Audiokniha Dva

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte
Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě. Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty. Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka. Tato audioknížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad r…

Hovory o józe a mystice č. 24 a 25
Záznam promluv J. Vacka ze semináře na Morávce a veřejných meditací z roku 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.

20000 Leagues Under The Sea
Audiokniha 20000 Leagues Under The Sea namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. This story tells of adventures of the three men - a naturalist, his colleague and sailor - who are held captive at sea by Captain Nemo. They adventure…

Objektivní nález
„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě…

Vyjednejte nemožné
Jak na patové situace ve vyjednávání - Některá vyjednávání jsou snadná. Jiná o něco složitější. A pak existují situace, které se zdají být vyloženě neřešitelné. Za daných okolností vám příliš nepomohou dokonce ani vaše obrovské zkušenosti. Konflikt se stupňuje, spor zab…

Jak se mění vědomí
To, jak lidé vnímají halucinogenní látky, je rozkročeno mezi idealizací, jako by šlo o všelék, a démonizací, jako by šlo o smrtelné nebezpečí. Přitom ještě v 60. letech se jednalo o velmi nadějné medikamenty pro léčbu duševních onemocnění, závislostí a otevření se spiri…

Radhostův meč
Černokněžník Rogan vstupuje do boje s temnými mocnostmi. Slovanská fantasy, kde na pozadí historických i legendárních událostí ožívá epický příběh plný krutých bojů, kouzel a zrady, jež změní osudy všech. Rogan se z vůle Černoboha vrátil z Lesa věčnosti, knížectví mrtv…

Vzplanutí
Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na slož…

Hovory o józe a mystice č. 4
Džňána jóga, stezka poznání pravého Já a mantra jóga, společná meditace. Záznam z přednášky v Ostravě. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Duchovní doprovázení podle sv. Jana
Audiokniha objasňuje, co obnáší dobré duchovní doprovázení, jakým způsobem si najít duchovního průvodce a jak konkrétně na cestě ke Kristu společně postupovat. Na základě úryvků z Janova evangelia (příběh o Samařance u studny, Nikodémova noční návštěva, Marie a Marta v …

Nejhorší mazlíčci na světě
Zapomeňte na roztomilé čumáčky a sametovou hebkost kožíšků. text pro distribuce: U příběhů o nejšílenějších zvířecích stvořeních světa se budete válet smíchy. Už nikdy se na domácí mazlíčky nebudete dívat jako doteď! Většina domácích mazlíčků je roztomilá a přítulná. …

Mycelium VI: Vrstva ticha
Lucas propadl kouzlu psychotroniky, ale to není jediná z jeho tužeb… Touha ovládnout psychotroniku přivedla Lucase k Aš~šádovi. Složil slib, stal se jeho učedníkem, a tím se naprosto vydal do jeho rukou. Emocím, které od začátku byly mezi nimi dvěma, se už nedá uniknout…

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …

Ledová generace
Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna …

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Sára kniha první
Sára je plachá, uzavřená desetiletá dívka, která není příliš šťastná. Má zlomyslného bratra, který ji neustále provokuje, kruté a bezcitné spolužáky a ve škole ji to moc nebaví. Je zkrátka jako mnoho jiných dnešních dětí. To všechno se změní, když potká Šalamouna, moudr…

Baar: Chodské pohádky
O přízeň malých i velkých posluchačů se uchází výběr z Chodských pohádek, které katolický kněz, spisovatel a sběratel pohádek Jindřich Šimon Baar sesbíral v jedné kouzelné části naší země. Svým nezapomenutelným a jedinečným vyprávěčským darem prohloubil a obohatil původ…

Příběh o Královně jitra a Sulajmánovi, knížeti duchů
Strhující vyprávění "prokletého básníka" Nervala o Králi Šalamounovi, královně ze Sáby a staviteli chrámu Híramovi. Četba na pokarčování, účinkuje Pavel Soukup.

Hovory o józe a mystice č. 26
Jiří Vacek: Pozorování a soustředění na pozorovatele Vysvětlení rozdílu mezi praxí pouhého bdělého pozorování a átmavičárou. Metodický návod k uvědomění si pozorovatele neboli svědka. Poslechem a současným prováděním pokynů na audio nahrávce uvedených je možné dosáhnout…

Z deníků Robokata 5 – Střet myslí
Touží po klidu a seriálech, vesmír má však pro něho jiné plány… Měla to být jen rutinní vědecká mise, jenže pak se jako obvykle věci trochu zvrtly. Robokata i skupinu vědců, jež má za úkol chránit, kdosi unese do neprozkoumaného sektoru kosmu. Bezpečnostní jednotku vyba…

Politická filozofie
Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Wintonovy děti - Otto Pick
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak…

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…