Audiokniha Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Piko
Na životech feťáků záleží Kde se vzal pervitin? A kdo jsou jeho uživatelé? Vydejte se za českým příběhem téhle drogy. Rozhlasová audioverze knihy s podtitulem „Na životech feťáků záleží“ přináší skutečné příběhy lidí, jejichž život je nějakým způsobem spojen s perviti…

Mistr Blecha
Zřejmě nejvýraznější obsáhlá povídka významného německého autora. Navzdory fantastické scenérii a nadpřirozeným protagonistům je Hoffmann jedním z nejrealističtějších soudců a kritiků přízemního života své doby. Příkré kontrasty udivující imaginace a vášnivá síla výrazu…

Maigret: Noc na křižovatce
Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M…

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Vdovou proti své vůli
OSUDOVÁ CHYBA POSTAVÍ MLADOU ŠLECHTIČNU PŘED NEČEKANÉ VÝZVY Nic netušící Elinor Rochdaleové, nemajetné šlechtičně, se změní život přesně v té chvíli, kdy nedopatřením nastoupí do špatného kočáru. Nestane proto před prahem svého budoucího zaměstnavatele, ale ocitne se na…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Diplom
Byl jednou jeden dům. Byli jednou jedni rodiče. A byl jednou jeden nezdárný syn. Jak zajistit budoucnost a štěstí pro Pepíčka? Má rád škubánky a křečka, jenže je mu už přes třicet...Příběh, v němž milující rodiče zakoupí svému nepovedenému synovi vysokoškolský diplom, a…

Komisař Mejzlík zasahuje
Povídky z jedné a druhé kapsy, patří dodnes k nejoblíbenější a nejčtenější části díla Karla Čapka. Podobně jako Emil Vachek si stvořil postavu komisaře Klubíčka, Čapkův muž ve službách spravedlnosti má jméno Mejzlík.S komisařem Mejzlíkem se v několika příbězích vrátíme …

Příšerní nezbedníci
{'cs': 'Byli jednou chlapečkové a ti pořád zlobili. Jeden zásadně nezdravil, další byl zlomyslný, třetí stále nakukoval, kam neměl. Jiný spoustu věcí zapomínal a tamhleti dva snad neumějí ani chodit – tenhle dupe a druhý do všeho jen kope. Ovšem ti ostatní nejsou o nic …

Pan Auťák a pražské tajemství
Dan Brown po polski. Pan Tomáš, úředník polského ministerstva kultury pátrá po zmizelých uměleckých dílech, která se „náhodou“ objevují na aukcích v Praze a ve Vídni. Příběh jako by vypadl z knih Dana Browna. Vtipně napsané retro, které pobaví. Pan Tomáš je úředník pols…

Mokrá ryba
Berlín roku 1929 – město v rauši Mladý a ctižádostivý komisař Gereon Rath byl po neúmyslném zabití civilisty v rodném Kolíně nad Rýnem přesunut na berlínské mravnostní oddělení, které má práce nad hlavu. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitky – obyvatels…

Před sebou neutečeš
Nikdy není pozdě splatit morální dluh. A konečně se stát hrdinkou vlastního příběhu. Jednadevadesátiletá britská Němka Gretel Fernsbyová žije dlouhá desetiletí v honosném domě v nejlepší londýnské čtvrti a nehledě na nevábnou minulost si osvojila mimikry spořádané angli…

Svět jako duhová kulička
Knížku Svět jako skleněná duhová kulička psal publicista a někdejší "prezidentův vězeň" Vladimír Škutina v 70. letech 20. století ve vězení jako dopisy malé dceři Janě, aby věděla, odkud její otec pochází, jaké město je Praha a jaký vůbec byl život v Čechách před únorem…

Falešný tolar
Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem řeší zapeklitý případ na samém jihu Čech. Z cestování přes Šumavu mají v té době všichni strach, všude nekonečné hvozdy, kam snad ještě nevkročila lidská noha. Vesnic poskrovnu, jen tu a tam pá…

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Balada pro banditu
Slavný muzikál Milana Uhdeho o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, ve kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit..Jedním z posluchačů původní mono nahrávky byl i soudruh Alois Indra, který si vyžáda…

Kat, který miloval hudbu
Kat, který miloval hudbu - neotřelý pohled na Reinharda Heydricha. Jak je možné, že se v rodině uctívaného ředitele konzervatoře narodí masový vrah ? A jaké životní křižovatky jej do této role dovedou? Dílo obsahuje jako bonus ve světové premiéře nahrávky písní Bruno He…

Cirkus Humberto (1961)
Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

Hrubín: Křišťálová noc, Srpnová neděle. Ukázky z her
Ukázky z her Františka Hrubína Srpnová neděle a Křišťálová noc vydal Supraphon v minulosti na různých kompilačních albech - nyní tyto ukázky vychází na titulu určeném pouze pro digitální trh poprvé společně.

Truhla času
Času není nikdy dost, ale snaha jej ošálit se nevyplácí... Byla jednou jedna princezna, která se jmenovala Havrantýnka a jejíž otec, mocný král, složil své milované dceři k nohám celý svět. A protože neunesl pomyšlení, že by spanilá dívka zestárla jako obyčejný smrtelní…

Římská jízda
Král Karel IV. touží změnit svět, k tomu ale potřebuje korunu římského císaře. Boj o moc se ovšem nevede pouze mečem a schopný panovník musí umět válčit i na diplomatickém poli. Ve světě plném intrik to ovšem není snadné; o vládu bojují i zhrzení Wittelsbachové a Karlov…

Prezidentka
Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací, její svět se točí pouze kolem prezidentských povinností a její dcery. Na nic jiného nemá čas. Kéž by mohla někdy utéct na procházku a na skleničku do Starého Města, tak jak…

Jindrové
Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…