Audiokniha Ekonomie dobra a zla

Kincl: Rákosníček a počasí
Po úspěšném prvním dílu pohádek o vodním skřítkovi Rákosníčkovi z rybníku Bračálníka vychází díl druhý - Rákosníček a počasí. Natočil jej stejný tvůrčí tým: vypravěčkou je Jiřina Bohdalová, scénickou hudbu napsal a se svým orchestrem nahrál Václav Zahradník, režii snímk…

Planeta opic
Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

Pán ohně
Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vědce, jehož ohořelá mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy muž zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spoje…

Seifert: Světlem oděná
Jaroslav Seifert (*23.09.1901 - †10.01.1986) patří k nejvýznamnějším českým básníkům a spisovatelům; byl i novinářem a překladatelem. Je jediným českým nositelem Nobelovy ceny za literaturu (10. prosince 1984).

Do posledního dechu
Mělo to být tvé vysněné rande. Ale místo toho jsi obětí… Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je sice na místě nálezu jako první, případ ovšem nespadá do její kompetence. Tento fakt ale Erik…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Mechovky a trilobiti
Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Carmen
Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic…

Hurvínek na dvoře lucemburském
Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 4 - Smyčka smrti
Smyčka smrtiPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana Č…

Francouzština do práce A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština do práce/Obchodní francouzština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na…

Dobře odtajněný Miroslav Horníček
Vybral a sestavil Jakub Kamberský Soubor nahrávek dosud nikdy nevydaných, ale i známých či zapomenutých, v jedinečném, mnohahodinovém kompletu K letošnímu stému výročí narození velkého mistra slova vychází komplet známých, dříve vydaných, ale i zapomenutých, či dosud …

Cmíral: Pohádky z vánočního stromku
Vánoční ozdoby - betlémská hvězda, skleněná rybka, vatový sněhulák a péříčkový anděl vyprávějí své pohádky… Mistrovskou interpretaci textů Pavla Cmírala umocňuje hudba navozující atmosféru Vánoc, kterou složil a nahrál Jiří Toufar.

Bratrstvo křišťálu
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera dvorního alchymisty z Itálie Fiorella alias učedník Rafael spolu se svými přáteli vyšetřuje případ zmizelých peněz a neznámého mrtvého…

Angelika: markýza andělů
Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Hovory o józe a mystice č. 23
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Dumas: Hrabě Monte Christo
Velkolepou vlastní dramatizaci klasického románu A. Dumase natáčel šéfrežisér Čs. rozhlasu Jiří Horčička řadu měsíců a dokončil ji v r. 1983. Hrají v ní tři desítky herců dvou generací a jejichvýkony odpovídají profesionalitě režiséra, který dnes patří mezi legendy (zem…

Angličtina – Slovesa pro začátečníky
Sloveso je nejdůležitější část každé věty. Tento kurz vám nabízí stručný přehled nejdůležitějších sloves pro začátečníky Ke každému slovesu máte k dispozici i příkladovou větu, takže si konkrétní sloveso díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Zároveň si s každo…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Na zlaté hraně
Možná nemá slavné jméno, finanční zdroje ani podporu rodiny, ale Katarina Shawová vždy věděla, že je předurčena k tomu stát se olympijskou krasobruslařkou. Když potká Heatha Rochu, osamělého chlapce vyrůstajícího v pěstounské péči, jejich spojení z nich na ledové ploše …

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Jaroslav Hašek - Povídky
Duchovní otec Švejka zahájil svou spisovatelskou dráhu drobnými povídkami, črtami a humoreskami, které publikoval v časopisech. Vybrali jsme řadu, která vycházela v Humoristických listech. Autor v nich navázal na tradici lidového šibalského humoru, kterou potom dále roz…

Starý Bodrík
Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.