Audiokniha Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý

Robur Dobyvatel
Co má větší budoucnost – řiditelné vzducholodě členů leteckého klubu ve Filadelfii, nebo vznášedla těžší než vzduch, jako je Albatros inženýra Robura? Robur Dobyvatel (1886, Robur le Conquérant) je román z cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). Česky kn…

Selekce
Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své t…

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Pád zkázy a hněvu
Před dávnými časy byl svět zničen bohy, kteří ušetřili jen devět měst. Každé z nich je nyní pod nadvládou královny živící se rozkoší smrtelníků. Calista se do tohoto místa obklopeného krvelačnými nestvůrami narodila s nadpřirozenou intuicí a jako kurtizána barona z Arch…

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Padnout na zem
Josh Walker rád balancuje na hraně a je snem každé dívky. Oči má však jen pro Ember Howardovou. Společně ustáli smrt jejího otce, armádní leteckou školu i vztah na dálku. Teď před ně ale život staví novou výzvu – Josh míří do Afghánistánu. Do země, která ho už jednou má…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Páté roční období
Tenhle svět by byl drsným místem i bez blížící se apokalypsy… Obyvatelé Tišiny jsou na přírodní katastrofy zvyklí a pro řadu těch největších mají dokonce název – páté roční období. Jako by život nebyl už tak dost těžký i v dobách přechodného klidu, zvláště pro orogény, …

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří
Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

V lesích
Přichází detektiv s vraždou na krku a kostlivcem ve skříni… Tělo brutálně zavražděné dvanáctileté dívky, objevené v blízkosti archeologického naleziště, přivede do irského městečka Knocknaree dvojici vyšetřovatelů z Dublinu. O podezřelé není v tomto případě nouze. Že by…

Mefisto
Nejslavnější román německého autora Klause Manna vyšel poprvé v čase autorova exilu v roce 1936 v Paříži s podtitulem „Román jedné kariéry“. O tom, že šlo o dílo neobyčejné třaskavosti, zejména v německém prostředí, svědčí skutečnost, že v Mannově rodné zemi byl poprvé …

O vodníkoch nezbedníkoch
Povráva sa, že kedysi dávno žili v rybníkoch, potokoch a riekach mužíčkovia, ktorí ľuďom vyvádzali huncútstva. Boli to vodníci. Od vody, ktorá bola ich domovom, boli celí zelení a medzi prstami na rukách a nohách mali plávacie blany ako kačky. Boli všelijakí – leniví, a…

Kráľ Drozdia brada
Otec pyšnej princeznej, ktorá sa vysmieva každému ženíchovi, úplne stratí trpezlivosť. Aby svoju pýchu skrotila, vydá ju za prvého žobráka, ktorý prejde hradnou bránou. Princeznej sa so žobrákom nežije ľahko, chýba jej prepych a služobníctvo. Postupne si však zvyká, mus…

Dom 490
Psychologický thriller s výraznými prvkami hororu. Príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách! Román v štýle filmov Amityville Horror, Paranormal Activity a kníh Žiarenie a Exorcista. Zuzana už dávno vedela, aký zavádzajúci je pojem „materská dovolenka". Akáže dovolenka! Byť …

Ďáblův jícen
V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl…

Mrazivý polibek
Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo…

Španělská gramatika B1
Španělská gramatika B1 je jazykový kurz určený pro mírně pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou jeden či dva roky studia španělštiny. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít.…

Hvězdná hora
Příběh nás zavede do mystického království ztraceného uprostřed africké pouště, kam se náš hrdina dostane na počátku boje o trůn, protože vládce Hvězdné hory náhle zemřel a jeho jediná dcera musí učinit životní rozhodnutí.

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…

Ďábelské hry
Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné os…

Ľaliové deti
Kultúrna genocída, agresívna asimilácia, neľudské zaobchádzanie, celoživotné traumy. To sú nosné témy spoločenského románu ĽALIOVÉ DETI. Vdovec Matthew Scott, starý Krí, žije v štvrti belochov, ktorým sa radšej vyhýba. Dávno stratil cestu k svojim dospelým deťom a v zat…

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas
Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí slúžili u kráľa. V prvý rok si vyslúžili tri voly, v druhý tri kravy a napokon tri kone. Dvaja starší si vybrali statné tátoše a najmladší Janko len takú mrcinu. Bratia sa mu smiali, no netušili, že Jankov kôň veru nie je…