Audiokniha Duhové pohádky

Deník malého poseroutky 18
Pro Grega Heffleyho zatím škola nebyla právě procházkou růžovým sadem. Když tedy hrozí uzavření rozpadající se budovy, nijak zvlášť ho to netrápí. Jenže pak se ukáže, že by mohl skončit v jiné škole než jeho nejlepší kamarád Rowley Jefferson, a to úplně mění situaci. Do…

Sedmkrát v hlavní úloze
Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Pavučina
Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a …

Nenechali sa zlomiť
Táto audiokniha je autentickým svedectvom nádeje, odvahy a nezlomnosti jej aktérov. Dokumentuje osudy 21 politických väzňov z 50. rokov 20. storočia a ľudí prenasledovaných komunistickým režimom, ktorí prežili najťažšie obdobie tejto éry – popravy blízkych, dlhoročné vä…

Kartouza parmská
Ze slavného a oblíbeného Stendhalova románu "Kartouza parmská", jehož děj se odehrává v Itálii, zemi dvorských intrik, volných mravů a vášnivých emocí, čte Vladimír Čech. Dramatický a romantický obraz napoleonské doby a osudu Fabrizzia del Donga pro rozhlas upravil a ta…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Dobrá, Jeevesi
Bertie Wooster se po rozmíšce se svým komorníkem ve věci večerního úboru rozhodne vzít pro změnu věci do vlastních rukou. Určitě dokáže sblížit plachého Gussieho Fink-Nottlea, zamilovaného do Madeline Bassettové, s objektem jeho snů lépe než Jeeves. Pokus však neblaze z…

Hranice věčnosti
Monumentální románová trilogie Století bestselleristy Kena Folletta vrcholí – po Pádu titánů a Zimě světa, mapujících fiktivní osudy pěti rodin v různých částech světa, dramaticky poznamenané první a druhou světovou válkou, přichází poslední díl ságy, Hranice věčnosti. …

Temná věž
Vy jste ti zachmuření, cílevědomí jedinci, kteří nikdy neuvěří, že radost spočívá spíš v cestě než v cíli, bez ohledu na to, kolikrát vám to již bylo dokázáno. Závěr neuvěřitelné knižní série Stephena Kinga patří k jednomu z rozsáhlejších děl celé Temné věže. Susannah/M…

Nepil: Hovory u Spejblů
Původní LP album 1 18 2048 "Hovory u Spejblů" z pera autora FRANTIŠKA NEPILA (*10.2.1929 – † 8.9.1995) vydal Supraphon poprvé v roce 1977, několik scének z něj bylo použito na různých kompilačních CD albech, ale v původní podobě vychází tento titul DIVADLA SPEJBLA A HUR…

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Nezval: Divoké husy, Sbohem a šáteček / Seifert: Hora Říp, Básník a jiná řemesla
Původní EP album s básněmi Divoké husy a Sbohem a šáteček VÍTĚZSLAVA NEZVALA (*26.5.1900 – †6. 4.1958) a Hora Říp, Básník a jiná řemesla JAROSLAVA SEIFERTA (*23.9.1901 – † 10.1.1986) vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Jedlička: Přípitek s vrahem (slavné české kriminální příběhy)
Herec Norbert Lichý čte slavné české kriminální příběhy Podle známých kriminálních případů ze sedmdesátých a osmdesátých let, které se odehrály v různých krajích republiky, napsal zkušený autor I. M. Jedlička napínavé povídky, jejichž interpretace se ujal herec Norbert…

Věk mloků
Záhuba lidstva se neodvratně blíží! Sci-fi ze série Agent JFK. Hlavní postava Nikita Bernstein se nakazí nemocí přivlečenou z paralelního světa. Při pátrání po jejím zdroji jí pomáhá agent JFK. Agent John Francis Kovář, hledaný muži z mocné Agentury, pomáhá své kolegyni…

Jsem obklopena historií...
Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl…

Vrazi
Ve čtvrtém kroku k temnotě s názvem Vrazi se posluchač přenese do hájemství příběhů o upírech a strašidelných domech. Prvním z nich je Sářina hrobka anglického námořního důstojníka a spisovatele Fredericka George Loringa. Není bez zajímavosti, že její první překlad do č…

Technická polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technické polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i…

Tarzanův návrat
Hrdina z pralesa v Paříži neobstál. V druhém dílu klasiky dobrodružné literatury Tarzan po zklamání v lásce opouští Paříž a vrací na palubě luxusního parníku zpět mezi své zvířecí přátele do afrického pralesa. V druhém dílu klasiky dobrodružné literatury Tarzan po zklam…

Mrtvé duše
Příběh Gogolova groteskně realistického románu je - podobně jako jeho slavná komedie Revizor - založen na nádherné anekdotě a kouzelné mystifikaci. Jedná se o dobrodružnou pouť zchudlého šlechtice Čičikova, který si usmyslel zbohatnout nákupem zemřelých nevolníků, z nic…

Stíny minulosti
"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E…

Zlá minuta
Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Letargie
Bývalý policista a bývalý zločinec stojí proti sobě. Minulosti neutečeš… V srdci lázeňského města se odehrává krvavá hra. Sériový vrah si vybírá za oběti ty nejpodivnější existence. Policie zpočátku zločiny vyšetřuje jako klasické vraždy, ale po chvíli začne být všem j…

Samotka
Útěk není konec, je to teprve začátek... Alex Sawyer, který byl za svůj neúspěšný pokus o útěk z ukrutné káznice zvaná Výheň umístěn na samotku, se snaží, aby ho černočerné ticho pekla zcela nepohltilo. Než vůbec začne pomýšlet na další útěk, musí nejprve překonat noční…

Spis Vaterland
Berlín 1932 – ještě se vesele nasává, ale puč už je na dohled! Teče tudy snad Spréva, nebo jak se dostal utopenec do výtahu prvotřídního berlínského zábavního podniku Vaterland? A otrávený jedem jihoamerických indiánů? Jenže pokud jeho smrt opravdu souvisí s pančováním…