Obrázek podcastu Formanová: Skladatelka voňavého prádla

Audiokniha Formanová: Skladatelka voňavého prádla

Délka:

3 hod 4 min

Čte:

Tatiana Dyková

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kořeníčkový čaroděj

Kořeníčkový čaroděj

Pohádkový příběh o tom, jak se čaroděj Laďa dostane z kletby zlé sudičky Jedumíry a vzpomene si na své čarování pomocí kořeníčkových prášků. Vrátí se do světa Ká na svůj zámek Brloh, kde má mnoho kamarádů, především fantaskních bytostí. Později vezme do světa Ká svého v…

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1974

Neumannovy Poděbrady 1974

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z…

Obrázek podcastu Válečný pilot

Válečný pilot

Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Obrázek podcastu Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti

Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti

JUDr. Milada Horáková se stala obětí justiční vraždy ale také symbolem odporu proti režimu komunistické strany. Své dopisy napsala ve třech závěrečných dnech svého života 24. až 27. června 1950. Jsou opravdovým důkazem vnitřní síly této ženy a mají stále co říci, i když…

Obrázek podcastu Nezbedné pověsti

Nezbedné pověsti

Soubor pověstí z Prahy a z českých měst je dekameronsky laděná kniha, představující v humorné nadsázce řadu lidských figurek z dob vrchnosti, purkmistrů, rychtářů a poddaných, postaviček, do jejichž osudů zasahují nadpřirozené síly a pohádkové bytosti, aby pokoušely zdr…

Obrázek podcastu Tartarin v Alpách

Tartarin v Alpách

Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Málokdo však ví, že tartarinovská dobrodružství tvoří volnou trilogii. Její druhou část představuje příběh s názvem Tarta…

Obrázek podcastu Tichý jazyk

Tichý jazyk

Královský písař Jiří Adam z Dobronína se vydává na vídeňský císařský dvůr. Jeho úkolem je vypátrat špeha v nejvyšších kruzích české šlechty. Královský písař Jiří Adam z Dobronína se spolu se svými pomocníky Petrem a Rozárkou vydávají z rozkazu nejvyššího královského kom…

Obrázek podcastu Rytíř don Quijote de la Mancha

Rytíř don Quijote de la Mancha

Rozhlasovou hru volně inspirovanou světoznámým španělským renesančním románem napsal František Pavlíček. Režie Jiří Horčička. Osoby a obsazení: Don Quijote (Jiří Adamíra), Sancho Panza (Rudolf Hrušínský I.), dále účinkují Josef Bek, Bohumil Bezouška, Libuše Havelková, …

Obrázek podcastu Čertí babička

Čertí babička

Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Obrázek podcastu Osemnoc

Osemnoc

Predstavte si, že existuje lotéria smrti. Ktokoľvek môže na webstránke lotérie za malý poplatok vyplniť meno človeka, ktorého nenávidí. Dňa 8. augusta organizátori vylosujú jedno meno, zverejnia ho online a tento vybraný jedinec sa tak na jednu noc podľa pravidiel lotér…

Obrázek podcastu Nikdykde

Nikdykde

Richard Mayhew je docela obyčejný mladý Londýňan, který jednoho dne při cestě na důležitou večeři se svou snoubenkou pomůže otrhané zraněné dívce. V tom okamžiku se však jeho život obrátí vzhůru nohama. Labyrin Podlondýna, drsného světa pod slupkou všedního velkoměsta, …

Obrázek podcastu Muž sedmi sester

Muž sedmi sester

Životní žert – počít během 7 dní dítě se 7 ženami. Za života autora nepublikovaná humoristická novela o muži, jehož smyslem života jsou originální vtípky a žerty. Hlavním hrdinou humoristické novely Jaroslava Havlíčka je pan Emil Škvor, muž, jehož potěšením, ale i smys…

Obrázek podcastu Ešte si to premysli

Ešte si to premysli

Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

Obrázek podcastu Rapa Nui

Rapa Nui

Muž, který naučil chodit sochy na Velikonočním ostrově. Pavel Pavel v roce 1986 naučil „chodit“ sochy moai přímo na Velikonočním ostrově jako člen expedice Thora Heyerdahla. O své daleké cestě napsal tuto knihu-deník. Mladý, ani ne třicetiletý muž z komunistického Česk…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Šimek, Sobota: Ze Soboty na Sobotu

Šimek, Sobota: Ze Soboty na Sobotu

Luděk Sobota vytvořil s Miloslavem Šimkem počátkem sedmdesátých let znamenitou komickou dvojici, která svérázně a po svém navázala na humor dvojice Šimka a Grossmana. Již před tímto osudovým setkáním slavil ve Studiu Y Luděk Sobota velké divácké úspěchy komickým typem r…

Obrázek podcastu 99: Hokejové příběhy

99: Hokejové příběhy

Jsou hokejisté a jsou legendy. Wayne Gretzky je mnohem víc! Vydejte se na průzkum nejsilnějších momentů historie NHL s nejlepším hráčem všech dob. Vstupte s ním do šatny i na led a poznejte, jaké to je být spolutvůrcem hokejové historie. Gretzky nikdy nemluvil ani nepsa…

Obrázek podcastu Příběhy skutečné odvahy

Příběhy skutečné odvahy

Už nemůžeš? Tak přidej na houževnatosti! Někdejší elitní parašutista Bear Grylls ví, k čemu se jedinec musí přimět, aby v extrémních situacích nepodlehl zoufalství.Předkládánám nejen strhující příběhy průzkumníků, špionů a dalších profesionálních dobrodruhů, ale i mezní…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Svěrák: Pan Buřtík a pan Špejlička

Svěrák: Pan Buřtík a pan Špejlička

Když se pan Buřtík a pan Špejlička poprvé setkali, dali se do smíchu. Smáli se sami sobě, vždyť jeden vypadal jako soudek a druhý jako tyčka. Ale hned si byli sympatičtí, skamarádili se azažili spolu řadu dobrodružství. K jejich komické dvojici patří také tři psi, kteří…

Obrázek podcastu Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem

Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina …

Obrázek podcastu Česká démonologie

Česká démonologie

"Všichni je známe. Od pradávna. Od malička. Potkávali jsme je v lese, na hradech i zámcích a možná i doma pod postelí. Strašidla. V českých zemích sídlí, co naši předci pamatují, a možná ještě déle. A přestože je novodobé pohádky přetvořily do mnohdy roztomilé podoby, p…

Obrázek podcastu Ve světle Pravdy. Poselství Grálu

Ve světle Pravdy. Poselství Grálu

Ve světle Pravdy - audiokniha provázející všemi aspekty pozemského života z pera Abd-ru-shina, vlastním jménem Oskar Ernst Bernhardt. Podává ucelený obraz světa kolem nás a odpovídá na otázky po smyslu lidské existence. Autor vede čtenáře k osamostatnění, k vnitřní svob…

Obrázek podcastu Otrávený pohár

Otrávený pohár

Královského písaře Jiřího Adama z Dobronína pozve rakovnický hejtman Jindřich z Vřesovic na svatbu na hrad Krakovec. Jindřich a Jiří Adam spolu v mládí studovali a i po dlouhých letech se stále považují za důvěrné přátele, což je v nejistých časech panování krále Ferdin…

Obrázek podcastu Maminčin mazánek

Maminčin mazánek

Jeden žije, druhý je mrtvý... V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Jen jeden z nich je naživu. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím díl v…