Audiokniha Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou

Objížďka
V hořké komedii o transportu politického vězně do vyšetřovací vazby ve společnosti estébáků využil autor vlastní zážitky z komunistických kriminálů. V hlavní roli Ladislav Mrkvička.Dva důstojníci STB eskortují politického vězně z pracovního tábora do vyšetřovací vazby. …

Nezapomenutelná setkání
Řada krátkých příběhů Pavla Štolby, jež se ptactvem všeho druhu jenom hemží. Strakapoudů, pěnic, vlaštovek, kachen, sovic, puštíků a jiných opeřenců je v nich nepočítaně

Komoří jeho veličenstva
Smrt Alexandra Sergejeviče Puškina, který skonal v 37 letech po souboji se svůdcem své ženy, dodnes provokuje k domýšlení skutečného pozadí tragických událostí. Kdo a co stálo za slavným duelem ruského básníka s francouzským poručíkem carské gardy Georgesem d'Anthesem? …

Hororové povídky
Audiokniha Hororové povídky je volným převyprávěním úspěšné a vysoce hodnocené knihy Jana Opatřila obsahující 10 mrazivých povídek ze záhrobí. 2 povídky se odehrávají ve Skotsku, zemi odkud horor vzešel, a do níž Opatřil každý rok jezdí sbírat inspiraci. Povídky namluvi…

Láska je jen slovo
Co je láska? Neznámá země. Poprvé ji spatřil v neděli 4. září 1960 na letišti. Ženu s modravě černými vlasy, o dvanáct let starší než on, právě se líbala s milencem. Okamžitě se do ní bezhlavě zamiloval s prudkostí a naivitou osamělého, jednadvacetiletého srdce. Tím za…

Soudce z milosti
Jeden z nejlepších románů spisovatele Ivana Klímy v rozhlasovém zpracováníPříběh soudce Adama Kindla, hrdiny s autobiografickými rysy, zasadil autor do doby začínající normalizace. Obě podoby příběhu reprezentují tematickou oblast autorovy tvorby, v níž je sledován stře…

Malý princ - muzikál
Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří…

Wakan Tanka
Hodiny náboženství pro věčné začátečníky. „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, c…

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…

Dívka v pavoučí síti
„Zaměřte se na nejslabší místo. Bojujte.“ – Lisbeth Salanderová Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist kvůli syndromu vyhoření uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výz…

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Ďábelská zubařka
Zubyrvoucí ztřeštěný příběh, u kterého se budete BÁT! Jedna z nejoblíbenějších Walliemsovek si s anglickým humorem poradí s hrůzou ze zubaře i s tajemstvím zoubkové víly a spolehlivě pobaví děti i dospělé. Výtečná audiokniha pro každého, kdo si nechce čistit zuby. Ček…

Zátopkovi u Nepila
Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988 …

Útěk
Jak pro rockery skončí druhá londýnská štace? Píše se rok 1965, Spojeným královstvím cloumá beatová horečka a kapela The Shuffle, tvořená partou obyčejných mladíků z Glasgow, sní o hvězdné kariéře. Ve snaze udělat díru do světa muzikanti opouštějí město a vydávají se d…

Přízrak
V sedmém kroku k temnotě se podruhé v sérii setkáváme s Montaguem Rhodesem Jamesem, jenž pocházel z anglického hrabství Kent. Stál u kolébky anglických duchařských příběhů (jako uznávaný vědec zaměřující se na středověké výtvarné umění, literaturu a architekturu je psal…

Téma číslo jedna
Sedm chlapců popsalo zeď kostela protikatolickými hesly. Tento malý delikt se ocitnul v soukolí velkých dějin a tak měl na zúčastněné fatální dopad. Poslechněte si hru, kde v hlavních rolích účinkují Svatopluk Beneš, Petr Svoboda, Miloš Hlavica, Viktor Preiss, Josef Vel…

Doktore, fofrem, jde o život!
Slasti a strasti venkovského obvoďáka. Doktore, fofrem, jde o život! je poutavý příběh plný laskavého humoru, okouzlující román v duchu tradic A. J. Cronina a Jamese Herriota. Když se doktor Barry Laverty poprvé vydá do Ballybucklebo, málem tuhle vesničku ani nenajde …

Padnout na zem
Josh Walker rád balancuje na hraně a je snem každé dívky. Oči má však jen pro Ember Howardovou. Společně ustáli smrt jejího otce, armádní leteckou školu i vztah na dálku. Teď před ně ale život staví novou výzvu – Josh míří do Afghánistánu. Do země, která ho už jednou má…

Víc než žena
Ve středním věku vám nejúžasnější ze všech lidí nevyhnutelně přijdou právě vrstevnice. Autorka bestselleru Jak být ženou se vrací. Starší, zkušenější — a ještě vtipnější! Caitlin Moranová před deseti lety předpokládala, že má všechny trable za sebou. Ve svém globálním…

Angličtina nejen do auta
{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…

Finanční hojnost
Finanční hojnost - audiokniha obsahuje nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Roman Svoboda. Před vámi je velice účinný tvůrčí proces, pomocí kterého je možné dosáhnout finanční hojnosti a bohatství. Tento tvůrčí proces obsahuje techniky řízené relaxace, vizualizace …

Proč máma nadává
Humorný román pro všechny rozčílené mámy. Děti už úplně zdivočely, dům vypadá jako po výbuchu a manžel nikdy není doma. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou výzvu – práci v kolektivu plném mladých a nadějných lidí. To jí působí starosti, jestli ve svých dvaačty…

Na mušce
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Básnický portrét Františka Halase
Z komentáře Ludvíka Kundery k původnímu LP albu DV 15222 "Básnický portrét Františka Halase" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Dílo Františka Halase není nepřehledně rozlehlé: dvanáct sbírek - z části velmi útlých; knížka veršů pro…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…