Audiokniha Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Kodaňská Píseň písní
Příběh tří generací a jednoho domu, plný překvapení, radosti i smutku jako život sám… Uměnímilovný syn váženého dánského obchodníka a nespoutaná dcera majitele ruského cirkusu – když k sobě tahle nesourodá dvojice najde cestu, začne se odvíjet poutavá a nadmíru barvitá …

Teskné variace
Dramatický triptych z autorových drobných próz, jejichž společným tématem je láska ve svých teskných i směšných podobách. A především prázdnota, která přichází do láskou opuštěných či nenavštívených mezilidských vztahů. Postavy Čechovových skvostných miniatur vytvořili …

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Labutí dům
Jdi za svým snem, jakkoliv se zdá být vzdálený . Půvabná pohádka s dětskými hrdiny, kteří vás vtáhnou do magického světa módních salonů, biografů, kaváren a divadel prvorepublikové Prahy Píšou se 20. léta 20. století a Československem hýbe technický pokrok. Automobilis…

S láskou z Londýna
Tilly pracuje jako maskérka v londýnské opeře a v předvánočním období si užívá společné chvíle se snoubencem Felixem. Všechno ovšem změní její přešlap se zavirovaným e-mailem, který ji svede dohromady s novým ajťákem. Toho daleko více než emoce zajímají moderní technolo…

Muž, po kterém jdou
Absurdní příběh obyčejného úředníka, který se snažil na sebe příliš neupozorňovat. Václav Puchmeltr je pilným úředníkem: Osm hodin denně poctivě pracuje, chodí do průvodů, je členem pěveckého sboru Šumava. Vede zkrátka spořádaný život. I tak se ale po podniku roznese, ž…

Čapek: Pohádka pošťácká z knihy Devatero pohádek
Copak se asi děje na poště v noci, když je zavřená? Spisovatel Karel Čapek napsal pohádku o tom tajemném místě, kde se v noci hemží poštovní skřítci a pilně pracují. A také o panu pošťákovi Kolbabovi, kterému skřítci svěří dopis bez adresy, ale skřítci vědí, že je napsá…

Velice tiché ave
Příběh osudu jedné rodiny. Rozhlasovou hru Velice tiché ave (1981), kterou autor Milan Uhde označil jako drama-rekviem, natočila v roce 1992 režisérka Lída Engelová, která do hlavních rolí obsadila: Michala Pavlatu, Danu Syslovou, Josefa Somra, Jaroslavu Adamovou, Ladis…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Proč nejsem komunistou I.
V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav …

Večne spievajú lesy
V srdci ticha spievajú stromy... a ozýva sa hlas minulosti. Na odľahlom statku Bjørndal, ukrytom medzi hlbokými nórskymi lesmi, žije rodina, ktorej korene sú hlboko zapustené do zeme i tradícií. Keď sa mladý Dag Bjørndal vracia domov, je postavený pred výzvu – ochrániť …

Krvavý román
V roce 1994 vyšel Krvavý román v Pasece ve zvukové podobě na třech kazetách, geniálně namluvený Leošem Suchařípou ve studiu Českého rozhlasu Brno. Nezaměnitelný hlas tohoto herce a překladatele přidal novou hodnotu Váchalově svébytné ironii a humoru.

Kůže
Hra Ludvíka Aškenazyho vycházející z události, která předcházela lidickou tragédii, patří ke klenotům české rozhlasové tvorby. Jména tvůrců slibují vynikající posluchačský zážitek: před mikrofonem stáli Rudolf Hrušínský, Růžena Merunková a Jiří Adamíra, inscenaci v roce…

Mnich, který prodal své ferrari
Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

O ebenovém koni
Pohádka inspirovaná Pohádkami tisíce a jedné noci nás zavede do oblasti bývalé Persie, kde se odehrál příběh, jehož děj se točí kolem létajícího koně ze vzácného ebenového dřeva. Právě on přiměje k slzám princeznu Dalidu, zatímco jejímu bratrovi princi Hasanovi přinese …

Örkény: Kočičí hra
Komentář k původní LP Supraphonu z roku 1983: "Tato hra má být hrána jako jediná plynulá, souvislá věta..." István Örkény "Už jste viděli v Tylově divadle Kočičí hru?" Taková otázka se šířila v soustředěných kruzích o stále větším poloměru od data premiéry hry Istvána …

Miss Dior
Šťastná hvězda Christiana Diora. Příběh výjimečného života Catherine Dior (1917–2008), jež byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje. Catherine Dior (1917–2008) byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje…

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Mladík / Událost
Jako studentka si nechala vzít dítě, coby profesorka vzbudila pohoršení. Formující prožitky slavné průkopnice žánru autofikce, přetavené do dvou nevšedních novel. „Prožijeme-li něco, ať už je to cokoli, získáváme nezadatelné právo o tom napsat. Neexistuje částečná prav…

Andělský let
Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh…

Teta
Píše se rok 2010, když policie kontaktuje Agnès s informací, že její teta Colette Septembrová právě zemřela. Ale to není možné, Colette přece zemřela již před třemi lety… Agnès si myslí, že je to omyl nebo shoda jmen. Přesto se vrací do malého městečka v Burgundsku, odk…

Pomalá produktivita
>> „Brilantní kniha pro všechny z nás, kdo ztratili víru v tradiční rady o produktivitě, ale přitom touží dělat smysluplné věci.“ — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů << ## O knize Nestíháte? Nedaří se vám soustředit na důležité úkoly? Nebo dokonce stojít…

Zlá babička
Její vnoučata a široká rodina ji znají jen jako „zlou babičku“. Jaký byl ale její skutečný osud? Vyrůstala na českém venkově na konci 19. století bez matky, jen s otcem. Zamilovala se, vdala a celý život pak zápasila s tím, co si vysnila – a co ji nakonec potkalo. Roky …

Lotosové střevíčky
Čína na sklonku 19. století je světem tradic, přísných hierarchií a krutých omezení, především pro ženy. Zde se začnou splétat osudy dvou dívek z odlišných světů. Lin-ťing vyrůstá obklopená bohatstvím a privilegii, ale také přísnými pravidly. Květinka, její služka a otr…

Kocúr v čižmách
Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …