Audiokniha Dívka v rysích drápech

Sekora: Příhody brouka Pytlíka
Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá. …

Dobrá smrt
Jak se vyrovnat s diagnózou neléčitelné nemoci? S obdobím, ve kterém člověk prochází silnou bouří emocí a bojuje s pocitem bezradnosti? S odborníky, kteří problémy terminální fáze onemocnění řeší v praxi, se budeme snažit vcítit do obtížné situace pacienta a přemýšlet n…

Klid je síla
V den, kdy její milý odjížděl transportem smrti, dal Zdence Fantlové prostinký snubní prstýnek. Síla lásky ji udržela na živu navzdory koncentračním táborům i pochodu smrti...Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežila a svůj osud velice sugestivně …

Alchymie
>> „Zásadní kniha. Skvěle použitelná na všechno v životě a proklatě vtipná.“ — Nassim Nicholas Thaleb „Jak už název slibuje, Alchymie mění slova v čiré zlato. Z každé stránky září hluboká moudrost.“ — Robert B. Cialdini ## O audioknize Jak vyrobit zázrak? Legenda rekl…

Čtvrtek: O Rumcajsovi, Cipískovi a vodníku Volšovečkovi
Další zvukové pokračování pohádek z lesa Řáholce vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Václava Čtvrtka. Vypravěč Josef Dvořák se tak stal důstojným pokračovatelem interpretačního mistrovství Karla Högera a Eduarda Cupáka, jejichž "Rumcajs" se proslavil sérií televizní…

Vy jste placebo – Na stavu mysli záleží
Je možné vyléčit se jen prostřednictvím myšlenek – bez léků a operací? Pravda je taková, že se to stává mnohem častěji, než byste očekávali. Víra mysli skutečně uzdravuje V knize Vy jste placebo doktor Joe Dispenza předkládá několik doložených případů těch, kteří překon…

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Život s vysokou inteligencí
Vysoká inteligence je v povědomí lidí automaticky spojovaná s úspěchem a skvělým životem. Málokoho napadne, že to ale může být přesně naopak, že spousta nadaných lidí, pokud správně neporozumí své odlišnosti, může prožít nenaplněný život plný utrpení, problémů, nepochop…

Tajuplný ostrov
"Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství. Největší z nich se skrývá v hlubinách ostrova, v …

Stoikův průvodce pro každý den
Kde najít skutečnou radost? Jak zapřáhnout sílu rozumu ve svůj prospěch? Co je skutečným měřítkem úspěchu? Jak zvládat vztek? Jak nalézt smysl života? Jak překonat zármutek? Odpovědi na tyto i další otázky jsou jádrem stoické filozofie. Zásady z pera Marka Aurelia, Epik…

Dobrodružství veverky Zrzečky (Ladislav Mrkvička)
Dnes už vpravdě legendární vyprávění pro děti o životě lesních zvířat v křivoklátských lesích. Pohádky pro nejmenší napsal Josef Zeman. Vypráví Ladislav Mrkvička.

Povídky z jedné i druhé kapsy
Šest detektivních povídek Karla Čapka si vybral režisér Jiří Horčička a natočil je v rozhlasovém studiu s Jiřím Sovákem, Františkem Filipovským, Petrem Kostkou, Carmen Mayerovou, Karlem Högrem, Luďkem Munzarem a Nelly Gaierovou. Oblíbená klasika, která nestárne!

Život víry 2020/11
Život víry 2020/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Lenka Malinová, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Hranice autority Jakou autoritu má mít…

O udatnom Balážovi
Kde bolo, tam bolo, v ďalekej krajine, bol raz jeden pastier Baláž. Ten mal také kozičky, že keď im zahral na píšťalke, tancovali a veselili sa ako ľudia. Kráľovej dcére sa Balážove kozičky veľmi páčili a Balážovi sa zas páčila princeznička. Kráľ sľúbil, že mu ju dá za …

Evženie Grandetová
Evženie Grandetová je jedno z vrcholných děl Honoré de Balzaca. Román, který poprvé vyšel v roce 1833, vypráví příběh o moci peněz. Hlavními hrdiny jsou novodobý Harpagon - Grandet, o jehož skutečném bohatství neví ani jeho vlastní rodina, a jeho dcera Evženie, která je…

Ticho v soudní síni!
Příběh na motivy povídek Antona Pavloviče Čechova vás zavede do soudní síně k případům, kde se skrze vyhrocené groteskní situace odhalují povahy, vztahy i společenské nešvary. A protože navzdory plynutí času se základní lidské přednosti ani zlozvyky nemění, zůstává Čech…

19. Švédština - cestovní konverzace
19. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Kubátová, Široká: Kam odcházejí sněhuláci zjara, O kozlíčkovi Kryšpínovi a neposlušné koze Róze
V roce 1989 vydal Supraphon na LP 11 0500-1 811 pohádky z pera dvou spisovatelek dětské literatury - Marie Kubátové a Zdeňky Široké. V první, v poetické pohádce Marie Kubátové Kam odcházejí sněhuláci zjara malým posluchačům již od čtyř let vypráví Josef Somr o tom, co s…

Indigový svět - Transformace kreativních myšlenek do reality podle kvantové fyziky
„Indigový svět“ se zaměřuje především na to, jak si můžete vytvořit svou vlastní budoucnost, svůj svět, kde se vaše sny a touhy začnou naplňovat a realizovat. K tomu je však nutné znát zákony vesmíru, což autor demonstruje na překvapivých zjištěních z kvantové fyziky – …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření
Jak vystoupit z bludného kruhu vyčerpání? Syndrom vyhoření je stav naprostého fyzického a duševního vyčerpání s možnými vážnými zdravotními důsledky. Tuto knihu napsal známý psychiatr MUDr. Radkin Honzák pro lidi, kteří jsou pod silným tlakem stresorů a mohli by se kand…

Nepil: Má stoletá láska Sparta
Známé fejetony Františka Nepila, které jsou určeny všem, kdo mají rádi sport, fotbal a především Spartu.

Utiekol som z Osvienčimu
7. apríla 1944 sa v koncentračnom tábore v Brezinke, ktorý bol súčasťou koncentračného a vyhladzovacieho tábora Osvienčim, rozzvučali poplašné sirény. Ohlasovali útek dvoch väzňov. Tento hrdinský čin sa ako jedným z mála podaril dvom slovenským židovským väzňom Rudolfov…