Audiokniha Hadohlavec

Dvojí zákon
Karol Sidon a jeho slavný rozhlasový apokryf. Dvojí zákon byl v roce 1968 odměněn první cenou v celostátní umělecké soutěži k padesátému výročí republiky. Evangelia a texty Nového zákona byly inspiračním zdrojem dramatika Karola Sidona pro rozhlasovou hru Dvojí zákon. S…

Album pohádek "Supraphon dětem" 14. - Kocour Vavřinec a jeho přátelé, O třech malých princezničkách, Sloní mládě...
Z "miniserie" našich Alb pohádek "Supraphon dětem" se stává postupem času, přibývajícími díly a také zájmem našich zákazníků "serie" - a to ani tímto 14. titulem ještě nekončíme! Na malé i velké posluchače čekají v tomto dílu pohádky vyprávěné renomovanými herci jako na…

Doktor Jajbolí
Bol raz jeden les, v ktorom okrem zvieratiek a stromov žil aj pán zverolekár – Doktor Jajbolí. Všetci ho mali radi, lebo vedel každému správne pomôcť s jeho boliestkou. Každé ráno budil obyvateľov lesa i mestečka krásny spev kohútika Zlatohláska. Jediný, komu tým liezol…

Šípková Růženka (1966)
Klasická česká pohádka o prokletí, které zlomí jen statečnost a láska. Nastudování z roku 1966 v režii Jana Bergera, který si do jedné z rolí vybral i - v rozhlase nepříliš obsazovaného - Jaroslava Marvana. Osoby a obsazení: vypravěč (František Smolík), král (Jaroslav …

Smysluplná práce
Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m…

Bledý jezdec
Nevěří v Boha ani svého krále, přesto na něm závisí osud křesťanského království… Mladý northumbrijský velmož Uhtred z Bebbanburgu pomohl Sasům zvítězit nad vikinskými nájezdníky v bitvě u Cynuitu, během níž vlastnoručně připravil o život obávaného válečníka Ubbu Lothbr…

Bezpodmínečné rodičovství
Cesta od odměn a trestů k lásce a porozumění. Jednou ze základních potřeb dítěte je být bezpodmínečně milováno, vědět, že bude přijímáno, i když něco zkazí nebo se mu něco nepovede. Jenže konvenční přístup k výchově dětí, založený na trestech, odpírání pozornosti, odmě…

Život bez úzkosti
Vyjdete z nekonečného cyklu obav a strachu. - Jak vzniká úzkost? - Co ji spouští a co spouští sama úzkost? - Proč se točíme v začarovaných kruzích obav a strachů? Představujeme vám návod, jak se vymanit z nekonečného cyklu obav a strachu, který pohání úzkost, závislosti…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Michelup a motocykl
Michelup a motocykl je román z roku 1935 od známého českého prozaika Karla Poláčka. Hlavní postavou je Michelup, typický maloměšťák, člověk posedlý sháněním nejrůznějších výhodných koupí. Žije klidně a bez výstřelků a jeho dům je přecpaný všemi možnými věcmi, které poří…

Dračí krev
Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže…

Pobídky mezi nebem a zemí
Kratké povídky jsou jako mraveniště příběhů protkány odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů a hlavně upřímnými mezilidskými vztahy jednotlivých postav.

100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Mikulecký (asistent trenéra státní reprezentace letecké akrobacie, letecké muzeum Točná)

Krotitel rizik podnikání zasahuje v restauraci
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Devátý díl se odehrává v restauraci, kterou si její majitelka pronajala hlavně proto, aby zapomněla na…

100 statečných - Host č. 73 - David Gaydečka 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Gaydečka (organizátor hudebního festivalu United Islands)

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila
Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Hurvínkovy veselé Vánoce
Šťastné a veselé: sváteční Hurvínek Jedinečná kompilace toho nejlepšího s vánoční tématikou v podání Divadla Spejbla a Hurvínka. V tradici úspěšných archivních výběrů dostáváte scénky výborných autorů v podání obou dosavadních poskupovských interpretů legendárních lout…

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem a Dva roky prázdnin
Vyprávět obsah tří z nejznámějších románů Julese Vernea by jistě bylo jako nosit dříví do lesa. Supraphon vám nabízí jejich velkolepé dramatizace s našimi předními herci hned na pěti albech. Avy se sami rozhodnete, zda se vydáte na cestu kolem světa sanglickým gentleman…

SEIF
Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se do…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Vodník Čepeček (1973)
Pohádkový seriál Václava Čtvrtka čte Vlastimil Brodský. Obsah: 1. Jak vodník Čepeček seděl na vrbě a bábě Hejhalce podmoklo pod kolenama, 2. Jak vodník Čepeček zařídil mlynářovi Ouchlebovi stálou vodu, 3. Jak vodník Čepeček vínu poručil, 4. Jak se vodník Čepeček přeměn…

Trhy
O čem si povídají centrální bankéři a makroekonomové, když jdou na pivo? Co sledují na těch blikajících obrazovkách plných čísel a textu? Může tomu smrtelník porozumět? Díky knize snadno pochopíte, jak vznikají peníze a co se s nimi dále děje. Jak a proč se rozhodují ce…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …