Audiokniha Geislerová: P.S.

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami
Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Intimní historie od antiky po baroko
Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, sl…

Kdo to psal, ten to čte
Ve svém humorném příběhu O požáru mlýna nám Zdeněk Svěrák ukazuje, jaké by to bylo, kdybychom všechna pořekadla brali doslovně. Ivan Martin Jirous nám ozřejmí, jak čilí a zároveň akční noční skřítci jsou. Václav Havel nám představí, kdo jsou pižďuchové. Další pohádky ná…

Sústreď sa na vraždu
Famózna detektívka, akú ste ešte nečítali. Kombinácia čiernej komédie, napätia a mafiánov... a samozrejme, trochu náhodná, no dokonalá vražda.Ale žiadne strachy, obeťou je „len" arogantný mafián, takže jeho vrahovi, advokátovi Björnovi, budete fandiť... a pri tom sa bud…

Karafiát: Broučci (verze II)
Digitální titul, který nyní dáváme našim posluchačům k dispozici, je téměř shodný s digitálním titulem VT 9130-2, který je již těší od roku 2012. Téměř... Postupnou digitalizací našich archivů leckdy naši spolupracovníci ve svých studiích narazí na raritní snímky, v tom…

Z Hurvínkova kalendáře
Titul, který v dvanácti dílech "mapuje" měsíc po měsíci Hurvínkův rok, patří k tomu nejzdařilejšímu, co Miloš Kirschner se svými spolupracovníky za své dlouholeté éry natočil. Vtipně napsané scénky (Jiří Středa) dobře charakterizují jednotlivá údobí roku a dávají interp…

Dekameron: Den druhý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Jak táhla mračna
Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…

Křest ohněm
Křest ohněm 3. část Ságy o Zaklínači Zaklínač šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně. Třetí část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho…

Odhalte manipulující trikaře
Staňte se mistry komunikace, doma i v širém světě. Může s užitkem poslouchat i naprostý začátečník v angličtině i český velvyslanec v Londýně nebo ve Washingtonu. Naučte se odhalovat různé manipulující, nedovolené, zakázané, úskočné, trikové, podraznické či jakkoliv jin…

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Neohlížej se
Samantha se snaží oživit svou paměť, aby zjistila, kde je její nezvěstná kamarádka a co se vlastně stalo. Ale co když ji to může stát život? Samantha má na první pohled dokonalý život – je bohatá, oblíbená a má idylický vztah se svým přítelem. Nicméně poté, co se svou …

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží…

Emma
Emma, která pracuje jako masérka v jednom z bretaňských center thalassoterapie, přijme nabídku vyškolit personál luxusního wellness centra v Ománu. Exotická země ji zcela okouzlí, stejně jako šéf resortu, syn vlivného ministra. Neskutečně přitažlivý muž však za svým oko…

Nemocná dívka
Dramatická báseň, jejímž jádrem je boj za záchranu lidského života i naděje, že budou zachráněny i mnohé životy další. Rozhlasová úprava a režie Josef Melč. Hudba Marek Kopelent.Osoby a obsazení: statkář Rataj (Miroslav Doležal), jeho dcera Ida (Gabriela Vránová), Křika…

Přežít
>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Kmotra tetka Poledka
Pořádnice si usmyslela, že jí patří miminko Martínek, a tak si ho odnesla... Co bude s Martínkem dál a co s tím má společného kmotra Poledka?Rozhlasová pohádka režisérky Markéty Jahodové v režii Karla Weinlicha.Hrají: Eva Horká, Jiří Langmajer, Stella Zázvorková a další…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Prázdniny v Česku
Za dobrodružstvím není třeba létat přes půl světa! Stačí procestovat rodný kraj a dobře se dívat. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Těšit se můžete na cestu plnou zajíma…

Vondrovic, Boubelík: O Honzovi
Dramatizace klasické české pohádky, jejímž hrdinou je hloupý Honza, doplňuje řada melodických písniček, které titul posouvají do žánru pohádkového muzikálu. K přitažlivosti titulu přispívají skvělé interpretační výkony jednotlivých herců, zejména Václava vydry v titulní…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Uranova
Vítejte v Jáchymově, městě lázeňských radovánek a uranových dolů! Po dívce z Anglie, která se v srpnu 1968 vydala do Československa, aby v Jáchymově navštívila rodinu svého nikdy nepoznaného otce, se slehne zem. Život Angely ale tehdy neskončil a osud tomu chce, že se …

Tartarin z Tarasconu
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart…

Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.
Původní LP 1118 4036 "První pomoc 1" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Sleva 30% - Pan Romantik
Paul Riley je mužem vašich snů. Nebo alespoň bude… za odměnu. Paul Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sex…