Audiokniha Familiár

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská.

Povídky s úsměvem
S úsměvem jde všechno líp. Humoristické povídky, vtipné fejetony a úsměvné texty oblíbených českých autorů. Nová nahrávka literárních "lahůdek" z pera Karla Čapka, Karla Poláčka, Eduarda Basse a Mileny Jesenské v podání Josefa Somra, Jana Kanyzy a Terezy Bebarové. Poví…

Hurvínek a pohádky
Sedmnáctý titul archivní řady nahrávek Divadla S+H zahrnuje loutkovou hru Hurvínek a pohádka s hádankou /stopáž 42 minuty/ a dvě krátké scénky Loutkové divadlo u Spejblů a Cirkusová pohádka. Variace na pohádková témata se v repertoáru Divadla S+H objevují často a Miloš …

Jako vždycky
Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d…

Silnější než smrt
Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán…

Mýty
Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor! Protože smích je brána, kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého, protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Edua…

Disney - Ledové království, Dumbo, Pinocchio
Audiopohádky podle filmů Disney. Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním o princeznách Else a Anně z Ledového království, o létajícím slůněti Dumbovi a o dřevěném panáčko…

Pohádky o mašinkách
Pohádky o mašinkách připomínají krásným jazykem Devatero pohádek Karla Čapka a staly se klasickou literaturou české tvorby pro děti. Mašinky prožívají veselé i smutné příhody, radosti i smutky. Darebné kousky nejvyššího pana železničáře a černokněžníka Zababy v potu tvá…

Jediná kniha o financiách, ktorú by ste si mali prečítať
Jediná kniha o financiách, ktorú by ste si mali prečítať dostala príťažlivú prezývku „nemecká finančná biblia". Táto audiokniha zbaví strachu z financovania aj tých, ktorí matematiku veľmi nemusia. Finančné poradenstvo Thomasa Kehla je cenným a prepotrebným základom pre…

Přemyslovská epopej I. - Velký král
Historická sága začíná v českém knížectví, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Země je rozvrácena rodovými spory a oslabena agresivní politikou císaře. Přemysl se však nemíní vzdát. Miluje vlast svých předků a touží po moci. Vede obratná diplomatická jednání a…

Doteky stínů
Čtvrté pokračování série DOTEKY Romana Cílka přináší dalších devět detektivních povídek, napsaných podle skutečných příběhů z kriminálních archivů v podání devíti špičkových českých interpretů. Zároveň jde o úplně poslední audioknižní práci předčasně zesnulého Norberta …

Mechovky a trilobiti
Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Život víry 2023/02
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková a Karolína Vološinová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Martin a Kateřina Okáčovi: Mít naději, že i s nemocí …

Jeden musí z kola ven
Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v dramatizaci Jiřího Šotoly a v režijním zpracování Jiřího Horčičky..Osoby a obsazení: Nikola Šuhaj (Václav Postránecký), Eržika (…

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Pohádka pošťácká (1954)
Slavnou pohádku z Čapkovy knížky Devatero pohádek vypravuje Václav Voska (1954). Poslechněte si příběh o pošťákovi panu Kolbabovi, smutném šoférovi Frantíkovi, jeho milé Mařence, jednom ztraceném milostném psaníčku a několika poštovních skřítcích.

Rozmarná léta
Očima vzpomínek oscarového režiséra poznáte některé významné a dramatické události v historii naší země a především nahlédnete do zákulisí vzniku filmů: Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková. Charakteristický Menzelův hlas je inti…

Pohádky z horkého léta
Původní pohádkový seriál pro nejmenší napsala Alena Riegerová. V režii Márie Křepelkové účinkují mj. Eduard Cupák, Ivan Trojan, Dagmar Veškrnová nebo Petr Nárožný. Obsah: 1. Jak si užovka odložila obleček. - 2. Skokani - 3. O jabloňce s letňátky. - 4. Pavučinka.

Děti kapitána Granta
Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Zajatci polárního moře
Dramatizace jedné z Vernových povídek, která původně vyšla v souboru nazvaném Doktor Ox. Povídky a novely z této sbírky autor do svého cyklu Podivuhodné cesty nezařadil, přesto je dnes zejména titulní novela v rámci tohoto cyklu samostatně vydávána. Vydejte se s rozhla…