – dokazuje opak.…

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Obrázek podcastu Na chalupě s moderním fotrem

Na chalupě s moderním fotrem

Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu do…

Obrázek podcastu Soudce Jack

Soudce Jack

Padouch je sice znám, ale jde o to, dokázat mu vinu? Podaří se to soudci Jackovi, což ale není ctihodnost v soudcovském taláru, nýbrž tajemná bytost, která se zjevuje v nečekaných chvílích. V rozhlasové hře podle románu Edgara Wallace "Křížový spodek" účinkují Miroslav …

Obrázek podcastu Ve službách zla

Ve službách zla

Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n…

Obrázek podcastu Popol všetkých zarovná

Popol všetkých zarovná

Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, ale to, čo stvárajú sa môže niekomu zdať akési povedomé... A možno nie. Neobyčajný detektívny román od najpredávanejšieho slovenského spisovateľa! Na…

Obrázek podcastu Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Původní 2 LP album 1218 0561 s vyprávěním účastníků bitvy u Sokolova 8.3. 1943 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Scénárista Josef Barchánek napsal před lety pro Divadlo S+H tři scénky se sportovní tématikou, které - také díky skvělé interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl a Hurvínek) a dalších herců - neztratily nic na své aktuálnosti. Ocení to nejen malí, ale i větší příznivci dře…

Obrázek podcastu Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek

Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek

Tři svobodní mládenci - truhlář, švec a krejčí - vedou lehkomyslný život plný zahálky a často nad poměry svých skromných živností. Ani jeden z nich se nechce usadit a vést spořádaný rodinný život. Za všechno může zlý duch Lumpacivagabundus, který má povedený trojlístek …

Obrázek podcastu Loutka

Loutka

Široce koncipovaný román o varšavské společnosti osmdesátých let předminulého století. Při svém prvním knižním vydání v r. 1890 nedošel ohlasu a polskou kritikou byl plně uznán vlastně až po druhé světové válce. Teprve nová doba rozpoznala, že není jen běžným příběhem …

Obrázek podcastu Sedm zákonů

Sedm zákonů

Žijeme v epoše, která nemá obdoby? Je náš svět tak unikátní, jak si myslíme? A budeme první civilizací, která poroste věčně? Nebo je vše prostě jinak a jsme jen dalším kamínkem do mozaiky příběhů člověka na tomto světě? Správná odpověď je pravděpodobně ano i ne. Naše ci…

Obrázek podcastu Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Sliz Blemcavý. Smrďouch. Můra Vysávalka. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne p…

Obrázek podcastu Paddington se zabydluje

Paddington se zabydluje

Paddington, medvídek z nejtemnějšího Peru, se spokojeně zabydluje u rodiny Fouskových v Londýně. Svými ztřeštěnými nápady mnohdy převrátí celý dům vzhůru nohama a Fouskovi se nestačí divit. Medvídek se totiž mimo jiné pustí do fotografování, vymaluje si pokoj, uspořádá …

Obrázek podcastu Zamrzlé duše

Zamrzlé duše

Renata Kalenská v silných osobních rozhovorech odkrývá příběhy ženských i mužských obětí sexualizovaného násilí. K sestavení této knihy autorku inspirovala především Jasmína Houdek, lektorka kurzů sebeobrany pro ženy. Novinářce svěřila svůj výjimečný příběh, v němž doká…

Obrázek podcastu Temnota

Temnota

Po devíti krocích jsme dospěli ke konci – přímo do srdce Temnoty. A je příznačné, že nás vítá ikonický autor z Irska jménem Bram Stoker. A s Drákulou po boku. Tedy – ne tak docela. Drakulův host je jedna z povídek, které vydala vdova po něm až po jeho smrti. A ač v názv…

Obrázek podcastu Anglické listy

Anglické listy

Humorný cestopis bystrého pozorovatele. Soubor fejetonů, které psal Karel Čapek pro Lidové noviny, když v roce 1924 pobýval dva měsíce v Anglii. Čapkův pozorovatelský a spisovatelský talent dělá z Anglických listů skutečný cestopisný klenot. Čapkův jedinečný pozorovatel…

Obrázek podcastu Proč sníme

Proč sníme

>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Obrázek podcastu Óda na radosť

Óda na radosť

Je zázračné čítať dielo Milana Rúfusa, prežívať filozofickú hĺbku myšlienok a precítiť poetickú krásu stavby básne. Je úžasné počúvať hlas Gustáva Valacha a vnímať nuansy nádhernej slovenčiny. Dielo uzatvára Posledná opona Gustáva Valacha v unikátnom prednese Milana Rúf…