Audiokniha Dobrodružství Marca Pola

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Odbila dvanáctá hodina
Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu…

Hra na lháře
Hra na lháře má celkem jednoduchá pravidla: 1. Vyslov lež! 2. Na svém výmyslu trvej! 3. Nenech se načapat! Isa a její kamarádky spolu kdysi v internátní škole hrávaly hru na lháře: spolužačkám, učitelkám a vlastně kdekomu vykládaly smyšlené historky. Jejich zábava se al…

Malá jabloňová zahrada
Další z krásných rozhlasových pohádek básníka Karla Šiktance...Komtesa Johanka je nemocná, jakoby ani žádnou sílu k životu neměla. Mladý zahradník Prokop by udělal cokoli, aby Johanku zachránil. Vydá se proto k modrému jezeru, které nechal vybudovat knížepán Johance pro…

Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským
19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). U příležitost tohoto jubilea jsme pro naše malé posluhače přichystali pohádky v jehoosobité interpretaci - pohádku Veverek Koudelka, Pohádky s Hvězdičkou a P…

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé
Nerozumíte zatím rodilým mluvčím? Mluví na vás moc rychle, ale v budoucnu byste jim chtěli rozumět? Kdo by nechtěl porozumět tomu, na co se vás cizinci a rodilí mluvčí ptají a jak jim odpovědět. Audiokniha Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé j…

Sladkobol
>>„Dokonalý lék na toxickou pozitivitu.“ — Adam Grant, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál

Ocelové žezlo
Ocelové žezlo, první díl série Bohatýr, představí knížete Svjatoslava. Ten chce silou sjednotit kmeny v mocnářství, kterému bude vládnout. Co na to Ilja z kmene Muromců? Ocelové žezlo je prvním dílem série Bohatýr, ve které Juraj Červenák, inspirován slovanskými mýty, s…

Terror
Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror…

Čarodějné pohádky
Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád…

Bez práva
Povídka v dopisech spisovatele K. V. Raise. Hudba Antonín Dvořák. V hlavních rolích: Jiří Langmajer, Eva Horká a Stanislav Zindulka.

Letadlo E jako Edward
Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Doteky osudu
Třetí díl úspěšné kompilace kriminálních případů z policejních archivů navazuje na předchozí Doteky hříchu a Doteky bezmoci. Přináší opět devět samostatných detektivních povídek v podání devíti skvělých interpretů. Shodou smutných okolností jde o poslední práci Norberta…

Smích prodlužuje život! 5
...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka…

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Italský gambit
I pouhý pěšec může zvrátit průběh velké hry… Praha roku 1597 je nebezpečné a kruté město. Zchudlý rytíř Jakub Jelínek z Hiršbergu o tom ví své. Žije v domě, který mu nepatří, a každý groš obrací dvakrát. A tak si nemůže dovolit odmítnout pohůnka Matěje Sádla s nabídkou …

Dievča z kalendára
Alma bola hneď po narodení za zvláštnych okolností daná na adopciu. V spise sa píše: „Totožnosť rodičov nesmie byť v žiadnom prípade vyzradená. Matke hrozí smrteľné nebezpečenstvo!“ O jedenásť rokov neskôr však Alma bojuje o život – potrebuje darcu kostnej drene. Jej ad…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Kabinet kuriozit
Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby …

Lenka a Nelka
Daniela Fischerová. Četba na pokračování ze stejnojmenné knihy.Ty dvě se prostě nenávidí. Lenka a Nelka jsou jednovaječná dvojčata, která sotva kdo rozezná, a přitom je každá docela jiná. Režie Hana Kofránková.

Básníci před mikrofonem
Žijeme v době, kdy i u nás autorský přednes vlastních básní zažívá renesanci. Tento způsob prezentace textů byl celkem běžný za národního obrození a pak například u básníků, kteří své veršovné umění spojili s uměním písně: u písničkářů gellnerovského rodu třeba, a taky …

Pravidla úspěchu
Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

Svatopetrský jarmark
Když zdání klame, vyplatí se mít oči všude. I za rohem… Slavný výroční trh, pořádaný vždy na vrcholu léta pod patronací Cadfaelova benediktinského opatství, způsobil ve Shrewsbury sběh lidu zdaleka i zblízka. Koupit tu lze lecjaké vzácné látky a dobroty, tretky, opičku…