Audiokniha Dovolená s moderním fotrem

Sen o tisíci patrech
Detektiv Petr Brok prochází gigantickým mrakodrapem, vybaven neviditelností, ale zbaven pamětí s úkolem osvobodit princeznu Tamaru z rukou vládce Mullerdómu. Dramatizace jednoho z nejzajímavějších románů české science fiction.,br>Autor románů, povídek i divadelních her.…

Staré řecké báje a pověsti 7
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Návštěvní den č. 6
Komentář k původnímu labu Supraphonu 1 18 2378 z roku 1978: Návštěvní den číslo 6 Miloslava Šimka a Luďka Soboty, tedy pořad, který měl v Semaforu premiéru 25. 2. 1975, navazuje na tradici divadelních a televizních Návštěvních dnů, které jsme autorsky připravovali s Jiř…

Šest diamantů
Zatímco předigitalizovaný svět nabývá sám o sobě stále většího významu a vlivu, lidstvo jako takové jej naopak ztrácí, aniž si to uvědomuje. Přesto se najde pár jedinců, kterým to dojde a vrhnou se do boje, který nemohou nikdy vyhrát. Tedy až do chvíle, než se do celého…

Cesta kolem světa na gramofonových deskách
Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Nejhorší netvoři na světě
Odvážíte se vstoupit do světa MONSTER? POZOR!! Pokud nemáte rádi duchy, zlobry, zombie, upíry, mimozemšťany, vlkodlaky nebo mumie, NEPOSLOUCHEJTE TUTO AUDIOKNIHU. Oblíbená série Nejhorší na světě uchvátila miliony čtenářů a posluchačů. Poznali jste nejhorší děti na svě…

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Isabela a bílé mraky
Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí maminka s tatínkem založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně z…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Disney - Lví král, Kniha džunglí, 101 dalmatinů
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V této audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním. První pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý l…

Vražda na zahradě
Tři detektivní povídky spojují záhadná úmrtí. Soukromý detektiv Pavel Havránek nepoužívá pistoli, má rád pivo, českou kuchyni a klasické hospody a na své pachatele má kromě dlouholetých zkušeností a starých policejních známostí jen intuici, logiku a důvtip. Kdo stojí za…

Boží bojovníci
„Koho mám zradit? Koho prodat? Koho vydat na smrt? Druhý díl z Husitské trilogie je opět směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněného velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Nastal rok páně 1427. Papež Martin V. vydal bulu Salvatoris omnium, ve…

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Hornické vdovy
Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž…

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča
Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Vymahač
Vymahač - to je název rozhlasové komedie, kterou autor Roman Ráž ironicky označil jako "porestituční pohádku". Hra přináší příběh muže, kterému byl v rámci restitucí vrácen majetek, ale on si tím v žádném ohledu nepolepšil...Účinkují: Luděk Munzar, Simona Postlerová, Pe…

Jeroným Pražský
Audiokniha První český filozof a vlastenec Jeroným Pražský je doslova živým ztělesněním jeho životního příběhu. Poskytuje nám jedinečnou možnost k intenzivnímu prožití této epochy dějin i jejího vztahu k současnosti, k otázkám, které žijeme dnes. Jeroným Pražský byl evr…

Hity Vlasty Buriana 3 - In Italien
Třetí díl exkluzivního výběru ze zvukového odkazu krále komiků má v podtitulu název známé písně z filmu U snědeného krámu, kterou Burian jako rytmistr Kilián zpívá spolu s R. A. Dvorským za doprovodu jeho Melody Boys. Koláž sestavená z třinácti scének, monologů a písní …

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Nobile
Životní příběh italského generála a vzduchoplavce Umberta Nobile v dramatickém rozhlasovém zpracování.Osoby a obsazení: president (Felix le Breux), excelence (Josef Patočka), plukovník (Vladimír Šmeral), Nobile (Ilja Racek), Giovanni (Ladislav Mrkvička), Antonio (Miros…

Bídníci
Audioknižní událost sezóny. Legendární román francouzského klasika se dočkal mnoha filmových i muzikálových verzí. Hlavní postavu Jeana Valjeana si zahráli například Jean Gabin, Lino Ventura nebo Jean-Paul Belmondo. Ale pouze odvážný čtenář, který vzal do ruky velkolepý…

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Prorokyně a hlupák
Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává j…