Audiokniha Domy pana Sartoria

O chytré kmotře lišce
Četba ze známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí...Čte: Zde…

Eliáš a babička z vajíčka
Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n…

Život víry 2021/2
Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B…

Moderná sebaobrana
Stretli ste sa niekedy so sexuálnym obťažovaním? Čelili ste sexistickým vtipom alebo nevhodným narážkam svojho šéfa? Boli ste svedkami útokov či urážok, a predsa ste nedokázali zasiahnuť? Zrejme každý z vás sa už stretol s určitou formou násilia alebo obťažovania. Možno…

Rok ušatého Majka
Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu…

Daisy Jones & The Six
Sex, drogy, rokenrol a divoké sedmdesátky v dramatu kapely, které promlouvá i za jiné… Byla to jedna z nejslavnějších rockových kapel své doby. Fanoušci ji milovali, fanynky z ní šílely, recenzenti její hity vychvalovali do nebes a producenti si mnuli ruce nad milionov…

Mít vše hotovo
Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov
Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Mlčící pacientka
Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého…

Svatojánský oheň
Pohádka o neštěstí a nástrahách, které překoná jen síla lásky. Se svátkem svatého Jana souvisí řada pověr a zvyků: pálí se ohně a zvláštní síla se připisuje bylinám natrhaným v předvečer svátku. Tajemná svatojánská noc tvoří rámec rozhlasové pohádky básníka Karla Šiktan…

Galerie slávy - Jiří Krampol
Galerie slávy - Jiří Krampol - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Zvuk a střih: Kryštof Knop S Jiřím Krampolem o jeho dětství, mládí, studiích, o neobvyklé cestě k úspěchu, o cestování, sportu, o udávání, o …

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Pohádky pro kočku
Václav Postránecký vypravuje pohádky Ludvíka Středy z autorské knížky Pohádky pro kočku. / 1. díl: Jak jsme se poznali; 2. díl: Jak se Julie předváděla; 3. díl: Jak to bylo s motýlem Otou; 4. díl: Jak Julie počítala; 5. díl: Jak Julie našla zlatý knoflík; 6. díl: Jak js…

O Ježíškovi
Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s …

Cari Mora
Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale …

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Hraničář
Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těch…

Zpověď inkvizitora
Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek
Werichovy pohádky jsou osobité - autor je ostatně psal spíše pro dospělé než pro děti - a stejně neopakovatelný je Jan Werich jako jejich vypravěč. Současná zvuková technika umožnila téměř půlstoletí starý záznam "vyčistit", takže při poslechu máme dojem, že je u nás na…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Erben: Kytice I
První díl dnes již klasické nahrávky Erbenovy Kytice, stěžejního básnického díla české literatury. Erbenovy balady čerpají z lidových pověstí a báchorek. Některé básně jsou více pohádkou, jiné zase hrůzostrašným hororem, plném krutých démonů. V tomto výboru recitují bás…

Alma a Svět obrazu
Když lidé vidí obraz, zastaví se před ním a dívají se. Jenomže Alma ho vidět nemohla. Vběhla přímo do něho. A obraz ji pustil dovnitř. Příběh slepé holčičky Almy, která vstoupí do obrazu, je snovou poetickou alegorií hledání sebe sama a vlastní odpovědnosti. Ten obraz…

Předepíšeme vám kočku 2
Okouzlující pokračování oceňované japonské knihy Předepíšeme vám kočku, v němž klinika Kokoro pro léčbu duše znovu otevírá své brány. V rušném Kjótu, v pátém patře budovy na konci zapadlé uličky sídlí klinika pro léčbu duše Nakagjó Kokoro. Najít ji může ovšem pouze ten…