Audiokniha Dopamin

Zlatý kříž
První díl série Městské války. Václav Vran pracuje jako analytik v bance. Vede všední život, který udržuje pod kontrolou pomocí mobilního telefonu, množství peněz a povrchních přátel. Když si jednoho dne krátí cestu z práce přes park, zaútočí na něj démon. Přestože sráž…

Tonda, Slávka a kouzelné světlo
Podaří se zachránit dům před temným Géniem? Každá správná pohádka končí dobře, ale cesta k tomuto dobrému konci je tak dramatická a dobrodružná, že bude bavit nejen děti, ale i jejich (pra)rodiče. Vypravěčem je jedenáctiletý Tonda, chlapec, který nechodí do školy, nemá…

Nekonečná noc
Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží p…

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Anastázius Kočkorád: Velký kouzelník
Fantastické vyprávění o mladém cukráři, který od mládí trpěl posměch pro své jméno Anastázius Kočkorád a který nad nepřáteli, kteří se posmívali jeho vývěsnímu štítu ve městě, vyzrál tím, že zvládl umění kouzelnické, donutil je pochutnat si na kočičí pečínce a zažil tak…

Osm
Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Micha…

Taragel: Pohádky pro neposlušné děti
Groteska a nadsázka patří v dětské literatuře ke klasice úspěšných výrazových prostředků. Humor nesmyslu je živnou půdou pro fantazii dětského čtenáře, může být zkarikován až do obrovských, téměř obludných rozměrů a stále je vtipný a zábavný. Pohádky pro děti od slovens…

Oko světa
Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň! V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana č…

Daleká cesta za domovem
Jak dopadne dlouhá pouť králíků do zaslíbené země? Slavná kniha ze zlatého fondu světové literatury. Poprvé vyšla v roce 1972, stala se bestsellerem i předlohou animovaného filmu, seriálu a několika počítačových her. „Sem tam některý panáčkoval na vrcholku mraveniště, …

The Picture of Dorian Gray
Audiokniha The Picture of Dorian Gray namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Late nineteenth-century London: a city of contrasts. Great wealth and terrible poverty, beauty and ugliness, purity and immorality. Oscar Wilde takes th…

Moje teta, tvoje teta
Netrpělivě očekávaný závěrečný díl špionážního thrilleru Kamila Pešťáka právě přichází. Když v roce 2020 vyšla první část zvukové verze chystané tetralogie KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL, vzbudila u posluchačů obrovský ohlas. Tajemný příběh, odehrávající se v Dolomitech a v zápa…

Setkání s tajemnem
Téměř každý z nás se alespoň jednou setkal s něčím neobvyklým a záhadným Někteří lidé zahlédli přízraky a sledovali podivné úkazy. Jiní byli ve snu varováni před nadcházející tragédii, dokázali věštit budoucnost nebo pouhou myšlenkou navázali spojení se svými bližními. …

Svědomí
Jednou za rok, vždy na stejném místě. Parta bývalých spolužáků se schází v penzionu uprostřed Vysočiny, aby si připomněli staré časy. Letos ale nebude co slavit – jeden z nich už se totiž domů nevrátí. Policista Marek Tengler se znovu pouští do vyšetřování, které vede h…

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Lem: Astronauti
Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD a v digitálním formátu. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání …

Zkurvenej příběh
Les a mlha kam se podíváš. Místo, kde každý zná každého a kde soukromí je jenom iluze. To je malý ostrov Glass Island, kde žije šestnáctiletý Henry a kde byla zavražděná jeho přítelkyně. Kdo je vrahem? Pro obyvatele ostrova se Henry stává hlavním podezřelým a bedlivě ho…

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Velká solární
Poslechněte si napínavý sci-fi příběh Ondřeje Neffa z roku 1987 o slavném klání kosmických lodí. V nervy drásajícím závodě kolem Slunce jde doslova o život. Pilotům záleží na jediném - vyhrát za každou cenu. Co všechno jsou pro to ochotni obětovat? Lásku, morálku, nebo …

Dům pod náměstím
Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u…

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Internát
Na východě Ukrajiny je válka už dlouho součástí všedního života… Učitel ukrajinštiny Paša se vydává do nedalekého města, aby z tamního internátu přivedl domů svého synovce. Zdánlivě rutinní úkol ale komplikuje fakt, že se píše leden 2015 a že mezi ním a třináctiletým Sa…

Záhada mrtvého netopýra
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera alchymisty Giovanniho da Ponte Fiorella spolu se svými přáteli vyšetřuje vraždu dalšího z alchymistů na dvore Rudolfa II., mistra Guldrama z Oybinu. U jeho těla se nalezl mrtvý netopýr, proto se o případ zajímá taky inkvizi…

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm
Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…