Audiokniha H. U. S. (Hus úplně světovej)

Moudrost psychopatů
Fascinující cesta do myšlení psychopatů. Známý oxfordský psycholog nás naučí odhalovat psychopaty mezi námi a ukáže, jak se můžeme snadno ubránit jejich často rafinovaným a nečekaným útokům. Psychopati bývají nebojácní, sebevědomí, okouzlující, bezohlední a soustředění …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

O víle Spinkalce
Když už jsme si se vším pohráli, když jsme všechno spapali, když už jsme dnes všechno viděli a něco nového se naučili, je čas jít spinkat. Ale ono to jaksi nejde. Druhý pokus. Taky nic. Co teď? Zavoláme Spinkalku! Začtěte se společně do pohádkového příběhu o snech pro …

Stát se investorem
...„Dobrá investice vychází z nás. A proto abychom mohli na burze uspět, musíme nejprve objevit svůj vztah ke světu a k sobě samotným. Stát se investorem znamená stát se jedinečným vyjádřením našich osobních kvalit a předpokladů – stát se osobností“... O knize Zní to s…

Trujkunt I. - Dwur
Drsná škola severské krimi„po naszymu“. Rázovitý major ostravské kriminálky Roman Saran řeší vraždy, které doprovázejí neobvyklé okolnosti, osobité jako je region sám. První příběh z akční detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt j…

Kontraktor 2
„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Se žlutou hvězdou v prázdném kupé
Věnováno mojí mamince a dalším šesti milionům těch, kteří zahynuli. Bylo jí necelých 16 let, když stála před nacistou a lékařem Josefem Mengelem v Osvětimi. Rozsudek smrti nad ní sice nevynesl, ale nad mámou ano. Autentický příběh jedné z posledních žijících pamětnic O…

Poklad byzantského kupce
Kapitán Exner znovu na scéně. Tak trochu český James Bond 60. let, a pokud jej autor svede dohromady se stejně silným protiháčem, užije si čtenář, potažmo posluchač s rozkoší vtipné vypointované dialogy. Zveme vás tedy k poslechu příjemné desetidílné retrodetektivky, k…

Skandar a zlodej jednorožcov
Postavte sa zoči-voči nečakaným hrdinom, elementálnej mágii, súbojom na oblohe, prastarým tajomstvám a divým jednorožcom. Skandar Smith chcel odjakživa jazdiť na jednorožcoch. Ocitnúť sa v hŕstke vyvolených, ktorí dostanú šancu stáť pri zrode jednorožca a nadviazať s ní…

Osmička a její přátelé
Reportážní čtyřdílný seriál Českého rozhlasu popisuje zvukově bohatou formou rozhodující okamžiky českých dějin v souběhu s dějinami slavné automobilky Tatra. Její automobily byly symbolem doby v těch nejlepších i nejhorších letech našich dějin a jejich pohodlí využíval…

Hra o trůny
Úvodní část románového fantasy eposu ze světa temného středověku, zmítaného magií, intrikami, zradou i věštbami. Územím Sedmi království zrozených v zapomenutých časech otřásá krvavý boj. V centru konfliktu stojí Starkové ze Zimohradu, rod stejně tvrdý a houževnatý jako…

Čapek: Album scén z divadelních her
Karel Čapek (*9. ledna 1890 – †25. prosince 1938) Vybráno z obsáhlého komentáře Vladimíra Müllera k původnímu kompletu LP DV 15308-10 z roku 1967: ....Jistě dobrá polovina her Karla Čapka - z toho tři za bratrské spolupráce Josefa Čapka - měla šťastný úděl a znásobila …

Máj (1967)
Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Stratené kníhkupectvo
Tri postavy, ktoré zdanlivo nič nespája. Jedno tajomné kníhkupectvo, ktoré vraj stálo na jednej pokojnej dublinskej ulici. Vydajte sa do sveta neobyčajných, prepletených príbehov naprieč minulosťou a súčastnosťou – príbehov skutočných, ale aj tých knižných. Prvý príbeh …

Lovci vran
Fascinující historická detektivka ukazuje obraz americké metropole poloviny 19. století. Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru, kde se specializuje na řešení zdánlivě nevysvětlitelných případů. Jednoho dne k ně…

Dovolená s moderním fotrem
Z mateřské na dovolenou Když jste moderní fotr, ani s letní dovolenou to není žádné terno, zvlášť když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí odjet do Bulharska k moři. A kdyby jen to! Nataša, druhá polovina rodičovského páru, se chopila pera a…

Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů
Pohádky bratří Grimmů patří k nejznámějším a celosvětově nejoblíbenějším příběhům pro děti. Podnítily řadu sběratelů, u nás z nich čerpali K. J. Erben i Božena Němcová. Spojují se zázračnou fantazií nadpřirozené děje s obyčejným pozemským životem. Jsou svědectvím dávnýc…

Než přijde mráz
Jsou jedné krve. A proto chápou, kolik bolesti obnáší strážit zákon… Čerstvou absolventku policejní akademie Lindu Wallanderovou zanedlouho čeká obvyklé kolečko městské pochůzkářky. I když proti otci a jeho způsobům celou pubertu protestovala, vybrala si nakonec tutéž p…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Grimmové
Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo…

Hrdinové severu
Historie dobývání Severního ledového oceánu. Na motivy knihy Příběhy objevitelů a dobyvatelů napsal Jiří Hromádko.Jak vzniklo jméno Antarktida a jak probíhala plavba k ní? Jak se objevovalo spojení mezi Evropou a bohatou Asií. Po kom nese jméno Beringovo moře? Kdy byla …

Důvod věřit
Harper Andersová miluje děti – jinak by neučila ve školce. Když je potřeba najít nouzovou pěstounskou péči pro jednoho předškoláka a jeho bratříčka, rozhodne se je vzít k sobě. Její byt je ale vytopený… a tak skončí ve volném domě její dávné lásky Knoxe Danielse. Ten se…

Priepasť
Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastn…

Bez těla
Když se jednoho květnového dopoledne notorický zlodějíček Krajka při docela obyčejné vloupačce rozhodne otevřít i dveře koupelny, netuší, jaká hrůzná podívaná na něj uvnitř čeká. O několik týdnů později po brutálním útoku sám umírá a detektivům zanechá jen několik zmate…