Audiokniha Dům za zdí

Zločiny z vášně
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Obsahuje: Nepohřbený rytíř, Klášterní kostnice, Vražda v lázních, Poslední cantilena.

Cilčina cesta
Přežila koncentrák, aby skončila v gulagu. Přesto neztratila touhu žít a milovat… Když bylo Cecílii Kleinové pouhých šestnáct let, odvlekli ji do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Krásné dívky si brzy povšiml i velitel Schwarzhuber, díky jehož přízni Cilka přežila…

Oprátka za osm mrtvých
Drama, na jehož konci nezůstali žádní vítězové. Příběh Olgy Hepnarové, poslední ženy odsouzené v Československu k trestu smrti. Kniha Romana Cílka inspirovala tvůrce filmu Já, Olga Hepnarová. Příběh Olgy Hepnarové, která jedním otočením volantu zabila osm lidí, posle…

Není moře jako moře
Maminka, v podání Pavly Tomicové, najde starý deník dcery Helenky z doby, kdy byla ještě malá. Ví, že by sice neměla, ale nedá jí to a začte se do něj. Dceřiny zápisky z rodinné dovolené v Polsku vyvolávají i její vzpomínky na doby, kdy jezdila do Polska jako malá holka…

Lék proti vyhoření
Zbavte se vyhoření, vybudujte si odolnost a žijte spokojenější život. Budíte se ráno s nechutí? Máte pocit, že nikdy nestíháte a musíte pracovat i po večerech a o víkendech? Chtěli byste toho víc podnikat, ale cítíte, že už nemáte odkud brát? Přijde vám chřipka jako vít…

Život víry 2020/1
Život víry 2020/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Ludmila Hojková, Lenka Malinová, Štěpán Matuška a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Reinhard Bonnke – evangelista…

Pohádky 10
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Desátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

U stolu (1988)
Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Drobečky z půjčovny duší
Vlastimil Brodský čte z knihy vlastních vzpomínek. Jemný a laskavý humor, sebeironie a hluboká životní moudrost charakterizují knihu vzpomínek herce Vlastimila Brodského. Rozhlasová úprava Eva Kopecká. Režie Karel Weinlich.

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já
Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…

Jako člověk
Co to znamená být člověkem? Odpověď nenajdete v knihovnách ani v intelektuálních diskuzích, ale v dešti, větru, blátě a nepohodlí, kdy každý pór kůže a každá buňka vašeho těla divoce křičí, že žije. - Co udělá s našimi smysly dlouhý pobyt v divočině? - Kdy a jak vznikal…

Byzantská pouť
Člověk prostě nemůže mít štěstí pořád. Zvláště rytíř, který zabije v souboji svého soka v lásce. Další detektivka ze série Hříšní lidé Království českého se odehrává v daleké Byzantské říši. Mladý šlechtic Petr z Michalovic je nespravedlivě obviněn z vraždy, nalezením p…

Královská hraničářka
Audiokniha Královská hraničářka obsahuje dvanáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #12 Po tragické smrti své životní lásky, Will zahořkl a myslí jen na pomstu. Willovi znepokojení přátelé, hledají způsob, jak ho odvrátit od temné cesty. Proto m…

Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)
Nový titul edice mluveného slova Supraphonu nabízí unikátní pohled do historie dnes už legendárního Divadla Járy Cimrmana: Svěrákův monolog Cimrman na chmelu, scénka Cimrman kabaretiér a čtyři dialogy s Leopoldem Brašnářem /Petrem Bruknerem/ vznikaly před mnoha roky mim…

Jak začít MLM - Strašák nebo příležitost?
Bestseller v ČR. Více než 150 000 prodaných knih za 6 let. Nejjednodušší návod pro podnikaní v MLM. Předmluva: Od počátku mého působení v multi - level marketingu (dále jen MLM) slýchávám o problémech, které mají lidé vstupující do našeho obchodu. I já jsem měl, ale po…

Žlutý kámen
V jedné ze svých raných povídek napsal Eduard Fiker příběh v žánru takzvané salonní detektivky. Zkušený inspektor Skála vyšetřuje pokus o krádež vzácného kamene, ale víc než dopadený a neúspěšný pachatel ho zajímá spíše jeho majitel. V dramatizaci Fikerovy povídky účink…

O Pavlovi
Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st…

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Kam jede tohle nástupiště
Zatoužili jste někdy vědět, jak zastavit vlak? Nebo proč tolik pracovníků londýnské přepravy chodí v otrhaných, špinavých uniformách? Lámete si hlavu, jak vynadat člověku jiné barvy pleti a nedostat se do maléru? Na tyhle a spoustu dalších otázek odpovídá další kniha I…

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927
Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny …