Obrázek podcastu Dobytí severního pólu

Audiokniha Dobytí severního pólu

Obrázek podcastu Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....

Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělého českého herce VÁCLAVA VYDRU (*29. 4. 187…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní

Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasah…

Obrázek podcastu Nenávidím tě, neopouštěj mě!

Nenávidím tě, neopouštěj mě!

Zvládání hraniční poruchy osobnosti Zoufalá snaha zabránit reálnému nebo imaginárnímu osamění. Nestabilní a intenzivní mezilidské vztahy s výraznými změnami v postojích k druhým. Trvalé a zřetelně narušené nestálé sebehodnocení nebo mínění o sobě. Impulzivita v nejméně …

Obrázek podcastu Zlatovláska

Zlatovláska

Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

Obrázek podcastu Nezbedné příhody malého Mňouka

Nezbedné příhody malého Mňouka

Na jednom dvorečku žije šťastně pejsek Azor, kočka Mína, kohoutek Ryky, slepičky Koko a Kdák. A také malý mourovatý kocourek Mňouk. Je to pěkné číslo. Co jen se natropí lotrovin! Přesto ho mají všichni rádi. V jádru je to totiž moc prima koťátko!

Obrázek podcastu Körner: Údolí včel

Körner: Údolí včel

Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter…

Obrázek podcastu Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař

Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Obrázek podcastu Růžička je červená

Růžička je červená

Pohádka na irské motivy s Luďkem Munzarem a Vladimírem Brabcem.Hrdina Finn McCool pletl ze slámy a proutí, co se dalo. Jednou se za vlahého letního večera vracel z trhu. U potoka, půl míle před vesnicí, zabloudil. Zatočila se mu hlava a vyčerpáním usnul na kameni. Zdály…

Obrázek podcastu Nemčina v pohode

Nemčina v pohode

Nemecký jazyk - jednoduchá komunikácia na bežné spoločenské témy. Obohatíte si slovnú zásobu, dozviete sa, ako správne pozdraviť, predstaviť sa, osloviť niekoho alebo poďakovať. Nebudete musieť v pamäti loviť slová pri rozlúčke.

Obrázek podcastu Zpátky ve hře

Zpátky ve hře

Nová audiokniha Michala Viewegha dostala název podle jedné ze třinácti povídek, která je i povídkou finální. Autor v nich svou oblíbenou postavu - Oskara - vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti. Stárnoucí hr…

Obrázek podcastu Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Obrázek podcastu Kvak a Žbluňk se bojí rádi

Kvak a Žbluňk se bojí rádi

Audiokniha s příhodami nerozlučných žabáků Kvaka a Žbluňka v kouzelném podání Davida Novotného a Petra Čtvrtníčka je tím pravým kamarádem pro dni, kdy jako bychom vstali levou nohou z postele. Kvak a Žbluňk bydlí každý ve svém domečku se zahrádkou, ale rádi se navštěvuj…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Výběr z mistrovských povídek anglického spisovatele v báječném hereckém obsazení.Hector Hugh Munro, používající umělecký pseudonym Saki, byl navzdory orientálně znějícímu jménu britský spisovatel, který získal popularitu krátkými černohumornými povídkami s často ďábelsk…

Obrázek podcastu Černý mnich

Černý mnich

Nejrozsáhlejší část díla ANTONA PAVLOVIČE ČECHOVA (1860–1904) tvoří povídky. Napsal jich na pět set. Ne všechny jsou stejně slavné jako jeho šest dramat, velká část z nich je však dodnes po celém světě znovu a znovu překládána a v nejrůznějších souborech vydávána a čten…

Obrázek podcastu Kdo ví, kde budu zítra

Kdo ví, kde budu zítra

Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Obrázek podcastu Román pro muže

Román pro muže

Rafinovaná kompozice, rychlý dějový spád a v neposlední řadě i slovní a situační humor jsou už tradiční výbavou Vieweghových audioknih. Tentokrát je k přednostem autorova psaní nutno přičíst i nekompromisní ráznost, s níž v románuotvírá dveře „třinácté komnaty“ mužského…

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1985

Neumannovy Poděbrady 1985

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0671-74 v roce 1986 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Diagnóza (Paru…

Obrázek podcastu Nepil: Polní žínka Evelínka

Nepil: Polní žínka Evelínka

Polní žínka Evelinka autora Františka Nepila má vlasy jako len, zelenkavé oči v barvě přesličky, pas útlý jako vážka a celá je jako z pavučinky. Stará se o všechno, co roste a žije v polích, o rostliny i zvířátka, a lhostejní jí nejsou ani lidé. Všichni mají Evelinku rá…

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje v lahůdkářství

Krotitel rizik podnikání zasahuje v lahůdkářství

Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahuje“ představuje příběhy ze života podnikatelů, které se skutečně staly. Krotitel navštěvuje firmy podnikající v různých oborech a potýkající se s problémy a krizí. Poslech jednotlivých příběhů vás nejen pobaví, ale velmi …

Obrázek podcastu Čechov: Újezdní Hamlet

Čechov: Újezdní Hamlet

Z komentáře k původnímu LP 1 18 1479 vydaného Supraphonem v roce 1974: Čechov znamená Čechův. Jeden Čechův dědeček byl Čech. Ač tyto věty zní jako citáty z čítanky pro druhou třídu základní školy nebo jako diktát z těsnopisu, jsou pravdivé. Nemají samozřejmě nejmenší zá…

Obrázek podcastu Spolok Judášov

Spolok Judášov

Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 3

Smích prodlužuje život! 3

...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka…

Obrázek podcastu Babička

Babička

Ta první velká próza Boženy Němcové vznikala pod zataženou oblohou. Sotva si lidé kultury v Čechách začali v roce 1848 zvykat na svobodné jednání, už jim úřady šlapaly na paty. Nad „bídností našich dnů a nad nestydatostí duchamorů“ lamentoval z Brna v dopise Boženě Němc…

Obrázek podcastu Vzpomínka na Hamleta

Vzpomínka na Hamleta

Dvanáct let po slavných událostech na Elsinoru začíná děj hry Oldřicha Daňka Vzpomínka na Hamleta. Klaudius nezemřel Hamletovým mečem, přežil těžké poranění a nyní je Fortinbrasovým vězněm. Autor si pohrává s klasickou látkou, využívá "slabá" místa" Shakespearova Hamlet…