Audiokniha Fantóm opery

Návraty české šlechty
Volné pokračování (audio)knihy: Příběhy české šlechty. Vladimír Votýpka vypravuje o českých šlechticích, z nichž většina kdysi odešla do emigrace a po roce 1989 se vrátila, aby převzala rodové majetky po svých předcích. Připomeneme si osudy Mladotů, Sternbergů, Collored…

Nic mě nezastaví
Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ…

Barikáda z rozkvetlých kaštanů
Supraphon vydal v roce 1964 v edici Gramoklub album DV 15223 Barikáda z rozkvetlých kaštanů - pásmo poezie českých básníků s motivy Pražského povstání v květnu 1945. Verše Františka Hrubína (úryvek z Jobovy noci a Pražského máje), Vítězslava Nezvala (sloka z Historickéh…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Búrková sestra
Ally - nadšená jachtárka, ktorej odvahu preveria tragické udalosti Strhujúci druhý diel historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Meropé vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, siedmich sestr…

Murderers
The fourth step into the Darkness is called Murderers, and it takes the listener into the realm of vampire stories and haunted houses. The first – The Tomb of Sara – was written by English navy officer, and writer, Frederick George Loring. It was one of the very first s…

Z Izrastiny s láskou
Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Váš kapesní terapeut
>> „Nezbytná audiokniha pro každého, kdo chce porozumět sám sobě a vztahům s ostatními.“ << >> Proč setrvávám v problematickém partnerství? Jak to, že mi zase ruply nervy? Co se to se mnou děje?

Rýchlokurz geniality
Na prahu ďalšej technologickej revolúcie, vážnych následkov klimatických zmien a vo víre svetových megatrendov, ako je starnutie populácie či deglobalizácia, je úplne jedno, či niekto vie vymenovať všetky dôležité priemyselné odvetvia Hondurasu. Svet sa už dávno nekončí…

Povídky z Oděsy a odjinud
Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází nejeden ruský literát, z nichž nejslavnější je u nás hojně čtený a uznávaný Isaak Babel. Název audioknihy charakterizuje celou jeho tvorbu: jeho příběhy se opravdu odehrávají jak v jeho rodném městě, tak …

Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu
Z komentáře k původnímu titulu 0 18 0519 Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu vydanému Supraphonem v roce 1968 a nyní - v roce, kdy oslavujeme 100. výročí vzniku Československa - poprvé digitálně! Od samého počátku národních děj…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Nedostateční dlouholebci
Třetí díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával
Původní titul DM 15215 "Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně. MIKOLÁŠ ALEŠ (*18.11.1852 – †10.7.1913)

Kam jede tohle nástupiště
Zatoužili jste někdy vědět, jak zastavit vlak? Nebo proč tolik pracovníků londýnské přepravy chodí v otrhaných, špinavých uniformách? Lámete si hlavu, jak vynadat člověku jiné barvy pleti a nedostat se do maléru? Na tyhle a spoustu dalších otázek odpovídá další kniha I…

Dračí cejch
Osmý díl fantasy série Sedmý smysl. Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou...…

Cesty, krajiny, lidé
Vzpomínky na události a setkání, které formovaly autorův vztah k životním hodnotám i české krajině. Čte Pavel Soukup.Cesty vinoucí se krajinou Podbrdska, Příbramska a okolím řeky Berounky. Poválečný skauting, vandry a přátelství, na která se nezapomíná...

O troch grošoch
Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš…

Bílá lvice
Drastické ozvuky sálajících nepokojů v Africe 90. let pocítí i obyvatelé chladného severu. Komisař Wallander vyšetřuje zmizení realitní makléřky Louisy Åkerblomové, aniž by našel jakékoli vysvětlení či motiv. Policista tuší, že vzorná manželka a matka zřejmě už není mez…

Egypt
Tentokrát atlas poslal Báru skoro doprostřed Nilu, ve kterém se proháněli hladoví krokodýli. Ještě že byl poblíž šťastnou náhodou lovec Maimose! Báru čeká napínavé pátrání po smyslu záhadného vzkazu, které ji přivede na stopu spiknutí proti egyptskému králi a nakonec až…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Než pomine tvůj hněv
Někdy pravdu neskryjete ani pod tlustou vrstvou ledu... Rebecka Martinssonová, prokurátorka severošvédské Kiruny a bývalá špičková právnička ve Stockholmu, tentokrát organizuje rozsáhlé pátrání po pachateli, který mladému páru chladnokrevně uzavřel cestu ven z mrazivé v…

O škaredom káčatku
Kdesi neďaleko na jednom gazdovskom dvore čakala mama kačka na svoje deťúrence. Až sa dočkala! Jedno po druhom vykúkali na náš svet zo svojich vajíčok. Vyliahlo sa ich šesť. Ale čo to? Posledné siedme bolo akési iné. Trošku priveľké, trošku ťarbavé a sivé. Všetkým na dv…

Pouštní Kopí
Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří ne…

Úkol pro šaška
V Čechách nastává před husitskými bouřemi v letech 1402–1403 dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci Václava a Zikmunda. Podrychtá…