Audiokniha Duchovní doprovázení podle sv. Jana

Tichý dvojhlas
Korespondence L. Chudíka s básníkem J. Seifertem, nositelem Nobelovy ceny za literaturu 1984, odhaluje lidský rozměr velikánů verše i slova, pokoru a úctu obou k univerzálním hodnotám lidské morálky. Knihu oceněnou jako Najkrajšia kniha Slovenska 2011 ilustrovali Oldřic…

Dítě prachu
Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít…

Stopy dávnej minulosti 10
Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Pohádky 4
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Další díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Očistec: Děti Raumy
V ledových pustinách je objeven staletí uvězněný muž, nositel nesmrtelnosti. O nálezu se dozvídají nejen jeho spojenci, ale také neznámí zrůdní pronásledovatelé. Rozdíl mezi lidmi a monstry se brzy stírá v zájmu jediného cíle – věčného života. Co a koho budou ochotni ob…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Mrtvé od Tichého jezera
Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k Tichému jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, inspektorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže pak se najd…

Pražský chodec
Povídka Pražský chodec zakladatele moderní poezie, francouzského básníka Guillauma Apollinaira, je vstupní prózou souboru s názvem Kacíř a spol.Text je inspirován autorovým pobytem v Praze roku 1902 a patří k nejzajímavějším textům zahraničních spisovatelů o tomto městě…

Jedno temné okno
Dvanáct požehnání i dvanáct kleteb. Dvanáct karet je k magii klíč. Elspeth z rodu Brslenů má tajemství, které ji může stát život. V dětství do jejích žil pronikla prastará magie, dřímající v takzvaných kartách prozřetelnosti i v tajemné mlze obklopující království Kiks …

Služky pro všechno
Ještě nedávno se bez nich žádná lépe situovaná domácnost neobešla. Zatopit, nanosit vodu, uvařit, nakoupit, vyprat – to všechno a mnohem více měly každý den na starosti služky. Jejich těžká práce byla neviditelná. Podřízené postavení chudých žen nikoho nenapadlo zpochyb…

Trojměstí
Trojměstí je fiktivní místo, kdesi ve fiktivním středu fiktivní Evropy. Po staletí se zde vzájemně proplétaly osudy tří národů: Čechů, Židů a Němců. Trojměstí se v 21. století uzavřelo před okolním světem, aglomeraci řídí za asistence umělé inteligence oligarchická Rad…

Káča aneb Svízele učitelského mládence Ondřeje Klepetka
Káča se námětově řadí k humorným a satirickým prózám, v nichž K. V. Rais vycházel ze svých zkušeností venkovského učitele v chudém, zapomenutém koutě Českomoravské vysočinyOsoby a obsazení: podučitel Ondřej Klepetko (Jaroslav Kepka), paní Lasíková (Ludmila Roubíková), …

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu
Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi, …

100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - E. Hanáková (šéfredaktorka tabletového týdeníku Dotyk)

Brisingr
{'cs': 'Přísahy, zkoušky oddanosti, střet mocných sil...\nBitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu …

Čarodějky na cestách
Komu připadne po skonu čarodějky a zároveň sudičky Desideráty Duté její kouzelná hůlka? Překvapivě Magrátě Česnekové. Ovšem jen pod podmínkou, že dokáže uvést do pořádku jednu její nedokončenou záležitost - musí zabránit sňatku Lenóry Sobotové řečené Popelka s princem v…

Angličtina v pohode 2
V rebríčku jazykov, ktoré by Slováci chceli ovládať, patrí angličtine suverénne prvá pozícia. Súhrn 320 anglických fráz so slovenským prekladom vám pomôže začať rozhovor, predstaviť sa, osloviť či pozvať niekoho, získať informácie, požiadať či ponúknuť pomoc, poďakovať …

Na Seně
Vzduchem se nesla vůně sena, klubovna byla jejich domovem a čas chlapectví se zdál být věčný. Aspoň tak to vypadalo na začátku parného léta toho roku, kdy Šíma potkal Vojtu a Tobiáše a společně zosnovali pomstu na nenáviděném starém Habešovi, který jim už dlouho škodil.…

Pixa: Krůpěj medu pro Verunku
Pohádkové vyprávění pro nejmenší s písničkami autora Jana Pixy a s hudbou Milana Baginského natočil Supraphon v roce 1985 ve studiu Lucerna. Vypravěči Petr Nárožný a Jana Dítětová seznamují děti s třemi pohádkovými královstvími, kde se moderní pohádkový příběh odvíjí - …

Její pastorkyňa (1987)
Studiová "rekonstrukce" inscenace někdejšího Realistického divadla v Praze z roku 1987.Účinkují: stařenka Buryjovka (Věra Kubánková), Laca Klemeň (Zdeněk Žák), Števa Buryja (Jiří Schwarz), kostelnička Buryjovka (Věra Vlčková), Jenůfa, její pastorkyňa (Miluše Šplechtová)…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Narozeninový příběh pejska a kočičky
V této knížce se čtenáři dozví, jak to dopadlo, když se pejsek s kočičkou rozhodli oslavit narozeniny nejen své, ale i pana Bobra. Nastaly velké přípravy: připraví dort, vyzdobí domeček, přichystají pohoštění, a to všechno si udělají pěkně po svém. Dozvíte se také, jak …

Tantalův rod
První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který …