Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Druhý dech

Audiokniha Druhý dech

Délka:

14 hod 45 min

Čte:

Filip Jančík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Deník morového roku

Deník morového roku

Deník morového roku představuje fiktivní zápisky účastníka děsivé morové epidemie, která v roce 1665 vyhladila na sto tisíc obyvatel Londýna. Děsivou morovou epidemii, která v roce 1665 zahubila v Londýně na sto tisíc obyvatel, přečkal tehdy pětiletý Daniel Defoe v bezp

Obrázek podcastu Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona

Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona

Starozákonní biblické příběhy převyprávěné pro mladé čtenáře Ivanem Olbrachtem patří už léta k nejčastěji reedovaným knihám u nás. Díky mimořádným interpretačním výkonům Taťjany Medvecké a Josefa Somradostaly v režii Lídy Engelové nový dramatický rozměr umocněný působiv

Obrázek podcastu Co nás učí nádory

Co nás učí nádory

Kniha profesorky Jany Šmardové nabízí jedinečný pohled do světa biologie i filozofie, na život člověka. Objevte s námi dílo, které mimořádným způsobem propojuje vědu, moudrost a lidskost a připomíná, jaký zázrak život je.

Obrázek podcastu Krajina pistolníků

Krajina pistolníků

Městečko zvané Confusion se stalo centrem násilí a bezpráví. Je to místo, kde své útočiště našli zloději a jiní vyvrhelové společnosti, kteří sem přišli na hon za zlatem. Existuje ještě nějaká šance, že ve městě opět nastane klid a spravedlnost? Na scénu přichází Matt

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv

Obrázek podcastu Listy od nejkrásnější řeky

Listy od nejkrásnější řeky

Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl

Obrázek podcastu Pásky na vousy

Pásky na vousy

Dramatická anekdota o velké lásce a neprodejném zboží.Časově patří hra do raného období tvorby Karla Poláčka, kdy působil jako novinář, povídkář, fejetonista a soudničkář. Napsal tehdy vynikající Povídky izraelského vyznání, v kterých lze nalézt i řadu dramatických prvk

Obrázek podcastu Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo

Obrázek podcastu Život s hudbou

Život s hudbou

Souběh konkurzu na licenci městského kolovrátkáře a soutěže klavírních virtuózů vyústí v tragické důsledky. Miloš Rejnuš patřil k největším dramatickým talentům své generace, bohužel jeho tvorbu ukončila tragická smrt. Přesto stačil dvaatřicetiletý autor napsat několik

Obrázek podcastu Wolker: Host do domu

Wolker: Host do domu

Z obsáhlého komentáře k původní kompletu 94005 "Moderní české a slovenské básnické sbírky" (Supraphon, 1967), jehož součástí byla sbírka básní JIŘÍHO WOLKERA (*29.3.1900 - †3.1.1924) HOST DO DOMU, kterou nyní vydáváme poprvé digitálně jako samostatný titul určený pouze

Obrázek podcastu Siddhartha

Siddhartha

Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s

Obrázek podcastu Verschluss

Verschluss

Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociá

Obrázek podcastu Pohoda Vánoc. Vánoční večer Miloslava Šimka v divadle Semafor

Pohoda Vánoc. Vánoční večer Miloslava Šimka v divadle Semafor

V roce 1984 vznikla tato nahrávka ze svátečního a mimořádného večera, který každým rokem pořádal v předvánoční době Miloslav Šimek se svým souborem v divadle Semafor. Tak jako se pod stromeček přinášejí dary, předvádí zde každý z členů souboru to nejlepší, co má k dispo

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Praze

Dědečku, vyprávěj o Praze

Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Obrázek podcastu Jedu dál

Jedu dál

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až

Obrázek podcastu Příchuť zla

Příchuť zla

Madison Harperová s pomocí Natea Monroea konečně očistila své jméno. Teď musí znovu vybudovat svou kariéru a také vztah se synem, s nímž se během uvěznění nesměla vídat. Hned první den cestou do práce Madison najde havarované auto, v něm spoustu krve a opuštěné batole.

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly II

Inscenace, které zaujaly II

Komentář k původnímu LP 0 18 0927 z roku 1971: Čtveřice autorů, jejichž dramatické dílo tvoří v úryvcích obsah naší desky, hovoří v celé škále pohledů o člověku, jeho osudech a o vztazích mezi lidmi, tedy o tom, co dalo vůbec podnět ke vzniku divadla. Každý lidský osud

Obrázek podcastu Vyšší princip

Vyšší princip

Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál

Obrázek podcastu Šimek, Krampol: Rozruch v lázních

Šimek, Krampol: Rozruch v lázních

Záznam představení Miloslava Šimka a Jiřího Krampola v Lázeňském divadle v Luhačovicích ze srpna 1988 vydal Supraphon na LP a MC albu Rozruch v lázních (11 0913-1,4) v roce 1990. Jednotlivé scénky byly většinou již digitálně vydány, ale v původní podobě vychází tento ti

Obrázek podcastu Cesta kolem Měsíce

Cesta kolem Měsíce

Jules Verne téměř věšteckým způsobem předpověděl řadu prvků, které později lidé při cestě na Měsíc využili, konfrontoval protichůdné vědecké názory a vždy se včas zastavil, když vyprávění začalo být až příliš neuvěřitelné. Humorem a ironií pak maskoval nedostatek lidský