Obrázek podcastu Eben, Fischer: Elce pelce kotrmelce

Audiokniha Eben, Fischer: Elce pelce kotrmelce

Délka:

54 min

Čte:

Marek Eben

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Griša - Světlo a stíny

Griša - Světlo a stíny

Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Obrázek podcastu RIP: Smrt je malebná

RIP: Smrt je malebná

Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta…

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Obrázek podcastu Angličtina - slovná zásoba A1-A2

Angličtina - slovná zásoba A1-A2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina - slovná zásoba A1-A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas angličtinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení,…

Obrázek podcastu Technická angličtina A1-B1

Technická angličtina A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická angličtina A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčka,…

Obrázek podcastu Očistec: Děti Raumy

Očistec: Děti Raumy

V ledových pustinách je objeven staletí uvězněný muž, nositel nesmrtelnosti. O nálezu se dozvídají nejen jeho spojenci, ale také neznámí zrůdní pronásledovatelé. Rozdíl mezi lidmi a monstry se brzy stírá v zájmu jediného cíle – věčného života. Co a koho budou ochotni ob…

Obrázek podcastu Ve výslužbě - Smrt na vsi

Ve výslužbě - Smrt na vsi

Arnošt Milota řečený Arno, kdysi detektiv z oddělení vražd, si už několik měsíců užívá penzi v rodné vesnici. Uprostřed jedné víkendové noci však dojde k vraždě, která jindy poklidnou obec naprosto šokuje – smrt jednoho z místních totiž vypadá jako vystřižená z divokých…

Obrázek podcastu Proč nepožádali Evanse?

Proč nepožádali Evanse?

„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 2 – Proces změny

Z deníků Robokata 2 – Proces změny

Obří přepravní robot pomáhá bezpečnostní jednotce, aby předstírala, že je člověk? To fakt musí vyjít… Doktorka Mensahová darovala Robokatovi svobodu a v jeho procitnuvší mysli se zrodil plán. Vypraví se na stanici, kde předtím, než mu částečně vymazali paměť, údajně zma…

Obrázek podcastu Mrazivá náruč

Mrazivá náruč

Ve chvíli, kdy devatenáctiletá Valerie jen o vlásek unikne pronásledovateli, netuší, že tím právě odsoudila k smrti svého o dva roky mladšího bratra Romana. Dosud byla přesvědčená, že ví o svém milovaném bráškovi vše. Po jeho smrti však vyvstávají nečekaná tajemství, př…

Obrázek podcastu Loutkář

Loutkář

Od případu Hadrového panáka uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd – jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stejně označen…

Obrázek podcastu Mlčení s T. G. Masarykem

Mlčení s T. G. Masarykem

Část spisu Hovory s TGM, který v letech 1928-1935 pořídil na základě rozhovorů s prvním československým prezidentem spisovatel Karel Čapek. Za vznikem Hovorů je mnoho hodin strávených s Masarykem, ať už mluvícím či mlčícím, ale právě i mlčení bylo pro Čapka důležité pr…

Obrázek podcastu Asfalt I. Poslední tři týdny

Asfalt I. Poslední tři týdny

Audio vydavatelství Walker & Volf s.r.o. vydá 24. června 2014 nejbrutálnější dílo české fantastiky, pekelný horor Asfalt od mága české hororové a noir literární scény Štěpána Kopřivy. První díl kultovního brutálně-satirického hororu „ASFALT I. Poslední tři týdny“ se val…

Obrázek podcastu Syndrom E

Syndrom E

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Obrázek podcastu Děti Duny

Děti Duny

Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Obrázek podcastu Antické divadlo: Aristofanés - Žáby, Jezdci, Lýsistraté

Antické divadlo: Aristofanés - Žáby, Jezdci, Lýsistraté

Ač Řecko nevynalezlo divadlo, je považováno za její kolébku. Jeho počátky se datují do 5.-4. století př. n. l., kdy se v Řecku začala rozvíjet próza, filozofie a tím řečnictví a dramatu. Drama se pak rozdělilo na tragedii (hlavní autoři byli Aischylos, Sofokles a Euripi…

Obrázek podcastu Ve výslužbě - Návštěvník z minulosti

Ve výslužbě - Návštěvník z minulosti

Když jsou v ospalé vesnici nalezeny při stavbě domu lidské ostatky, vyvolá to pochopitelně pozdvižení. Komu zachovalá kostra patří? Z jaké doby pochází a jak dotyčný zemřel? Tuto záhadu se na vlastní pěst snaží rozlousknout místní rodák a detektiv na penzi Arnošt Milota…

Obrázek podcastu Katův odkaz

Katův odkaz

Jiří Adam z Dobronína rozplétá dávný příběh lásky a zrady. Další díl Letopisů královské koruny, v němž Jiří Adam z Dobronína a jeho pomocník Petr rozplétají dávný příběh lásky a zrady. Kam zmizela žena berounského kata Adelheida? Na královského písaře Jiřího Adama z Dob…

Obrázek podcastu 3x Wallander #1

3x Wallander #1

3× Wallander Osamělost, melancholie a honba za spravedlností. Vítejte ve světě komisaře Wallandera. Zločiny, které vyšetřuje, bere osobně. Pije a přejídá se, trpí zdravotními neduhy. V práci i doma se často vzteká a nejednou rozčarovaně pochybuje, jestli zvolil správn…

Obrázek podcastu Stroj času

Stroj času

Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův …

Obrázek podcastu Běsi z temného hvozdu

Běsi z temného hvozdu

Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dív…

Obrázek podcastu Mrtvé vzpomínky

Mrtvé vzpomínky

Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt mladého narkomana v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zpr…

Obrázek podcastu Duch Llana Estacada

Duch Llana Estacada

Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Obrázek podcastu Nobody – muž z Neznáma

Nobody – muž z Neznáma

Geniálnější než Poirot, nápaditější než Houdini. Klasický dobrodružný román z cyklu Nobody o záhadném Angličanovi, pro kterého nic není nemožné. Člověk s pronikavým úsudkem, eskamotér a detektiv vyřeší jakoukoliv záhadu. Po celou plavbu ze Southamptonu do New Yorku se n…