Audiokniha Divadlo, divadlo, divadlo / George Bernard Shaw

Manuál zralé ženy
Když chtěla Halina prožít klidnou dovolenou, skončila bez pádel na voru uprostřed moře, když uspořádala piknik, její přítel dostal hysterický záchvat, když měla rande s nově nalezeným spolužákem, spadly jí kalhoty uprostřed rušné křižovatky. A když si myslela, že už ji …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Adventní kletba
Královský prokurátor Oldřich z Chlumu se spolu se svým pomocníkem panošem Otou ocitne jedné bouřlivé noci na hradě Krašově. O pomoc ho požádá hradní paní, neboť se tu během adventu zjevují předci jejího manžela, kteří tu dříve zemřeli za podivných okolností.

Světlo přichází potmě
V jediném románu Zdeňka Rotrekla, Světlo přichází potmě, autor v mnohovrstevnatém, částečně autobiografickém vyprávění, střídavě doplněném o lyrické záznamy snů, citáty, reminiscence, odkazy či dobové dokumenty a protknutém příznačnou barokní imaginací, reflektuje histo…

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Profesori zločinu
Peter Šloser v šiestej detektívke opäť otvorí trinástu komnatu a prevedie nás nepoznaným svetom policajného zákulisia a zločinu, s ktorým tridsať rokov aktívne bojoval. Autor, ktorý prežil horúce roky v NAKA (Národnej kriminálnej agentúre), nás núti zamyslieť sa, kto sú…

Nůž
Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo…

Komu to prospívá
Z nového historického románu oblíbeného autora se konečně dozvídáme, jak vlastně začal příběh pražského podrychtáře Václava. Roku 1385 vrací z Padovy do Prahy, kde zatím vypukly pouliční bouře. Pražští studenti se chopili zbraní a rychtář Martin Rotlev neví, jak zabráni…

Agent JFK – Chladná hra
Další adrenalinový příběh plný akce, ledu, mamutů – a kovářů. Do literární série Agent JFK vstupuje skvělý spisovatel, věhlasný šéfredaktor a nakladatel v jedné osobě – Tomáš Němec. Nechte se jím provést hodně – ale fakt hodně – zmrzlou Prahou. A bude vám zima, to vám z…

Iniciace Smrti - Cesta proměny
Audiokniha pro vnitřní očistu, sjednocení těla, mysli a ducha. Tato jedinečná audiokniha je jemným, a přesto hluboce transformačním průvodcem na cestě osobní i duchovní proměny. Vede posluchače skrze symbolickou smrt starých vzorců, bolestí a omezení do prostoru vnitřní…

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Polská konverzace
Polská konverzace: Cestujete často do služebně či soukromě do Polska? Lákají Vás historická města jako Krakow či Gdaňsk, Mazury či divoké pobaltí? Tento kurz je pro všechny, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z následujících okruhů: pozdravy…

Zápisky mladého lekára
Cyklus poviedok Michaila Bulgakova Zápisky mladého lekára je retrospektívnym pohľadom začínajúceho spisovateľa na svoje lekárske začiatky. Autor, niekedy sebaironicky, avšak vždy s pocitom veľkej zodpovednosti za ľudský život, rozpráva o svojich prvých, často závažných,…

Biologie víry – Jak uvolnit sílu vědomí, hmoty a zázraků
Přestože název knihy mnoho nenapoví, její obsah vás překvapí, či dokonce ohromí. Autor v knize odhaluje tajemství, ke kterému vědci dospěli teprve nedávno, a sice že můžeme změnit svou biologii – tedy naše tělo i mysl – díky svému uvědomělému chování a myšlenkám. Jak sá…

Alenka, Krakonoš a Vánoce
Vaše starosti na hlavu zvířat. Moderní pohádka s dobrým koncem, o který se postarají zvířátka, která mluví, přemýšlí a umí vyřešit řadu problémů. Máte-li doma malou holčičku nebo chlapce a hledáte milou, originální pohádku s vánočním motivem, pak je Alenka, Krakonoš a V…

Křišťálový klíč II.
Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se stanou sklářskými a textilními podnikateli, umělci, úředníky i učenci, se prolín…

Deník malého poseroutky 2 - Rodrick je king
Léto skončilo a Greg je vlastně docela rád. A ani se ho neptejte, co dělal o prázdninách, protože o tom fakt netouží mluvit... nejradši by zkrátka s novým školním rokem na všechno zapomněl, obzvláště na JEDNU trapnou událost... Nejhorší na tom je, že jeho starší bratr R…

Svobodná v Evropě
Hlas Svobodné Evropy, hlas Lídy Rakušanové. Vzpomínky legendární novinářky v autorské interpretaci jsou ohlédnutí za životem a osobnostmi, které potkala nejen v Rádiu Svobodná Evropa. Autobiografie česko-německé novinářky a spisovatelky popisuje nesmírně vzrušující živ…

Rozhlasové ranní tělocviky II (výběr 1980-82)
Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... V druhém výběru nabízíme výběr osmi Ranních tělocviků z let 1980-82. Ranní tělocvik 23. 12. 1980 Ranní tělocvik 18. 12. 1981 Ranní tělocvik 29. 12. 1981 Ranní tělocvik 31. 12. 1981 Vedoucí tělocviku Eva Bosáková,…

Hrompac a Tancibůrek (1968)
Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

Vypravěč
V příběhu malého Vítka Kříže a jeho bratra Jáchyma se ocitáme na Běstvinách, na místě jako stvořeném pro prastarou legendu, ve které se na konci zámecké zahrady hýbe obrovský kompost. Hluboko pod zemí prý žije červ, kterého je třeba krmit – radostí, strachem, výčitkami …

Těsnohlídek: Příhody lišky Bystroušky
Původní titul SU 5234-4 - vyprávění Rudolfa Těsnohlídka o lišce Bystroušce propojené s orchestrální suitou z opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky - vyšel v roce 1999 pouze na audio kazetě - nyní jej vydáváme poprvé digitálně.

Případ zmizelých kormidelníků
Již pátá autorova detektivka z trampského prostředí. Opět se setkáte s trampskou osadou Daisy a zažijete s nimi dva detektivní případy. V prvním pomáhají členové osady kamarádovi, který se ocitl ve velkém průšvihu, v druhém si myslí, že stráví klidnou dovolenou na vodě,…

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …