Obrázek podcastu Formulista

Audiokniha Formulista

Délka:

11 hod 50 min

Čte:

Martin Čevora

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Škola robinsonů

Škola robinsonů

Méně známý Vernův dobrodružný román, ve stylu tzv. robinzonády ovšem s vědeckofantastickými prvky z cyklu Podivuhodné cesty. Česky byl román vydán také pod názvem Dva Robinsoni. Příběh knihy začíná v San Franciscu dražbou tichomořského ostrova Spencer ležícího asi 860 …

Obrázek podcastu Inspektor Šmidra zasahuje II

Inspektor Šmidra zasahuje II

Pokračování úspěšné kolekce dramatizací s popleteným detektivem Janem Šmidrou. Tentokrát v povídkách Klub žhářů a Zločin cválá na bílém koni. Raritní nahrávky Československého rozhlasu z roku 1967 jsou plné tehdejších hereckých hvězd - Hlinomaz, Řanda, Kopřiva, Teplý, M…

Obrázek podcastu Roky

Roky

Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v…

Obrázek podcastu Anastázius Kočkorád: Velký kouzelník

Anastázius Kočkorád: Velký kouzelník

Fantastické vyprávění o mladém cukráři, který od mládí trpěl posměch pro své jméno Anastázius Kočkorád a který nad nepřáteli, kteří se posmívali jeho vývěsnímu štítu ve městě, vyzrál tím, že zvládl umění kouzelnické, donutil je pochutnat si na kočičí pečínce a zažil tak…

Obrázek podcastu Magdalena Dobromila

Magdalena Dobromila

Původní rozhlasová hra Venduly Borůvkové byla napsána pro divu brněnských jevišť Simonu Pekovou. Přestože je z názvu patrné, že je hlavní postavou hry spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová, její kuchařské kariéře, se kterou je nejčastěji spojována, se hra věnuje ne…

Obrázek podcastu Autokracia, s.r.o.

Autokracia, s.r.o.

Autokratický štát - na jeho vrchole sedí zloduch. Má pod palcom armádu a políciu. Tieto zložky hrozia obyvateľstvu násilím. Na jednej strane sú bezškrupulózni kolaboranti, na druhej pár statočných disidentov. V dnešných autokraciách však nevládne jeden zloduch, ich zákl…

Obrázek podcastu Život víry 2026/02

Život víry 2026/02

Život víry 2026/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Jakub Lofítek, Lenka Malinová a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * 3333 kilometrů divočinou (rozhovor s Danielem Pumrem) Daniel Pumr se neboj…

Obrázek podcastu Ve zdech

Ve zdech

Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Obrázek podcastu Přežít

Přežít

>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Obrázek podcastu Ziel Karminia

Ziel Karminia

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Alex, Kerstin und Eva aus Freiburg im Schwarzwald helfen der Archäologin Sonja Peng bei der Entdeckung der antiken Stadt Karminia. Die drei Freunde er…

Obrázek podcastu Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa

Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Obrázek podcastu Pelyněk: Díl 1

Pelyněk: Díl 1

Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln…

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše…

Obrázek podcastu Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj

Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj

Německá říše ustupuje na všech frontách a zoufalý Hitler se stále usilovněji upíná k magické záchraně. A společnost Thule má skutečně plán, který jej může zachránit. Klíč se nachází ve starém hradu v srdci Pruska. Nejmocnější mágové Říše ale potřebují pomoc, obrátí se p…

Obrázek podcastu Temný oheň

Temný oheň

V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela…

Obrázek podcastu Minimalistický domov

Minimalistický domov

Máte už po krk večného upratovania? Sústavne niečo hľadáte? Deti sa nudia, aj keď majú plnú izbu hračiek? Stále sa potkýnate o veci? Trávite každú drahocennú chvíľu doháňaním upratovania? Riešenie je tu. Premeňte svoj domov na minimalistický domov. Zjednodušte si údržbu…

Obrázek podcastu Jestli vůbec někdy

Jestli vůbec někdy

Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …

Obrázek podcastu Žalář nejtemnější

Žalář nejtemnější

Sugestivně napsaná psychologická povídková kniha vypráví o pohledném mladém muži, který je pedantský a velice žárlivý. Je žalářem jeho slepota nebo pochyby? Vychutnejte si klasiku z pera Ivana Olbrachta a posuďte sami.

Obrázek podcastu Národní pohádky pro malé děti

Národní pohádky pro malé děti

Audiokniha přináší zkrácené a zjednodušené verze českých a moravských pohádek převedených do jazyka srozumitelného dětem raného školního věku. Setkáte se zde s chytrými i hloupými mládenci, s pracovitými i línými dívkami, s myslivci, pány a také čerty! Nechybí tu vodníc…

Obrázek podcastu Spiritistická seance

Spiritistická seance

Spiritistická seance - Václav Faltus na této audioknize vyvolává duchy slavných českých herců. Václav Faltus opět exceluje. S humorem sobě vlastním vyvolává seance se známými, již nežijícími osobnostmi českého hereckého světa. Jeho famózní cit pro široký repertoár hlaso…

Obrázek podcastu Sloužil jsem v Gaze

Sloužil jsem v Gaze

O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Obrázek podcastu Chrámek bohyně Astarté / Zlaté pruty

Chrámek bohyně Astarté / Zlaté pruty

Chrámek bohyně Astarté: Jeden ze zdánlivě neřešitelných záhadných případů, kdy se na velkém panství Silent Grove sejde společnost, která se zúčastní maškarního plesu. Jedna z nich, Diana Ashleyová, se převlékne za kněžku bohyně Astarté, které je zasvěcen nedaleký letohr…

Obrázek podcastu Hřbitov trpaslíků

Hřbitov trpaslíků

Co svede dohromady trpaslíka, kterému unesli přítelkyni, odborníka na hřbitovy a pohřbívání, sužovaného despotickou matkou, a zoufalého otce, jemuž někdo z hrobu ukradl tělo zavražděné dcery? Jakou roli v tom všem hraje mystický Lovec, ghúlové a trpasličí magie? Mohou m…

Obrázek podcastu Dlouhý stín času

Dlouhý stín času

Temná detektivka ze šedesátých let. Pavel Nauman získal věhlas jako autor legendárních Pohádek o mašinkách. Jejich okamžitý úspěch vedl nakladatele dětských knih k tlaku na autora, aby vytvořil pokračování, případně jiný dětský titul. Ale jeho plán byl jiný. Chtěl naps…